1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Actief en avontuurlijk Colombia

Actief bezig zijn en genieten van de mooie natuur in Colombia; deze combinatie treft u aan in de avontuurlijke rondreis. Canyoning, raften, hiken, fietsen, ziplinen en abseilen; het zit allemaal in deze reis. Bovendien dé mooiste trekking die er is in Colombia naar een vergeten en verscholen Indianenstad. U verblijft in koloniale stadshotels en op een lieflijke koffiefarm zodat cultuur ook niet ontbreekt tijdens deze vakantie. Relax op het gezellige strand van Palomino.

Wat maakt deze reis bijzonder
Incl. Ciudad Perdida trekking
Fietsen, raften, canyoning
Ziplinen, hiken en abseilen
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 4450,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Actief en avontuurlijk Colombia

Dag 1   Aankomst Bogotá

Dag 2   Bogotá

Dag 3   San Gil

Dag 4   San Gil

Dag 5   San Gil

Dag 6   Armenia

Dag 7   Armenia

Dag 8    Armenia

Dag 9    Armenia

Dag 10  Santa Marta

Dag 11  Ciudad Perdida trekking

Dag 12  Ciudad Perdida trekking

Dag 13  Ciudad Perdida trekking

Dag 14  Palomino

Dag 15  Palomino

Dag 16  Palomino

Dag 17  Cartagena

Dag 18  Cartagena

Dag 19  Vertrek Cartagena

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bogotá

Colombia-Bogota-Graffiti3 Colombia-Bogota-Candelaria

Welkom in Bogotá, hoofdstad van Colombia. Na aankomst in het hotel heeft u tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

 

Dwaal rond in de koloniale wijk, La Candelaria. Stukje bij beetje worden oude gebouwen gerestaureerd en er gaat een nieuw verfje op. U loopt over hobbelige keien van het ene fotogenieke pand naar het volgende. Een echt Latijns-Amerika gevoel krijgt u hier! Het leukste museum vinden wij Museo Botero. De Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero maakt mensen en dingen op zijn schilderijen en in zijn sculpturen volumineus. Hij blaast ze als het ware op. Maar ook graffiti is verheven tot een ware kunst in de stad. Er zijn boeiende rondwandelingen onder leiding van de artiesten. Neem het kabeltreintje de berg Monserrate op en bezoek de bedevaartkerk, maar geniet bovenal van het uitzicht over de stad.

 

Overnachting in Bogotá.

Inclusief privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Streetfood tour
Bogotá

Streetfood tour

Bij uw hotel in La Candelaria wordt u opgehaald voor een streetfood tour. Mensen uit heel Colombia, maar ook...

Dag 2 Bogotá

Fietstour door Bogotá

Hoe ervaar je de hoofdstad van Colombia het best? Op de fiets met een privé tour door de stad! Het is wel vrij heuvelachtig en u bent al op grote hoogte, maar smokkelen mag… stap gewoon even af en loop met uw fiets in de hand een steile straat omhoog. U rijdt naar de bekendste pleinen, naar prachtige stadsparken en langs historische monumenten. Maar niet alleen toeristisch Bogotá laat de gids aan u zien. Ook het echte, dagelijks leven leert u kennen. Een blik in de cultuur, in de politiek, in het problematische verleden; de gids vertelt u er alles over. En sla de kleurige graffiti niet over! Dé kunstvorm onder de locals om hun gevoelens te uiten.

 

Andere ideeën: Maak een dagtocht naar de zoutkathedraal van Zipaquirá. Een betere manier om kennis te maken met de locals dan tijdens een streetfood tour of er het spelletje Tejo mee te spelen, is er niet.

 

Overnachting in Bogotá.

Inclusief ontbijt, privé-fietstour met fietshuur, Engelssprekende begeleider

Stadswandeling
Bogotá

Stadswandeling

Samen met uw gids wandelt u door de koloniale wijk La Candelaria. De huizen zijn prachtig gerenoveerd en in...

Chicaque trekking
Bogotá

Chicaque trekking

Trek de natuur in. Op slechts één uur rijden van de grote stad Bogotá ligt een natuurreservaat. De naam van...

Dag 3 Bogotá - San Gil

Raften op de Río Fonce bij San Gil

Het is een lange rit van Bogotá naar San Gil. De pure rijtijd bedraagt ongeveer zeven uur. Bij aankomst wordt u welkom geheten en krijgt u een korte introductie over het programma voor de komende dagen.

 

Informatie San Gil:

San Gil is bij uitstek het outdoor paradijs van Colombia. Het ligt in een weelderig groen en bergachtig gebied. Misschien heeft u de kandidaten van “Wie is de Mol” hier zien ziplinen. Het centrum is gezellig. Er komen veel backpackers en ’s avonds is er veel te doen. Wilt u wat meer rust, kies dan voor een landelijk hotel iets verder van het centrum. Vanaf San Gil bent u met een half uur rijden in het koloniale dorp Barichara.

 

Overnachting in San Gil.

Inclusief ontbijt, transfer (samen met andere reizigers)

Dag 4 San Gil

Klaar voor de ultieme adrenaline kick?

Er staat een spannende spelonkentocht en abseilen op het programma. U wordt naar de grotten gebracht waar het rustig begint. In kamers met hoge plafonds met stalactieten en stalagmieten bewondert u de formaties die door de natuur gevormd zijn. Af en toe valt er een druppel op uw hoofd. Vervolgens gaat u smallere en lagere gangen in. Met handen en voeten klautert u in de donkere grotten. Af en toe waadt u door het water; het kan wel tot uw middel komen! Vervolgens gaat u abseilen bij een waterval. Het spannendste moment is om achteruit te stappen de diepte in, slechts bungelend aan uw touwen. Als u over de eerste angst heen bent, vergeet dan niet om te genieten van de schitterende natuur om u heen, terwijl u zich langzaam af laat zakken. Verfrissend en avontuurlijk!

 

Overnachting in San Gil.

Inclusief ontbijt, transfers, activiteiten, Engelssprekende begeleider (samen met andere reizigers)

Dag 5 San Gil

Raften en hiken

Colombia-Barichara-jeep Colombia-Barichara-uitzicht Raften op de rivier bij Barichara

Het raften is in Colombia uitgevonden op de Fonce River. De lokale bevolking probeert hier al eeuwenlang de stroming te bedwingen en nu bent u aan de beurt. U maakt een 20 kilometer lange tocht. De stroomversnellingen zijn van de eerste tot de vierde graad. Dus u zult af en toe goed moeten samenwerken om de boot in bedwang te houden en andere momenten kunt u genieten van de natuur om u heen. Valt u uit de boot of kiept de hele boot om? Geen probleem, ga meteen even zwemmen in het verfrissende water. De rafttour duurt ongeveer vier uur. ’s Middags gaat het er iets rustiger aan toe: u maakt een hike door de ongerepte jungle naar een waterval. Onderweg vertelt uw begeleider mythes en legendes uit deze omgeving. Bij de waterval zijn er diverse poeltjes waar u in kunt spartelen of rustig op uw rug kunt drijven om de afgelopen dagen nog eens de revue te laten passeren.

 

Overnachting in San Gil.

Inclusief ontbijt, transfers, activiteiten, Engelssprekende begeleider (samen met andere reizigers)

Dag 6 San Gil – Bucaramanga - Armenia

Naar de koffieregio

Transfer van San Gil naar de luchthaven van Bucaramanga. U vliegt via Bogotá naar Armenia, in de koffieregio. Bij aankomst wordt u welkom geheten en naar een mooie koffie-hacienda in de omgeving van de stad gebracht.

 

Overnachting nabij Armenia.

Inclusief ontbijt, transfers met Spaanssprekende chauffeur, binnenlandse vluchten Bucaramanga- Bogotá en Bogotá- Armenia

Dag 7 Armenia

Ziplinen

Colombia-Koffieregio-Cacao-2 Monteverde-1-Canopy_1_337077

Tussen de steden Armenia en Pereira is de langste en hoogste canopy van Colombia. U bungelt maximaal 60 meter boven het aardoppervlak en bereikt een snelheid van 80 kilometer per uur. Deze ervaring komt het dichtst in de buurt van vliegen. Het is een sensationeel gevoel om aan de touwen door de lucht over de koffieplantages te suizen.

 

De rest van de dag is ter vrije besteding. Huur een mountainbike en ga in de omgeving fietsen. Er is een botanische tuin met een vlindertuin en er zijn vele koffieplantages om te bezoeken. Enkele lieflijke dorpen in de omgeving van Armenia bezoeken? Ook dat kan, we hebben een leuke route uitgezet.

 

Overnachting in Armenia.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, ziplineparcours (samen met andere reizigers)

Koffietour Hacienda Combia
Koffieregio

Koffietour Hacienda Combia

Deze excursie kunt u maken vanuit de hotels in en rond Armenia, in en rond Pereira, vanuit Hacienda Bambusa en...

Authentieke dorpentocht
Koffieregio

Authentieke dorpentocht

In oude robuuste jeeps die Willys genoemd worden, maakt u een tocht langs diverse authentieke dorpen in de...

Dag 8 Armenia

Excursie: Palmenvallei Cocora, Salento en Filandia

Per auto wordt u naar de Valle de Cocora gebracht. Dit kan met een gewone auto maar ook met een ouderwetse Willy Jeep. Ga zo vroeg mogelijk (denk aan half acht of uiterlijk acht uur), hoe later u gaat des te drukker en des te warmer het is. De Valle de Cocora is bekend vanwege de enorm hoge waxpalm. Maak hier een mooie wandeling; kort of lang, net wat u wilt. De vergezichten zijn schitterend. U loopt deels door een nevelwoud. U hoort vogels fluiten. Misschien ziet u zelfs de imposante condor op de luchtstromen zweven. Tip: ga paardrijden in de Cocora Vallei. Vervolgens bezoekt u het charmante dorp Salento met hobbelige keien op straat, kleurrijke huizen en tal van winkels en restaurants. Tot slot gaat u naar Filandia, nog zo’n leuk koffiestadje.

 

Overnachting in Armenia.

Inclusief ontbijt, privé-excursie met transport, Engelssprekende gids, entree

Botanische tuin en vlindertuin
Koffieregio

Botanische tuin en vlindertuin

Een van de mooiste botanische tuinen van Colombia is in de koffieregio te vinden. Net ten zuiden van het dorp...

Dag 9 Armenia

Hiken in Los Nevados National Park

Colombia-Valle-de-Cocora-paardrijden1_1_484347

In de uitlopers van het Andesgebergte ligt Los Nevados National Park. Het park kent diverse ecosystemen, waaronder de páramo. Dit grasland met planten werkt als een spons en zorgt voor de typische waterregulering van Colombia. In het Nationale Park treft u maar liefst vier vulkanen aan. U maakt een hike over de helling van de vulkaan Nevado del Ruíz. Eerst ontbijt u in een lokaal restaurant. Drink hier een cocathee tegen de verschijnselen van hoogteziekte. Vervolgens wordt u naar de Laguna Negra gebracht waar u een briefing van de ranger krijgt. En dan begint de hike! Onderweg ziet u de typische planten en dieren voor dit gebied. Per auto rijdt u verder naar warmwaterbronnen. Honderden kolibries fladderen rond het warme water. De lunch wordt ook weer in een lokaal restaurant geserveerd. Dobber vervolgens in een van de poeltjes die een medicinale werking schijnen te hebben. Het is een magische plek!

 

Overnachting in Armenia.

Inclusief ontbijt, privé-excursie met vervoer, Engelssprekende gids, berggids tijdens hike, ontbijt, lunch, toegang tot bronnen en baden

Dag 10 Armenia – Pereira - Santa Marta

U vliegt naar Santa Marta. Daar wordt u opgehaald en naar uw hotel in het historische centrum gebracht.

 

Santa Marta is een stad die veel toeristen overslaan. Toch is er een interessant historisch centrum.

Bezoek het San Pedro Alejandríno museum. In dit gebouw is de belangrijke vrijheidsstrijder Simon Bolívar in 1830 gestorven. Santa Marta is de oudste stad van het land en de oudste kathedraal van Colombia staat ook hier. Er staan diverse andere historische gebouwen in Santa Marta.

 

Overnachting in Santa Marta.

Inclusief ontbijt, privétransfers met Spaanssprekende chauffeur, binnenlandse vlucht Pereira-Santa Marta

Dag 11 Santa Marta- Ciudad Perdida trekking, Camp Adan

De mooiste trekking in Colombia naar de Ciudad Perdida

Colombia-Perdida-hiken Colombia-Ciudad-Perdida-trekking_1_484031 Colombia-Ciudad-Perdida-trekking1_1_484049

Trekking naar een ruïnestad in de jungle. In de Sierra Nevada de Santa Marta in Colombia vindt u direct bij de kust de hoogste bergen ter wereld. De pieken reiken tot 5775 meter hoog. De hellingen bestaan uit een vochtig junglegebied, echt tropisch regenwoud. Maar op de top ligt het hele jaar door sneeuw! Dit zorgt voor een enorme diversiteit aan flora en fauna. De Tayrona Indianen, die hier leven, hebben het mooiste verscholen bouwwerk uit de precolumbiaanse tijd gebouwd. Dit bouwwerk wordt ook wel de verscholen stad genoemd, omdat de Spaanse overheersers deze stad niet hebben kunnen vinden. De ruïnes met gebouwen, bruggen, aquaducten en wegen liggen op een hoogte van 900 tot 1300 meter in de jungle. Tijdens deze trekking van vier dagen wordt dit geheim aan u geopenbaard.

 

Overnachting in Camp Adan. Er is een hostel gebouwd. U slaapt op een slaapzaal in een stapelbed of in een hangmat.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transport Santa Marta-Mamey, Engelssprekende gids, entree

Dag 12 Ciudad Perdida trekking: Camp Adan - Camp 3

De gids bereidt een goed ontbijt zodat u er weer tegenaan kunt. U wandelt ongeveer vier uur door de jungle naar Camp 2. Door de hoge luchtvochtigheid is het flink zweten. U loopt vandaag deels onder de bomen, wat de trekking heel dragelijk maakt. Er is een leuke picknickplek bij de Buritaca rivier. Hier wordt de lunch genoten. Daarna weer snel verder want u moet nog een flink stuk lopen, en het gaat nu bergopwaarts. U komt langs een inheems bergdorp, waar de Sierra Nevada cultuur nog goed bewaard is gebleven. De beklimming voert verder naar Camp 3, op een hoogte van 900 meter. In Camp 3 brengt u de tweede nacht van de trekking door. Vandaag loopt u in totaal veertien kilometer waar u ongeveer acht uur over doet.

 

Overnachting in Camp 3. U slaapt op een slaapzaal in een stapelbed of in een hangmat.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, entree

Dag 13 Ciudad Perdida trekking: Camp 3 - Camp 2

Hoogtepunt van de trekking: de verloren stad, de Ciudad Perdida.

Colombia-Ciudad-Perdida-trekking2_1_484070 Colombia-Perdida-Uitzicht

Het is maar een uur lopen vanaf Camp 3, maar het vergt wel de nodige inspanning: u beklimt 1200 onregelmatige traptreden terwijl u uitkijkt over terrassen van meer dan 1000 jaar oud. Uiteindelijk arriveert u bij de gebouwen van de vroegere stad van de Tayrona-stam. Dit was hun hoofdstad. Een gids leidt u rond tussen de overblijfselen van de stad. Hij of zij vertelt u alles over de cultuur, de manier van leven, het belang van het heelal, de kunst en wat u maar weten wilt. Geniet ook van de vergezichten. Om weer vitaal terug te keren, neemt u een bad in de “bron van de eeuwige jeugd”. Volgens de legendes van de Tayrona’s heeft het water magische krachten. Nadat u uitgebreid de tijd heeft gehad in de Ciudad Perdida, daalt u af naar Camp 2. U overbrugt vandaag een afstand van dertien kilometer en doet daar zo’n zeven uur over.

 

Overnachting in Camp 2. U slaapt op een slaapzaal in een stapelbed of in een hangmat.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, entree

Dag 14 Ciudad Perdida trekking: Camp 2 - Palomino

Na de trekking, uitrusten aan het strand

De trekking door dit bijzondere natuurgebied komt al bijna aan zijn einde. Start vroeg in de ochtend en loop terug naar El Mamey. Hier wordt een lekkere lunch geserveerd. De fourwheeldrive jeeps staan alweer klaar om u naar Palomino te rijden. Vroeg in de middag bent u weer terug in de bewoonde wereld waar een aangename douche op u wacht! U heeft vandaag elf kilometer gelopen en in ongeveer zes uur tijd. U klimt 400 meter en daalt 600 meter.

 

Palomino is echt zo’n plek om te relaxen. Er is een strand met palmbomen waar u af en toe even kunt pootje baden in zee. De stroming is hier sterk, dus doe voorzichtig! Vanwege de vaak hoge golven wordt er ook veel gesurft. Aan het strand liggen kleine lokale restaurants en bars. Er komen veel backpackers hier en die bepalen de sfeer.

 

Overnachting in Palomino.

Inclusief ontbijt, lunch, transport Mamey- Palomino, Engelssprekende gids, entree

Dag 15 & 16 Palomino

Colombia-Palomino-Strand-1

Nog twee dagen genieten van zon, zee en strand. Maak een lange strandwandeling en wie weet is er vanavond live muziek.

 

Wilt u toch iets doen doen? Bezoek dan vanuit Palomino het Tayrona National Park, op minder dan een uur rijden. Iets avontuurlijker is het om te gaan tuben bij Palomino. Waar kunt u nou in een oude tractorband de rivier afzakken en in zee uitkomen? Volgens ons alleen hier. Het is een afwisselend spannende en relaxte tocht. Als er geen stroomversnellingen zijn, is er alle tijd om te genieten van de natuur. Verder is Palomino een goeie plek om een souvenir te scoren. Mooie handgemaakte tassen van natuurlijke materialen, die de locals ook dragen, zijn bij de kraampjes bij het strand en in het dorp te vinden.

 

Overnachting in Palomino.

Inclusief ontbijt

Tayrona National Park, Cabo San Juan
Santa Marta en omgeving

Tayrona National Park, Cabo San Juan

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca, Palomino en de accommodatie in Tayrona National Park maken....

Dag 17 Palomino - Cartagena

Colombia-Cartagena-gekleurde-huizen1_1_484111 Lokale vrouwen verkopen fruit in Cartagena Colombia-Calles-Cartagena-balkonnetjes_1_484129

U wordt in Palomino opgehaald en naar de mooiste stad van Colombia gebracht: het kleurrijke Cartagena.

 

Cartagena de Indias is de meest tropische, bruisende stad van Colombia en volgens ons de mooiste stad van Latijns-Amerika. Het ommuurde historische centrum van Cartagena staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Loop door de smalle straatjes, bewonder de huizen die in felle kleuren geschilderd zijn en vaak balkonnetjes met een waterval van bloemen hebben. Een van de meest bekende beelden van de stad zijn de dames in bontgekleurde jurken met schalen fruit op hun hoofd. Er zijn tal van restaurants en uitgaansgelegenheden. Specialiteiten op de kaart zijn vis en seafood met kokosrijst. Koop een leuk souvenir voor thuis. Ga naar Café del Mar op de oude stadsmuur voor de mooiste zonsondergang.

 

Overnachting in Cartagena.

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Rum en chocolade proeven
Cartagena

Rum en chocolade proeven

Deze dag kan niet meer stuk: twee guilty pleasures in één excursie verenigd: alcohol en chocolade. U wordt...

Stadswandeling
Cartagena

Stadswandeling

Lopend beleeft u de ommuurde binnenstad van Cartagena het beste. Uw Engelssprekende gids voert u over de oude...

Dag 18 Cartagena

Cartagena is niet in één dag te ontdekken. Loop door het historische centrum. Ga op eigen gelegenheid, ga met een gratis stadstour mee (geef aan het einde van de tour het bedrag dat u het waard vond), of boek een privé-stadstour met gids voor wat meer achtergrondinformatie. Of neem de Hop-on Hop-off bus. Achter de oude stadsmuren en de dom en de kerken van het oude deel rijzen de wolkenkrabbers op van het moderne deel van de stad, dat gekscherend ook wel Miami of Dubai wordt genoemd. Hier liggen de luxe hotels en toeristen zonnen er op het strand. Cartagena was vroeger al een belangrijke stad. Piraten uit diverse landen deden aanvallen en een goede verdediging was dan ook nodig. Het grote fort Castillo San Felipe is het resultaat. Sla een bezoek hieraan zeker niet over en ga ook naar het hoogste punt van de stad: het klooster La Popa. Maak een boottocht bij zonsondergang of dineer op een boot.

 

Overnachting in Cartagena.

Inclusief ontbijt

Vissen met de locals
Cartagena

Vissen met de locals

Een halve dag op pad met de lokale vissers van het dorp La Boquilla, dat net buiten Cartagena ligt. Er ligt...

Stranddag Isla del Encanto
Cartagena

Stranddag Isla del Encanto

Helemaal niets doen: alleen maar zwemmen, snorkelen, op het witte zandstrand liggen en af en toe even wat eten...

Dag 19 Vertrek Cartagena

Einde van uw actieve reis door Colombia

Colombia-Cartagena-binnenstad1_1_484150 Het fort Castillo de San Felipe in Cartagena

U wordt bij uw hotel in Cartagena opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Boordevol mooie herinneringen stapt u aan boord van het vliegtuig.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen