1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Water en vuur

Na de onbekende hoofdstad van Chili verkend te hebben, vliegt u naar Temuco. U haalt een huurauto op en gaat naar een gebied bekend om zijn meren en vulkanen. Er zijn veel Nationale Parken en goede wandelmogelijkheden. Hoogtepunt is een overnachting in Huilo Huilo, zo’n bouwwerk heeft u nog nooit gezien. Heel veel natuur, op het eiland Chiloé ook authentieke cultuur. De laatste dag rustig aan op een wijnlandgoed.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bijzonder hotel in Huilo Huilo
Veel vrijheid met de huurauto
Veel Nationale Parken bezoeken
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 2400,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Water en vuur

Dag 1     Aankomst Santiago de Chile

Dag 2     Santiago de Chile

Dag 3     Vlucht naar Malalcahuello

Dag 4     Malalcahuello National Park

Dag 5     Conguillio National Park - Pucón

 

Dag 6     Pucón

Dag 7     Pucón

Dag 8     Huilo Huilo

Dag 9     Puerto Varas

Dag 10   Puerto Varas

 

 

Dag 11    Chiloé

Dag 12    Chiloé

Dag 13    Vlucht Maipo Vallei

Dag 14    Vertrek Maipo Vallei

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Santiago de Chile

Welkom in dit langgerekte land

Bij aankomst wordt u opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel in de stad gebracht. 

 

Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili, is niet erg bekend bij toeristen. Het is een moderne stad met een flink aantal chique oude gebouwen en veel groene parken. Een goed uitgangspunt om de stad te ontdekken is de Plaza del Armas, het centrale plein. Leuke wijken om rond te struinen zijn Providencia, Bellavista en Lastarria. In Providencia zijn veel mooie panden, in koloniale stijl. Het is een hip stadsdeel met kleine winkels, galeries en koffiecaféetjes. Voor het nachtleven is Bellavista meer geschikt. Er zijn veel restaurants, bars en clubs. Bent u hier overdag, strijk dan neer op één van de vele terrassen. Lastarria is een historische wijk met een Spaanse sfeer met oude panden, musea, theaters en veel restaurants.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief transfer 

Dag 2 Santiago de Chile

Chili-Santiago-de-Chile-Santa-Lucia-Hill-2_1_432329 Chili-Santiago-Manon Chili-Santiago-de-Chile-Santa-Lucia-Hill-11-Neptune-Fountain

Dag ter vrije besteding. Beklim één van de uitkijkpunten over de stad. En… u zou het misschien niet zo snel verwachten, omdat Santiago niet aan zee ligt, maar ook de vismarkt is een bezoekje waard is. Als u hier rond lunchtijd bent, is het een aanrader om te gaan eten. Een andere specialiteit van Santiago zijn de empanadas. Ga ook naar Los Dominicos. Dit lijkt wel een dorpje binnen de stad. Er is een klooster van de Dominicaner orde en tegenwoordig is het een souvenirmarkt geworden. In kleine oude panden vindt u allerlei typisch Chileense voorwerpen. Even bijkomen kan op een lommerrijk terras binnen de muren van Los Dominicos.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt

Fietstour
Santiago de Chile

Fietstour

Een interessante biketour door de stad, waarbij u door parken en langs de historische highlights van de stad...

Valparaíso en Viña del Mar
Santiago de Chile

Valparaíso en Viña del Mar

U bent de hele dag onderweg naar Valparaiso en Viña del Mar.
In Valparaiso, door UNESCO uitgeroepen tot...

Dag 3 Santiago de Chile - Temuco - Malalcahuello

ca. 130 km / 1,5 uur

U heeft een transfer naar de luchthaven. Van Santiago de Chile vliegt u naar Temuco. Daar haalt u uw huurauto voor de komende dagen op.

 

Het Nationale Park Malalcahuello ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Temuco. Het eerste deel rijdt u over de snelweg tot Lautaro. Daar slaat u af, een rustiger zijweg op. En hier begint het mooie natuurschoon. Er is landbouw, weides met koeien en schapen, bos en op de achtergrond ziet u de besneeuwde piek van een hoge vulkaan. Omdat er niet veel verkeer is, kunt u onderweg gewoon even stoppen aan de kant van de weg om een foto te nemen. U rijdt tot Curacautín. Dit is de grootste stad in de omgeving, maar meer dan een slaperig stadje tussen de bergen is het niet. Wél een prima plek om even de benen te strekken en te lunchen.

 

Overnachting in Malalcahuello National Park.

Inclusief ontbijt, vlucht, huurauto

Dag 4 Malalcahuello National Park

Hiken en rijden op de vulkaan

Chili-Malalcahuello-Omgeving1(2) Chili-Malalcahuello-Vulkaanhelling_1_432392

Het dorp Malalcahuello ligt aan de rand van het Nationale Park. Het lijkt bijna uitgestorven, maar er is een aantal kleine restaurants en bars. Kies een wandeling uit door het Nationale Park. Dat kan van een korte kennismaking tot een pittige dagtocht. Het Malalcuhuello National Park is zeer divers. Er is bos, er is een kale vulkaanhelling en er is een berg met eeuwige sneeuw. Door de bijzondere Araucania boom die hier groeit, is het een National Park geworden. Als u boven uw hoofd in het bos iets luid hoort tikken, zoek dan op de boomstammen naar de grote specht met zijn rode kop. In de omgeving zijn veel watervallen. Een bezienswaardige is de Salto de la Princesa. Het is ongelooflijk dat er nog zo weinig toeristen komen! Na een flinke wandeling in of nabij het Nationale Park kunt u ontspannen in één van de heetwaterbaden: buiten in de natuur of binnen in een thermaal bad. Proef daarna het lokale bier uit Longuimay en u slaapt als een roos. Ga wandelen in de omgeving van Malalcahuello en rijd naar Longuimay door de lange tunnel. Geniet bovenal van de natuur vandaag.

 

Overnachting in Malalcahuello National Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Malalcahuello National Park - Pucón

ca. 235 km / 3,5 uur

Vandaag rijdt u van Malalcahuello naar Pucón. Eerst terug naar Curacautín. Bij Curacautín kunt u afslaan naar het Nationale Park Conguillío. Het meest bijzondere hier is de enorme lavastroom die u vanaf de vulkaan Llaima naar beneden ziet komen. De lava is versteend, maar het vormt een goed beeld hoe allesvernietigend het moet zijn geweest. In het Nationale Park zijn diverse wandeltrails uitgezet. Of u nu kiest voor een wandeling door het bos, nog een keer langs de bijzondere araucania bomen of over de kale helling van de vulkaan: alles is mogelijk. De omgeving is bebost. Groene hellingen ziet u aan alle kanten. Er is een kloof in de omgeving. In het park zelf ziet u een rotswand en overal op de bodem liggen lavastenen. Vanaf het Conguillío National Park rijdt u terug naar Curacautín. Tijd voor een kopje koffie met gebak. Dan een lange rit via Lautaro naar Villarrica. Een deel gaat over de tolweg. Vanaf Villarrica volgt u de weg langs het Meer van Villarrica naar Pucón.

 

Overnachting in Pucón.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Pucón

Chili-Pucon-Stroomversnelling

Outdoorbestemming van Chili bij uitstek! Allerlei mogelijkheden om actief bezig te zijn. U kunt raften, paardrijden, hiken, mountainbiken, tokkelen, kanovaren en in de winter (onze zomer) is het zelfs mogelijk om hier te skiën. Wat u ook gaat doen, uw blik wordt altijd naar de alom aanwezige Villarrica vulkaan getrokken. Het dorp Pucón is gezellig. Slenter door het centrum, strijk neer op een terras of wandel naar het meer van Villarrica. Loop ook even het dorp uit naar het klooster en de begraafplaats. Bij helder weer heeft u een mooi uitzicht over het dorp en het meer. Het is lastig om een keuze te maken uit alle restaurants die er in Pucón zijn. Of u nu Italiaans of Arabisch wilt eten of wat dacht u van fonduen? Een aanrader vinden wij het om een keer een typische Mapuche lunch te proeven in een Mapuche hut. De Mapuche zijn de inheemse bewoners van deze streek. In Pucón zijn veel souvenirwinkeltjes en een marktje.

 

Overnachting in Pucón.

Inclusief ontbijt, huurauto

Opwarmen in heetwaterbaden
Pucón

Opwarmen in heetwaterbaden

De omgeving van Pucón wordt gedomineerd door de actieve vulkaan Villarrica, met als gevolg veel geometrische...

Dag 7 Pucón

Water en vuur: heetwaterbaden en vulkanen

Bezoek het Nationale Park Villarrica. De Villarrica vulkaan is bijna 2850 meter hoog en staat bekend als de meest actieve vulkaan van Zuid-Amerika. Een beklimming van deze vulkaan is mogelijk als de vulkaan rustig is. Er zijn veel trails in diverse Nationale Parken in de omgeving. In het Villarrica National Park is de 5 watervallen-trail een aanrader. De middag is ideaal voor een bezoek aan één van de vele heetwaterbaden in de omgeving.

 

Rijd ook naar het noorden. Hier ziet u het meer van Caburgua en bezoekt u het Huerquehue National Park. Hier zijn ook diverse trails. Caburgua is een klein dorp aan een gelijknamig meer. Er is een groot en breed strand. Er worden boottochtjes over het meer aangeboden en er zijn bootjes en waterfietsen te huur. In enkele restaurants of snack-tentjes kunt u uw lekkere trek stillen. Nabij Caburgua liggen de Ojos de Caburgua, heldere lagunes in het bos.

 

Overnachting in Pucón.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Pucón - Huilo Huilo

ca. 120 km / 2,5 uur

Chili-Huilo-Huilo-Meer_1_432438 Chili-Huilo-Huilo-National-Park-wandelpad Chili-Huilo-Huilo-Hotel_1_432490

U rijdt van Pucón naar Huilo Huilo; maar maak er een mooie dagtocht van. Als u nog niet in Villarrica bent geweest, is daar tijd voor een kopje koffie, een stuk Kuchen (taart wordt hier overal als Kuchen verkocht) en om een souvenirtje te kopen. Volg daarna de route naar Calafquen of Panguipulli. Een binnenweg door bossen, langs weides maar bovenal langs veel meren. Het is niet voor niets het Merengebied en een deel van de route die u vandaag volgt heet “Circuito Siete Lagos”. De weg langs de zeven meren.

 

Een sprookjesbos, maar dan echt. Grillig gevormde bomen met mos erop hebben de locals geïnspireerd om allerlei sprookjesachtige gebouwen te maken. Er zijn diverse trails, diverse watervallen, maar wat echt opvalt zijn het hotel en restaurant Nothofagus, het hotel Montaña Magica en een paar andere bizarre gebouwen. De omgeving is geschikt voor trekking, mountainbiken, kajakken, raften, klimmen en paardrijden.

 

Overnachting in Huilo Huilo.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Huilo Huilo - Puerto Varas

ca. 290 km / 3,5 uur

Vanaf Huilo Huilo rijdt u in ongeveer een uur terug naar Panguipulli. Grotendeels rijdt u weer langs meren. Vanaf Panguipulli gaat u zuidwaarts. Eerst naar de plaats Los Lagos en we adviseren om dan een stuk over de tolweg te rijden. Afhankelijk van hoeveel tijd u heeft, slaat u weer af om verder langs een aantal meren te rijden. Het landschap wordt nu minder bergachtig. Het is glooiend, met veel weides. Rijdt door Puerto Otcay, Frutillar en Llanquihue, drie plaatsen die alle aan het meer van Llanquihue liggen. Vanaf hier is het niet ver meer naar Puerto Varas. 

 

Gezellige plaats om te verblijven en als uitgangspunt om excursies te maken. De meeste huizen in de stad zijn van hout en de Duitse invloeden zijn onmiskenbaar. Puerto Varas ligt aan het enorme meer van Llanquihue.

 

Overnachting in Puerto Varas.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Puerto Varas

Duitse vakwerkhuizen en Kaffee mit Kuchen

Chili-Puerto-Varas-Kerk-Uitzicht_1_432511

Om een goed beeld van de omgeving te krijgen en met het echte Patagonië kennis te maken, adviseren we om excursies vanuit Puerto Varas te maken. Er zijn goede wandelmogelijkheden, er zijn bossen, meren, vulkanen en watervallen. In Puerto Varas zelf ziet u de Duitse invloeden goed terug. Niet alleen wordt overal “Kuchen” (taart) geserveerd, ook de architectuur van de huizen en kerken doet sterk aan Duitsland denken en u ziet veel Duitse namen. Er zijn diverse restaurants en een casino in Puerto Varas. Ga vissen, paardrijden, raften of hiken in de omgeving.

 

Overnachting in Puerto Varas.

Inclusief ontbijt, huurauto

Raften bij Petrohué
Puerto Varas

Raften bij Petrohué

Een halve dag actief op het water. Op de rivier Petrohué zijn diverse stroomversnellingen. Met een raftboot...

Dag 11 Puerto Varas - Chiloé

ca. 80 km / 2 uur

Vanaf Puerto Varas rijdt u over de tolweg naar de havenplaats Pargua. Hiervandaan vertrekken de veerboten naar het eiland Chiloé. U vaart in ongeveer een half uur naar de overkant. Let onderweg goed op of u zeeleeuwen ziet. Zeevogels scheren over uw hoofd. Chiloé is een groot eiland voor de kust van Chili. U vaart naar de overkant en arriveert in Chacao. Vanaf daar rijdt u door naar uw accommodatie op het eiland.

 

Door zijn geïsoleerde ligging heeft Chiloé zijn eigen cultuur en tradities goed weten te bewaren. Het eiland dat voor de westkust van Chili ligt, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco vanwege de bijzondere kerken die er zijn. Bezoek zeker het schilderachtige vissersdorp Dalcahue. De meest fotogenieke plek van Chiloé is de baai van Palafitos met kleurige huizen op palen in het water. Palafitos ligt net buiten de hoofdstad Castro. Kijk rond in de stad en ga de San Francisco kerk in. Het houten interieur vormt een kunstwerk!

 

Overnachting op Chiloé.

Inclusief ontbijt, huurauto

Hiken op Chiloé
Chiloé

Hiken op Chiloé

Op het eiland Chiloé ligt het Tantauco Park met meer dan 118.000 hectare inheems bos en veen en 130 km aan...

Dag 12 Chiloé

Waggelende pinguïns in National Park

Chili-Chiloe-Pinguins_1_432583 Chili-Chiloe-Island-Muelle-de-las-Almas_1_432530

Een groot deel van Chiloé is uitgeroepen tot Nationaal Park. De natuur is prachtig. Maak een wandeling over de vlonderpaden door het bos. Een bijzonder dier dat op Chiloé leeft, is de pudu, een klein hert. Weinig kans echter om de pudu te zien; hij is erg schuw en is voornamelijk in het donker actief. Chiloé is bekend om de vele interessante verhalen en mythes die de bewoners aan elkaar doorgeven. Rijd ook naar de zuidwestkust van Chiloé. Op de schiereilandjes voor de kust en op het strand van Puñihuil leven twee soorten pinguïns: de Magelhaen pinguïn en de Humboldt pinguïn. Oktober tot en met maart zijn de beste maanden om pinguïns te spotten. Er zijn maar liefst zestig oude kerken op Chiloé. Als u een dorp inrijdt, kan het niet missen: u ziet ze overal.

 

Overnachting in Chiloé.

Inclusief ontbijt, huurauto

Kajakken en Hiken
Chiloé

Kajakken en Hiken

van het eiland Chiloé tot aan de Chepú-rivier. Bij aankomst aan de oever ontvangt u de kajakspullen en volgt...

Fietsen op Chiloé
Chiloé

Fietsen op Chiloé

U wordt van Castro naar Chonchi gebracht. Daar staan de fietsen al klaar. Ze worden op uw maat afgesteld; in...

Dag 13 Chiloé - Puerto Montt - Santiago de Chile - Maipo Vallei

Proosten op een geslaagde vakantie met een Chileens wijntje

Chili-Maipo-wijngaarden-3_1_432603

U rijdt naar Ancud. Vanaf daar vaart u over met de veerboot naar het vasteland. De overtocht duurt ongeveer een half uur. U arriveert in Pargua en rijdt over de tolweg naar Puerto Montt.

 

Met een binnenlandse vlucht gaat u van Puerto Montt naar Santiago de Chile. U wordt bij de luchthaven in Santiago de Chile opgehaald en naar uw hotel in Maipo Vallei gebracht.

 

Rust, ruimte, natuur en frisse lucht vindt u op een uurtje rijden van de stad in de wijnstreek Maipo. De bergen van de Andes, de rivier Maipo en de vele wijnlandgoederen dragen bij aan de landelijke sfeer. Verblijf op één van de wijnlandgoederen hier, verken de omgeving en proef de wijnen die hier geproduceerd worden Een ideale plek om tot rust te komen aan het einde van uw reis.

 

Overnachting in de Maipo Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto, vlucht, transfer

Dag 14 Maipo Vallei

Bezoek enkele wijngaarden in de Maipo Vallei. Een mediterraan klimaat zorgt hier voor de ideale omstandigheden voor wijnbouw. De Cabernet Sauvignon en Merlot druiven van dit gebied genieten internationale faam. Ga bijvoorbeeld naar de Santa Rita bodega. U bekijkt de wijngaarden en krijgt een rondleiding door de wijnkelder “van de 12 patriotten” en hoort hoe de kelder aan zijn naam komt. De kelder is uitgeroepen tot Nationaal Erfgoed! Zowel op ouderwetse wijze als met moderne technieken wordt de wijn hier geproduceerd. Aan het einde van de tour is het tijd om de Reserva en de Gran Reserva wijn van Santa Rita zelf te proeven. Een andere aanrader is de Undurraga bodega. Behalve de wijngaard is hier ook een tentoonstelling over het leven van de Mapuches, de traditionele stam die in dit gebied woonde en nog steeds woont. Undurraga is één van de meest geëxporteerde Chileense wijnen. Dus proef of u de wijn lekker vindt en koop terug in Nederland een aantal flessen om nog lang na te genieten van uw reis. Natuurlijk zijn er tal van andere wijnlandgoederen, maak uw eigen keuze.

 

Overnachting in de Maipo Vallei. 

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 15 Vertrek Maipo Vallei

U wordt bij uw hotel in Maipo Vallei opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven van Santiago teruggebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen