1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Woestijn en mysterieuze beelden

Vanuit de hoofdstad Bogotá een lange rit naar Villavieja waar u de Tatacoa woestijn gaat verkennen. Hiken, sterrenkijken, fotogenieke landschappen vastleggen en misschien paardrijden of mountainbiken. San Agustín is de bekendste en meest boeiende archeologische vindplaats in Colombia. Er staan enorme stenen monolieten die voornamelijk mensen voorstellen in mooi aangelegde parken. Via Silvia, waar veel locals nog in klederdracht lopen naar Popayán. Een onbekende koloniale stad met alleen maar witte huizen met houten details.

Archeologische beelden
Indrukwekkende woestijn
Koloniale witte huizen
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De koffieregio, jungle, Medellín, tropisch Cartagena: zet maar op uw verlanglijst! Graag vertel ik u over dit prachtige land.

Reis van dag tot dag: Woestijn en mysterieuze beelden

Dag 1     Aankomst Bogotá

Dag 2     Tatacoa

Dag 3     Tatacoa

Dag 4     San Agustín

 

Dag 5     San Agustín

Dag 6     Popayán

Dag 7     Popayán

Dag 8     Vertrek vanaf Popayán

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bogotá

Landing in kleurrijk Colombia

Colombia-Bogota-graffiti-4 De kathedraal op het plein in Bogota

Welkom in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Er zijn slechts enkele wijken interessant voor toeristen, dus de stad is overzichtelijk. Dwaal rond in de koloniale wijk, La Candelaria. Stukje bij beetje worden oude gebouwen gerestaureerd en er gaat een nieuw verfje op. U loopt over hobbelige keien van het ene fotogenieke pand naar het volgende. Een echt Latijns-Amerika gevoel krijgt u hier! Graffiti is verheven tot een ware kunst in de stad. In wijken waar u zich tot voor kort niet veilig kon vertonen, zijn nu boeiende rondwandelingen onder leiding van de artiesten. Neem het kabeltreintje de berg Monserrate op en bezoek de bedevaartkerk, maar geniet bovenal van het uitzicht over de stad.

 

Overnachting in Bogotá.
Inclusief privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Graffititour
Bogotá

Graffititour

Bogotá is één van de steden waar de mooiste en meeste graffiti ter wereld te vinden is. Vroeger lelijke...

Streetfood tour
Bogotá

Streetfood tour

Bij uw hotel in La Candelaria wordt u opgehaald voor een streetfood tour. Mensen uit heel Colombia, maar ook...

Dag 2 Bogotá - Tatacoa

Lange dagrit naar de woestijn

We verlaten de stad en gaan naar een wel heel indrukwekkend landschap in Colombia: de woestijn van Tatacoa. Middenin het land, als een soort tegenhanger van al de jungle die er in Colombia te vinden is, ligt hier ineens een droog woestijngebied van 330m2 kilometer. Het landschap is rood met oker en grijs en er groeien opvallende groene cactussen. Heel fotogeniek zijn de pieken van de zand- en rotsheuvels. Door erosie hebben ze een bizarre vorm gekregen. De Tatacoa-woestijn ligt vlakbij de evenaar en het is er warm. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden, maar vaak is het een stuk heter. De belangrijkste plaats in de Tatacoa woestijn is Villavieja, dit stadje vormt de toegangspoort tot de woestijn. Maak een wandeling door het imposante maanlandschap en bezoek het observatorium.

 

Overnachting in Tatacoa.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Dag 3 Tatacoa

Hiken door de woestijn

Colombia-Tatacoa-woestijn-1

Wat een indruk maakt het woestijnlandschap van Tatacoa! 330 vierkante kilometer oranje en grijze woestijn met bizar gevormde rotsen, cactussen en vergezichten. Twee uur lang loopt u door dit landschap onder begeleiding van een lokale gids. Als u loopt, krijgt u een nog betere indruk van dit gebied doordat u het al uw zintuigen beleeft.

In Villavieja is een paleontologisch museum gevestigd waar u onder anderen fossielen kunt bewonderen die in de Tatacoa woestijn gevonden zijn. Tip: ga paardrijden in de woestijn of huur een mountainbike. Proef de producten die in Tatacoa van cactussen gemaakt worden. Wat dacht u van cactusmelk, cactussnoepjes en zelfs cactuswijn! Maak een jeeptour door Los Hoyos, het grijze deel van de woestijn. En blijf tijdens de ergste hitte overdag lekker in uw hangmat schommelen en neem af en toe een verfrissende duik in het zwembad.

 

Overnachting in Tatacoa.
Inclusief ontbijt, excursie met lokale gids die beperkt Engels spreekt, transport

Dag 4 Tatacoa - San Agustín

U reist door naar San Agustín, een klein dorp waar de lokale bewoners nog te paard doorheen rijden. Het is echter ook één van de best bewaarde archeologische vindplaatsen van heel Latijns-Amerika. En daarom staat San Agustín op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er staan stenen beelden die uit 4000 voor Christus stammen. Ook ziet u er graven die enigszins lijken op onze hunebedden. Net buiten het dorp is het Parque Arqueológico waar 130 beelden staan. De beelden zijn mannen. Waarschijnlijk stelden ze krijgers of grafbewaarders voor. De mannelijke figuren hebben ook vaak dierlijke trekken, bijvoorbeeld van een adelaar of een krokodil. Kenmerkend zijn ook hun grote ogen en geopende monden. Deze tanden zijn ook vaak duidelijk in het vulkanische gesteente uitgehakt. Een gebied om urenlang te voet of te paard rond te dwalen.

 

Overnachting in San Agustín.
Inclusief ontbijt, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 5 San Agustín

Mysterieuze beelden in archeologisch park

Colombia-San-Agustin-monolieten_1_474909 Colombia-San-Agustin-El-Tablon-la-Chaquira El-Tablon-en-La-Chaquira-3

De belangrijkste reden voor een bezoek aan San Agustín zijn de mysterieuze beelden die in het Archeologisch Park staan. Het park is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Een groot aantal megalieten zijn goed bewaard gebleven en er is een excellent museum met onder anderen sieraden en potten. U leert er alles over de cultuur van de twee stammen die hier circa 5000 jaar geleden al leefden. Sommige beelden zijn mannen, waarschijnlijk strijders. Andere lijken meer op monsters. In het archeologisch park staan er meer dan 120! Het park is prachtig opgezet en de wandeling tussen de tropische planten is ook de moeite waard. Sla een bezoek aan een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Colombia niet over!

Ga bovendien in de schitterende natuur rondom het stadje wandelen. Of ga paardrijden. We boeken graag een excursie voor u. Niet alleen oude cultuur en natuur, maar ook in voor een beetje actie: kies dan voor een raftingtour.

 

Overnachting in San Agustín.
Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, Engelssprekende gids, entree

Dag 6 San Agustín - Popayán

Zin om naar de onbekende witte stad van Colombia af te reizen? Dit is de bijnaam van Popoyán. Het hele centrum bestaat uit witte koloniale huizen gesierd door kleine houten balkons. Er is een luchthaven en een universiteit. Doordat er veel jongeren wonen, zijn er gezellige restaurants en bars in overvloed. Zoals in iedere Latijns-Amerikaanse stad vormt een park het middelpunt. Plof even neer op een bankje en laat het dagelijks leven aan u voorbij trekken, voordat u weer verder loopt over de straten met kinderkopjes. Er zijn diverse kerken zoals de San Francisco, de Santo Domingo en de San José kerk en een oude brug uit de 19e eeuw. Helemaal indrukwekkend is de kathedraal. Ook zijn er diverse musea. Opvallend zijn de diverse theehuizen in dit koffie minnende land.

 

Overnachting in Popayán.
Inclusief ontbijt, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 7 Popayán

Colombia-Popayan-groene-omgeving Colombia-Popayan-gebouw

Een vrij dag in Popayán. De omgeving is prachtig groen en nodigt uit om wandelingen te maken. Heel wat anders is het National Park Puracé. Maak kans om de condor te zien zweven in de lucht. Ga hiken en zie onderweg diverse watervallen en maak foto’s bij de uitzichtpunten. De begroeiing is weelderig, er zijn grassen, mossen en orchideeën. Er is veel water. In het Nationaal Park zijn ook geisers, het is dan ook een vulkaanrijk gebied. De Puracé vulkaan, die nog steeds actief is, is de bekendste. Vlakbij Popayán ligt het dorp Silvia. Hier wordt op dinsdag een kleurrijke inheemse markt gehouden. Leden van de Guambiano stam komen uit alle dorpen in de wijde omtrek hiernaartoe om hun waar aan te bieden.

 

Overnachting in Popayán.
Inclusief ontbijt

Dag 8 Vertrek Popayán

U wordt bij uw hotel in Popayán opgehaald door uw Spaanssprekende chauffeur en naar de luchthaven in Popayán gebracht. U kunt er ook voor kiezen om verder overland te reizen naar Cali en de koffieregio.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën