1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Koloniale dorpen

Bogotá is natuurlijk een grote stad, maar u maakt een tour door de koloniale wijk, die als een dorp aandoet. De kleurige huizen en steile straten die met keien zijn geplaveid zijn fotogeniek. Via de ondergrondse kathedraal van Zipaquirá, die helemaal van zout gemaakt is naar Villa de Leyva. Villa de Leyva en Barichara hebben een typisch dorpsplein, een kathedraal en nog meer mooie huizen. Door de kronkelende route door de kloof van Chichamocha naar Bucaramanga.

Hobbelige kleurrijke straatjes
Kathedraal van zout gemaakt
Boutique hotels
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De koffieregio, jungle, Medellín, tropisch Cartagena: zet maar op uw verlanglijst! Graag vertel ik u over dit prachtige land.

Reis van dag tot dag: Koloniale dorpen

Dag 1   Aankomst Bogotá

Dag 2   Bogotá

Dag 3   Villa de Leyva

Dag 4   Villa de Leyva

 

Dag 5   Barichara

Dag 6   Barichara

Dag 7   Vertrek Barichara

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bogotá

Colombia-Bogota-graffiti-1

Welkom in gastvrij Colombia! De aankomende twee dagen verblijft u in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Er zijn slechts enkele wijken interessant voor toeristen, dus de stad is overzichtelijk. Dwaal rond in de koloniale wijk, La Candelaria. Stukje bij beetje worden oude gebouwen gerestaureerd en er gaat een nieuw verfje op. U loopt over hobbelige keien van het ene fotogenieke pand naar het volgende. Een echt Latijns-Amerika gevoel krijgt u hier! Bekend is het Goudmuseum. Nog leuker vinden wij echter het Museo Botero. De Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero maakt mensen en dingen op zijn schilderijen en in zijn sculpturen volumineus. Hij blaast ze als het ware op. Ook graffiti is verheven tot een ware kunst in de stad. Neem het kabeltreintje de berg Monserrate op en bezoek de bedevaartkerk, maar geniet bovenal van het uitzicht over de stad.

 

Overnachting in Bogotá.

Inclusief privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 2 Bogotá

Citytour Bogotá met goudmuseum

We hebben de ideale stadstour om een beetje wegwijs te raken in de enorme stad Bogotá voor u geboekt. U start op het middelpunt van de stad: Plaza de Bolívar. Op dit plein is van alles te zien: de kathedraal, de regeringsgebouwen, de mensen. U struint door de straten met keien en de kleurrijke gerenoveerde huizen van de koloniale wijk Candelaria blijft u maar fotograferen. U bezoekt het goudmuseum. Een goed overzicht hoe groot de hoofdstad is, krijgt u vanaf de berg Monserrate. Met de kabelbaan gaat u naar boven. Dat is op zondag geen aanrader, aangezien het dan enorm druk is met locals. Als alternatief rijdt u dan naar een ander uitzichtpunt.

Ook leuk: Maak een fietstour door de stad, maar houd er wel rekening mee dat het vrij heuvelachtig is. Wandel naar het pleintje waar in 1538 Bogotá officieel gesticht is. Nu is het een gezellig plein met cafés, bars, kunst en graffiti.

 

Overnachting in Bogotá.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entree museum, kabelbaan

Fietstour
Bogotá

Fietstour

Hoe ervaar je de hoofdstad van Colombia het best? Op de fiets met een privé tour door de stad! Het is wel vrij...

Streetfood tour
Bogotá

Streetfood tour

Bij uw hotel in La Candelaria wordt u opgehaald voor een streetfood tour. Mensen uit heel Colombia, maar ook...

Dag 3 Bogotá - Villa de Leyva

Bezoek aan een immense ondergrondse kathedraal van zout

Colombia-Villa-de-Leyva-bougainville Colombia-Bogota-Villa-de-Leyva-2 Colombia-Villa-de-Leyva-Raquira-19

U wordt bij uw hotel in Bogotá opgehaald door uw chauffeur en een Engelssprekende gids en naar uw hotel in Villa de Leyva gebracht. Dit is een bijzondere dagtocht.  U rijdt de drukke stad uit naar Zipaquirá. Daar bouwden mijnwerkers een waar kunstwerk: een ondergrondse kruisweg van de veertien belangrijkste plekken tijdens de lijdensweg van Jezus en een enorme kathedraal van zout. Zo groot, zo indrukwekkend en op 120 meter onder de grond! Ook de onvermijdelijke souvenirwinkeltjes ontbreken niet.

 

Zipaquirá is eigenlijk alleen bekend door de zoutkathedraal. Zo onterecht! Het kleine kleurrijke centrum van het stadje is zeker een stop waard. En waarom dan niet meteen lunchen hier? De specialiteit van het dorp is picada. Een soort mixed grill, allerlei soorten vlees en aardappels worden in het midden van de tafel geserveerd; deel een picada.

 

Vanaf Zipaquirá in circa vier uur verder naar Villa de Leyva. De route gaat via Ráquira, bekend vanwege het pottenbakken.

 

Overnachting in Villa de Leyva.

Inclusief ontbijt, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 4 Villa de Leyva

Slenteren over de hobbelige straatjes door dit koloniale dorp

Het grote plein van Villa de Leyva is een plaatje dat zo op een poster gebruikt kan worden om Colombia te promoten. Aan alle kanten van het plein staan huizen in koloniale stijl, soms met terrassen ervoor. Ook een kerk met gouden altaar ontbreekt niet. Het centrum is gezellig, er zijn tal van restaurants met lokale en internationale specialiteiten. Dus zoek een plek om neer te strijken en kijk naar het lokale leven dat aan uw oog voorbijtrekt.

 

Niet alleen in het dorp zelf, maar ook in de omgeving is zeer de moeite waard.tip: boek nog een dag een auto met chauffeur en ga er op uit. Sla zeker het Dominicaanse klooster Ecce Homo niet over. Van een heel ander kaliber is de Infiernito, een parkje met enorme stenen fallussymbolen. Houdt u van de architectuur van Gaudí? Bezoek dan de Casa Terracota. Een kunstenaar bouwde zijn eigen huis compleet van aardewerk. De speelse vorm doet denken aan de kunstwerken van Gaudí. Wij vonden dit één van de leukste bezienswaardigheden rond Villa de Leyva.

 

Overnachting in Villa de Leyva.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Villa de Leyva - Barichara

Colombia-Barichara-huizen-kleurrijk

U vervolgt uw reis naar één van de leukste stadjes van Colombia: Barichara. Als u zich een koloniaal stadje zou moeten voorstellen in gedachten, dan voldoet Barichara aan alle criteria. Hobbelige straten met keien geplaveid, een kerk met een groot plein en een park ervoor als stadshart. Witgepleisterde huizen met kleurige accenten en oranje pannendaken. Vaak vallen watervallen van felroze bougainville over de witte muren naar beneden. Niet een paar straten als deze, maar het hele dorp ziet er zo uit. En het is er nog relatief rustig, er komen toeristen, maar de locals zijn verreweg in de meerderheid. Er is een aantal kleine restaurants, lokale winkels en artiesten die hun werk aan de man proberen te brengen. Opvallend in Barichara zijn de tuktuks: gemotoriseerde taxi’s.

 

Overnachting in Barichara.

Inclusief ontbijt, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 6 Barichara

Kleurrijk en koloniaal dorp

Barichara is geen openluchtmuseum, maar een levende stad waar veel aan kunstnijverheid wordt bedreven. Wip even binnen bij de Taller (werkplaats) de Oficio en zie hoe oude ambachten in stand worden gehouden. Nog leuker is de Taller de Papel en Fibra. Hier ziet u hoe handgeschept papier wordt geproduceerd. En maak het zelf ook! In de Casa de Cultura merkt u hoe trots de mensen uit Barichara op hun stad zijn. Een lokaal huis heeft een tentoonstelling over de stad met een goede mix van geschiedenis en hedendaagse kunst Her en der hangt tabak te drogen. Wandel over de Camino Real oftewel de Camino de Lengerke naar het dorp Guane.

 

Overnachting in Barichara.

Inclusief ontbijt

Dag 7 Barichara - Bucaramanga

Kronkelen door de Chicamocha-kloof

Colombia-Barichara-dorp_1_474646 Colombia-Barichara-Bucaramanga-Chicamocha Colombia-Bucaramanga-Ananasplantage-5

U wordt bij uw hotel in Barichara opgehaald door uw chauffeur en een Engelssprekende gids en naar de luchthaven in Bucaramanga gebracht. Voor degenen die snel wagenziek worden: neem een pilletje, want vandaag blijft de weg kronkelen. Bocht na bocht steekt u de bergkam over. Vanaf Barichara rijdt u naar de doorgaande weg. U arriveert na een half uur in San Gil.

 

Na San Gil begint het echte werk. U rijdt de kloof van Chicamocha in. Wat een diepte naast de weg! Het is vrij kaal. Stop bij diverse uitzichtpunten. Onderweg komt u langs Parque Chicamocha. Een pretpark dat vooral Colombianen waarderen. Maar een aanrader is om hier een kabelbaan over de kloof te nemen. De bagage blijft in de auto en u overbrugt in ongeveer twintig minuten op een leuke wijze, de rit die met de auto meer dan een uur duurt. Vervolgens moet u dus wel even op uw chauffeur wachten. Vervolgens bocht na bocht, vaak achter kruipende vrachtwagens richting Bucaramanga. De totale rit, zonder stops, duurt zo’n vier uur. U wordt bij de luchthaven afgezet.

 

Tip: ga verder naar Medellín of de koffieregio.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën