1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Autorondreis Onbekend Noord-Chili

Ontdek de onbekende wereldstad Santiago de Chile. U vliegt naar Calama en haalt uw huurauto op om de Atacama-woestijn te gaan verkennen. Daarna alleen maar rust en ruimte en haast geen andere toeristen in het onbekende noorden van Chili. Verlaten autowegen over ruige vlaktes en bergpassen. Spookstadjes bij verlaten mijnen, heetwaterbronnen, nationale parken met guanaco’s, besneeuwde bergtoppen en lagunes. Tot slot uitrusten in een wijngebied nabij de luchthaven.

Wat maakt deze reis bijzonder
Onbekend deel weinig toeristen
Hoogtepunt Atacama woestijn
Veel vrijheid met huurauto
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 2950,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Onbekend Noord-Chili

Dag 1     Aankomst Santiago de Chile

Dag 2     Santiago de Chile

Dag 3     Vlucht naar San Pedro de Atacama

Dag 4     San Pedro de Atacama

Dag 5     San Pedro de Atacama

Dag 6     Iquique

Dag 7     Iquique

Dag 8     Arica

Dag 9     Putre

Dag 10   Putre

Dag 11  Putre

Dag 12  Maipo Vallei

Dag 13  Maipo Vallei

Dag 14  Maipo Vallei

Dag 15  Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Santiago de Chile

Warm welkom in de hoofdstad van Chili

f4bcac98-7e29-46d5-8835-30584cacfda2 Chili-Santiago-de-Chile-La-Moneda-presidential-palace

Bij aankomst in Chili wordt u opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel in de stad gebracht. 

 

Santiago de Chile is een stad waar je je snel op je gemak voelt. Het doet een beetje Europees aan. Er zijn veel parken, kleine restaurants, koffiecafés en bars. Een goed uitgangspunt om de stad te ontdekken is de Plaza del Armas, het centrale plein. Ga op een bankje zitten en kijk naar de locals die hier graag komen om muziek te maken, bij te praten of een potje schaak te spelen. Er zijn veel planten, bloemen en zelfs palmbomen op het plein. Bij de Moneda, het paleis van de president, is om de dag de wisseling van de wacht. Leuke wijken om rond te struinen zijn Providencia, Bellavista en Lastarria.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief transfer 

Dag 2 Santiago de Chile

Midden in de stad is de Santa Lucia Hills (Cerro Santa Lucia) opvallend. Klim naar boven via de slingerende trappen of neem de glazen lift. Een nog mooier uitzicht dan vanaf Cerro Santa Lucia heeft u vanaf Cerro San Cristóbal. U zou het misschien niet zo snel verwachten, omdat Santiago niet aan zee ligt, maar ook de vismarkt is een bezoekje waard is. Als u hier rond lunchtijd bent, is het een aanrader om te gaan eten. Een andere specialiteit van Santiago zijn de empanadas. Ga ook naar Los Dominicos. Dit lijkt wel een dorpje binnen de stad. Er is een klooster van de Dominicaner orde en tegenwoordig is het een souvenirmarkt geworden. In kleine oude panden vindt u allerlei typisch Chileense voorwerpen. Even bijkomen kan op een lommerrijk terras binnen de muren van Los Dominicos.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt

Valparaíso en Viña del Mar
Santiago de Chile

Valparaíso en Viña del Mar

U bent de hele dag onderweg naar Valparaiso en Viña del Mar.
In Valparaiso, door UNESCO uitgeroepen tot...

Fietstour
Santiago de Chile

Fietstour

Een interessante biketour door de stad, waarbij u door parken en langs de historische highlights van de stad...

Dag 3 Santiago de Chile - Calama- San Pedro de Atacama

ca. 100 km / 1,5 uur

16c21499-ac77-4d8b-9938-e61fe2666812

In ongeveer een half uur rijdt u van het stadscentrum naar de luchthaven. U vliegt naar Calama, toegangspoort tot de woestijn. Daar haalt u uw huurauto voor de komende tijd op.

 

U rijdt naar San Pedro de Atacama. Dit is een gezellig dorp tussen diverse bergketens en het dient als uitgangspunt om de Atacama woestijn te bezoeken. Het dorp ligt op 2438 meter hoogte en is een oase in de woestijn. Caracoles is de bruisende hoofdstraat, een voetgangersgebied met talloze restaurants, winkeltjes en toeristenbureaus. Iedereen verzamelt zich hier in de avonden.

 

Voor deze avond hebben we een excursie voor u geboekt. Omdat San Pedro de Atacama zo afgelegen ligt, is er heel weinig lichtvervuiling. Als het aardedonker is, wordt u een klein eindje de stad uitgebracht. Met het blote oog en met een telescoop kijkt u naar de hemel boven u. Wij hebben nooit eerder zoveel sterren gezien. Een hobby-astronoom vertelt wat u ziet.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht, huurauto, excursie met transport, uitleg door hobby-astronoom, hapje en drankje.

Quadrijden in de woestijn
San Pedro de Atacama

Quadrijden in de woestijn

Met een busje wordt u naar het startpunt van de ATV tour gebracht. Even oefenen om bekend te raken met uw quad...

Moon Valley
San Pedro de Atacama

Moon Valley

U brengt een bezoek aan het indrukwekkende landschap nabij San Pedro de Atacama. Hier is een woestijn, maar...

Dag 4 San Pedro de Atacama

De afwisselende woestijn in

Er is zoveel te doen rondom San Pedro de Atacama. Wij adviseren om minimaal drie nachten te blijven. Must-sees zijn de Moon Valley en de Death Valley. Rijd over zandvlaktes en naar rotsformaties. Parkeer de auto af en toe even om naar een uitzichtpunt te klimmen. Voor een vleugje cultuur bezoekt u Pukara de Quitor, een ruïne van een fort. Ga zeker ook naar de zoutvlaktes en de lagunes. Grote kans om flamingo’s te zien. En de Tatio geisers mag u eigenlijk ook niet overslaan. Het lukt zeker niet om dit allemaal op één dag te doen. Houd er rekening mee dat de wegen veelal onverhard zijn en dat u zich op grote hoogte bevindt. Maak keuzes of plan een langer verblijf in. En…. voeg om even bij te komen, ook nog een bezoek aan de hotsprings in de Vallei van Puritama in.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, huurauto

Paardrijden door de Maanvallei
San Pedro de Atacama

Paardrijden door de Maanvallei

Vanaf de manege van San Pedro de Atacama vertrekt u naar de voet van het Zoutgebergte. U rijdt naar de...

Zoutvlaktes en lagunes
San Pedro de Atacama

Zoutvlaktes en lagunes

Als u in San Pedro de Atacama bent, is een bezoek aan de grootste zoutvlakte van Chili en de omliggende...

Dag 5 San Pedro de Atacama

de9cf849-7dbc-4f7f-b8fd-f0e947fe3b70 988d50d7-df86-4360-94b4-425de3d64225

U heeft de beschikking over een auto en kunt op eigen gelegenheid op stap. Toch loont het ook de moeite om via ons een excursie te boeken. Denk dan bijvoorbeeld aan een paardrijtocht door de Maanvallei, een trekking door de Cactusvallei onder begeleiding van een gids, of een hike van een halve dag door de Death Valley. Of reserveer voor een mountainbiketocht door de woestijn. Minder inspannend kan ook: ga dan quadrijden.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, huurauto

Stomende geisers
San Pedro de Atacama

Stomende geisers

Vroeg opstaan, maar u krijgt er wel wat voor terug. In het donker verlaat u het dorp San Pedro de Atacama en u...

Mountainbiken in de Atacama woestijn
San Pedro de Atacama

Mountainbiken in de Atacama woestijn

U vertrekt naar de Catarpe Vallei, waar de San Pedro rivier stroomt, totdat u het gebied van de Cordillera de...

Dag 6 San Pedro de Atacama - Iquique

ca. 485 km / 6 uur

Over de Panamericana, Ruta 5, rijdt u naar het noorden. Eerst naar Calama en dan verder richting Iquique. Kort voor Iquique komt u door Reserva Nacional Pampa del Tamarugal. Een groot gebied met woestijn, maar af en toe ook groepjes bomen. Bijzonder zijn de zoutvlaktes en lagunes, maar bovenal de geogliefen op de hellingen. Bekend zijn de geogliefen in Nazca, Peru. Maar in Chili zijn ze dus eveneens te zien. Het zijn enorme tekeningen in het zand van de pampa’s. Ongeveer 450 geometrische figuren zijn goed te zien. U doet bijna zes uur over de tocht, zonder de tijd voor de stop in het Reserva Nacional mee te rekenen.

 

Iquique ligt aan een baai met een strand. Er is een kleine haven met oude Peruaanse douanegebouwen. De Plaza Prat is het mooiste plein in de stad. Er staan veel gebouwen die uit de 19e eeuw stammen. Blikvanger is de Torre Reloj, een klokkentoren. Achter de stad begint de woestijn al snel.

 

Overnachting in Iquique.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Iquique

Spooky verlaten stadjes

d2055c64-ad1e-46a1-b6e3-e84cb045eb4d

Iquique was vroeger bekend vanwege de salpetermijnen. De mijnen Santa Maria en Humberstone zijn tegenwoordig Unesco Werelderfgoed en zijn te bezoeken. Daarna rijdt u naar Pozo Almonte in de woestijn. De oase Pica is het einddoel van vandaag. In Pica is het goed toeven in de heetwaterbronnen. Alle spieren ontspannen. Rond Pica worden veel citroenen verbouwd. U rijdt terug naar Iquique. Stop onderweg bij de Matilla oase. Een oude kerk en een Spaanse wijnboerderij zijn hier bezienswaardig.

 

Of: breng een bezoek aan het Isluga National Park. Maak onderweg een stop bij de geogliefen in Cerro Unita. Deze geogliefen worden de Reuzen van de Atacamawoestijn genoemd. Geogliefen zijn enorme geometrische figuren die in het zand van de pampa’s zijn getekend. Door het Aromadal rijdt u verder. Grote kans om vogels, maar ook lama’s en alpaca’s te zien onderweg. Het hoofddoel van vandaag is het Nationale Park Isluga. De naam dankt het natuurgebied aan de vulkaan Isluga. U stopt aan de voet van de vulkaan. Hier bezoekt u het Aymara-dorp Enquelga. Veel kunstenaars hebben hier een werkplaats. Neus even rond en bezoek de natuurlijke baden.

 

Overnachting in Iquique.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Iquique - Arica

ca. 310 km / 4 uur

dee07031-7f2e-44a4-a843-0db3e84236bd

Over de Panamericana rijdt u in circa vier uur van Iquique naar Arica.

Arica is voornamelijk een aanvlieghaven en uitgangspunt om het binnenland in te gaan naar Putre en van daar uit naar het National Park Lauca. In het centrum staat een kathedraal die is ontworpen door Gustave Eiffel (jawel, van de Eiffeltoren!). Het is een prefab gebouw van metaal en ’s avonds ziet het gebouw er totaal anders uit dan overdag. In het archeologisch museum van Arica ziet u een aantal mummies. Deze zijn goed bewaard gebleven in het droge klimaat dat hier heerst. Het museum ligt een eindje buiten de stad.

 

Overnachting in Arica.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Arica - Putre

ca. 140 km / 3 uur

1029776f-89ba-46c2-ba29-72e2b3188c9c a8eec8b2-e7f0-4892-9757-dbf9682c597c

U rijdt vandaag het Andesgebergte over, en met toppen tot meer dan 3400 meter ligt de gemiddelde snelheid af en toe wat laag. U rijdt door hooglanden van de kust het binnenland in. Stop onderweg bij het archeologische museum Miguel de Azapa. Dit museum ligt in het Azapadal en bijzonder is hier de oudste mummie ter wereld. De mummie is hier in de omgeving gevonden en door de droogte goed geconserveerd gebleven. Verder zijn er diverse andere vondsten uit de Precolumbiaanse tijd. De route die u vandaag rijdt is deels een oude Inca-route. Een leuke plek om te stoppen is het dorp Socorama.

 

Putre ligt in het hoge noorden van Chili. Er zijn enkele kleine en eenvoudige accommodaties, wat restaurants en loop even naar de kerk van het dorp. Het dorp wordt omgeven door hoogvlaktes.

 

Overnachting in Putre.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 10 Putre

Tweelingvulkanen en fauna op de hoogvlakte

Maak vandaag een dagtocht naar het Lauca National Park. De bizarre, kleurrijke landschappen op grote hoogte zijn imposant. Opvallend is de Parinacota vulkaan, die boven de andere toppen van de Andes uitsteekt achter het meer van Chungará. Door de inheemse bevolking werd de vulkaan als een god beschouwd. Erachter ligt de Payachata vulkaan, die ook wel het tweelingbroertje van de Parinacota wordt genoemd. De Parinacota vormt de grens tussen Bolivia en Chili. Het Lago Chungará zelf ligt op 4750 meter hoogte. Er zijn veel dieren in dit gebied. In de lagunes vissen flamingo’s in het ondiepe water naar voedsel. Vicuña’s, de rankere variant van de lama-familie, lopen rond over de hoogvlaktes. Vizcacha’s, een soort hazen, ziet u soms bijna niet, omdat ze exact dezelfde kleur hebben als hun omgeving. In het gebied zijn kleine dorpen. Nergens ontbreekt de kerk in dit katholieke gebied. Het dorp Parinacota is bekend om zijn kleitegels. Veel dorpen doen een beetje spookachtig aan, omdat de bewoners vaak wegtrekken.

 

Overnachting in Putre.

Inclusief ontbijt, huurauto

Surire zoutvlaktes
Putre

Surire zoutvlaktes

U rijdt naar grote hoogtes. Onderweg ziet u alpaca’s, vicuña’s, de typische vegetatie van de droge en hoge...

Dag 11 Putre

Door het Vicuña National Reserve rijdt u naar Guallatiri. Hoewel de afstand van Putre naar Guallatiri maar 83 kilometer is, doet u er toch ongeveer drie uur over. U rijdt over vrij slechte wegen over hoogvlaktes. Het is een spookdorp, veel huizen zijn verlaten. Bij Guallatiri ligt een zoutmeer: Surire. Dit meer wordt nauwelijks door toeristen bezocht, maar is schitterend. Het meer ligt op een hoogte van 4200 meter. Vaak staan er flamingo’s in het ondiepe water.

 

Overnachting in Putre.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Putre - Arica- Santiago de Chile - Maipo Vallei

Chili-Ruta-Lauca-National-Park Chili-Ruta-Lauca-National-Park-verlaten-weg Chili-Lauca-National-Park-guanacos

Vandaag rijdt u van Putre naar Arica, u steekt de Andes over. Een aanrader is om via de Ruta de Las Misiones (A31) te rijden. Net een andere weg vanaf Zapahuira via Chapiquina, Belén en Tignamarca. Op de luchthaven van Arica levert u de huurauto in.

 

U vliegt met een binnenlandse vlucht van Arica naar Santiago de Chile. U wordt bij de luchthaven in Santiago de Chile opgehaald en naar uw hotel in Maipo Vallei gebracht. Verblijf op één van de wijnlandgoederen hier, verken de omgeving en proef de wijnen die hier geproduceerd worden. De druivenstruiken gedijen het beste in de Cajón del Maipo, een vallei. Deze vallei nodigt uit om te gaan wandelen en paardrijden. Er zijn natuurlijke baden, wél met koud water….. Maar er zijn ook warmwaterbronnen. Er zijn bossen en kale bergen; heel gevarieerd. Een ideale plek om tot rust te komen aan het begin of einde van uw reis.

 

Overnachting in de Maipo Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto, binnenlandse vlucht, transfer

Dag 13 en 14 Maipo Vallei

Toasten op een mooie reis!

Chili-wijgaarden-nabij-Santiago-de-Chile

Bezoek enkele wijngaarden in de Maipo Vallei. Een mediterraan klimaat zorgt hier voor de ideale omstandigheden voor wijnbouw. De Cabernet Sauvignon en Merlot druiven van dit gebied genieten internationale faam. Ga bijvoorbeeld naar de Santa Rita bodega. U bekijkt de wijngaarden en krijgt een rondleiding door de wijnkelder “van de 12 patriotten” en hoort hoe de kelder aan zijn naam komt. De kelder is uitgeroepen tot Nationaal Erfgoed! Zowel op ouderwetse wijze als met moderne technieken wordt de wijn hier geproduceerd. Aan het einde van de tour is het tijd om de Reserva en de Gran Reserva wijn van Santa Rita zelf te proeven. Een andere aanrader is de Undurraga bodega. Behalve de wijngaard is hier ook een tentoonstelling over het leven van de Mapuches, de traditionele stam die in dit gebied woonde en nog steeds woont. Undurraga is één van de meest geëxporteerde Chileense wijnen. Dus proef of u de wijn lekker vindt en koop terug in Nederland een aantal flessen om nog lang na te genieten van uw reis. Natuurlijk zijn er tal van andere wijnlandgoederen, maak uw eigen keuze.

 

Overnachting in Maipo Vallei.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Maipo Vallei - Santiago de Chile

U wordt bij uw hotel in de Maipo Vallei opgehaald en naar de luchthaven bij Santiago de Chile gebracht. Boordevol herinneringen en met tal van foto’s is het tijd om terug te vliegen naar Nederland.

 

Inclusief ontbijt

Video over Noord-Chili

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen