1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Sawa-reis Bali

Uitbundige natuur die zich leent voor gevarieerde wandeltochten. Dat is waar het om draait in deze bouwsteen. U verblijft in drie rustige plaatsen, alle omgeven door natuurschoon. Bij Blimbing maakt u wandelingen door rijstvelden en dorpjes en bij Munduk wandelt u door tropisch regenwoud en koffieplantages naar een meer. In Jatiluwih is het verblijf op zich al heel bijzonder; u gaat hier luxe kamperen!

Gevarieerde wandeltochten
Luxe kamperen in Jatiluwih
Rustige verblijfplaatsen
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Sawa-reis Bali

Dag 1      Aankomst Blimbing

Dag 2      Blimbing

Dag 3      Munduk

Dag 4      Munduk

Dag 5      Jatiluwih

Dag 6      Jatiluwih

Dag 7      Vertrek Jatiluwih

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Blimbing

Vanaf de zuidkust rijdt u de binnenlanden in, al na korte tijd wordt de bebouwing minder en krijgt het groen de overhand. U rijdt langs kilometers rijstterrassen naar Blimbing.


Weelderig groene en eindeloze sawa’s zover het oog reikt. Blimbing is nog nauwelijks ontdekt door toeristen. U verblijft hier in alle rust. De glooiende omgeving is zeer geschikt om te wandelen. Onderweg geniet u van de weidse uitzichten over bergen en ravijnen. U wandelt over de dijkjes tussen de rijstvelden en door dorpjes waar u vriendelijk wordt begroet door de lokale bewoners. Grote kans dat u geen enkele andere toerist tegenkomt.

 

Overnachting in Blimbing.

Inclusief transfer

Dag 2 Blimbing

rijstbundels boeren-op-rijstterrassen-bij-Blimbing

Voor liefhebbers van wandelen is een extra nacht in Blimbing een aanrader. Deze dag kunt u een extra lange wandeling maken door de lieflijke omgeving. Tip: vraag in uw hotel naar begeleiding tijdens uw wandeltocht. Dan komt u op de meest bijzondere plekjes. En na afloop bijkomen aan het zwembad met uitzicht over de glooiende rijstvelden.

 

Overnachting in Blimbing.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Blimbing - Munduk

Vandaag doorkruist u de hoger gelegen delen van Bali, in de bergen is de omgeving meer bosrijk. Ook op deze route ziet u weidse rijstvelden en –terrassen. U rijdt noordwaarts naar Munduk. Bij Mayong stopt u bij een uitzichtpunt vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de rijstvelden. 

 

Informatie Munduk:
Hooggelegen in de bergen, boven de tweelingmeren Tamblingan en Buyan, ligt Munduk. Het is hier iets koeler dan in de lager gelegen gebieden, waardoor koffie, cacao, kruidnagel en tabak weelderig groeien. Een groen landschap met oerbossen en plantages. De rode kerststerren en blauwe hortensia’s die hier gekweekt worden geven het landschap kleur. Te voet verkent u dit rustige gebied. Grote kans dat u geen andere toerist tegenkomt.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Munduk

Tweelingenmeer van Munduk

Maak vandaag een wandeling de berghelling af naar één van de tweelingmeren. U wandelt op rustig tempel door tropisch regenwoud en kleine koffieplantages. Neem een lunchpakketje mee, zodat u aan de rand van het meer kunt picknicken. Nog energie over? Wandel verder door het tropisch regenwoud langs het meer of ga met een houten kano het Tamblingan-meer op. Vraag het hotel om begeleiding voor uw wandeltocht. Vraag uw chauffeur beneden op u te wachten, zodat hij u naar boven kan rijden.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Munduk - Jatiluwih

De route van vandaag voert niet alleen langs groene rijstterrassen, maar ook langs blauwe meren. Op 1200 meter hoogte stopt u bij het Bratanmeer in het koele plaatsje Bedugul. Dit serene meer vult de oude krater van de vulkaan Gunung Catur die boven het meer uittorent. 

 

Informatie Jatiluwih:
Natuurliefhebbers en wandelaars zijn in Jatiluwih op de juiste plek. De rijstterrassen van Jatiluwih zijn door UNESCO beschermd. Dat zegt al genoeg over de schoonheid van dit gebied. Al wandelend komt u door regenwouden, langs rijstterrassen, kruidentuintjes en fruitboomgaarden. In deze omgeving leven nog wilde civetkatten. Vroeg in de ochtend gaan de locals op zoek naar de bonen die zij gegeten hebben. Van deze ‘overgebleven’ bonen wordt de bekende Luwak koffie gemaakt. Durft u te proeven?

 

Overnachting in Jatiluwih.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Jatiluwih

Wandelen door Jatiluwih Bali-Jatiluwih-Rijstvelden2_1_379377

Vroeg in de ochtend kunt u samen met een lokale gids wandelen door het fraaie gebied. Het regenwoud omringt het comfortabele tentenverblijf. Prachtige groene varens, grote bananenbomen, allerlei soorten kruiden en fruitsoorten, onderweg komt u van alles tegen. In dit gebied leven nog wilde civetkatten. Vroeg in de ochtend gaan de mensen op zoek naar de achtergebleven bonen zodat hier later de bekende Luwak koffie van gemaakt kan worden. Wie weet kunt u mee op pad. Wandelingen voor zowel de ervaren als de minder ervaren wandelaar kunnen worden gemaakt door het gebied waar zo veel moois groeit en bloeit! U kunt ter plaatse een keuze maken tussen de verschillende wandeltochten variërend van 1 tot 7 uur.

 

Overnachting in Jatiluwih.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Jatiluwih - Ubud

De rit naar Ubud voert u over de Jatiluwih-route: een smalle weg waar niets groter dan een minibusje kan rijden. De route voert langs hoge rijstterrassen, dwars door het groen tot aan de tempel Luhur Batakau. Dit is een mooie locatie om even te stoppen en rond te wandelen. Dan door naar het zuiden, naar de kunstenaarsstad Ubud.

 

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën