1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Torres del Paine, W Trekking

U loopt de uitdagende W-trekking met een routekaart. Vijf dagen wandelt u door een schitterend landschap met besneeuwde bergtoppen, kale granieten bergpieken, langs helderblauwe meren en in de verte ziet u hangende gletsjers. U overnacht in eenvoudige berghutten.

Beroemdste trekking Chili
Knusse berghutten
Meren, bergpieken, gletsjers
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Torres del Paine, W Trekking

Dag 1     Puerto Natales - National Park Torres del Paine

Dag 2     Naar Las Torres Base

Dag 3     Naar Francés Sector

Dag 4     Naar Francés Valley

Dag 5     Naar Grey Glacier- Puerto Natales

Dag 6     Vertrek Puerto Natales

100% maat werk

Dag 1 Puerto Natales - National Park Torres del Paine

Grillige bergpieken rijzen in de verte op

Chili-Torres-del-Paine-NP-ingang e41fec15-7cfe-4e86-9024-2455d0f07250

U kunt de W-trekking zelfstandig lopen met een routekaart of onder begeleiding van een gids. Wij adviseren om de wandeling zelfstandig te doen. De route staat goed aangegeven; het is prima te doen. Bij onderstaand programma gaan we ervan uit dat u de hike zelfstandig doet.

U meldt zich bij het kantoortje van Fantástico Sur in Puerto Natales. Hier ontvangt u een kaart van Torres del Paine National Park en uw vouchers voor de komende dagen. Doe nog wat inkopen voor onderweg en neem dan vanaf Puerto Natales de bus naar Torres del Paine. De rit duurt ongeveer 2,5 uur en u ziet het landschap steeds indrukwekkender worden. Ruige bergen met besneeuwde toppen en groen in de lager gelegen gebieden domineren het uitzicht.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief bustransfer

Dag 2 National Park Torres del Paine

En hiken maar!

Vroeg uit de veren en neem een stevig ontbijt, zodat u klaar bent voor een intensieve wandeldag. Vol verwachting van start. Neem alleen de bagage mee die u tijdens de hike van de komende dagen nodig heeft en laat de rest achter. Loop in uw eigen tempo. U wandelt vandaag ongeveer acht tot tien uur en overbrugt een afstand van 19,5 kilometer. Het hoogteverschil bedraagt circa 750 meter. U loopt grotendeels door de pampa’s van de Ascencio vallei. Daar is het nog goed te doen, maar dan de uitdaging van vandaag: een klim van drie kilometer naar de top van de Los Vientos pas. Als u puffend boven komt, neem dan alle tijd om te genieten van het uitzicht over het vallei en de meren. Eenmaal bijgekomen loopt u verder naar de Chileno Refugio, een berghut. Bossen met lenga beech bomen, een soort beuken die voorkomen in de zuidelijke Andes en Vuurland doorkruist u. Het zwaarste deel van de hike staat u nu te wachten. Een pad bezaaid met rotsen voert naar een nieuw uitzichtpunt: Las Torres Base Lookout Point. Het uitzichtpunt ligt op bijna 900 meter hoogte. De majestueuze kale pieken waardoor het Nationale Park bekend is ziet u hier nog beter. U loopt dezelfde route terug naar uw overnachtingsplek, nu naar beneden; dat gaat makkelijker. U slaapt in een slaapzaal. Beddengoed is inbegrepen. Het toilet en de douche deelt u met andere reizigers.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, picknicklunch, diner

Dag 3 National Park Torres del Paine

Een meer zo blauw dat het bijna pijn doet aan uw ogen

Chili-Torres-del-Paine-W-trekking-medewerkster-Eva

Voor vandaag staat er een hike van 13,5 kilometer op het programma. En er is minder hoogteverschil dan gisteren. Vandaag dus ultiem genieten van al het natuurschoon. De meeste wandelaars doen 4,5 tot 6,5 uur over de route van vandaag. U loopt een groot deel langs het idyllische blauwe meer Nordenskjöld. U heeft uitzicht op Los Cuernos, naar het Nederlands vertaald als: de horens. De bergpieken zien er uit als de horens van een stier, met smalle scherpe punten. Maar u ziet ook hangende gletsjers en andere meren. Het water is zo oogverblindend blauw, zeker als de zon er op schijnt; u blijft fotograferen!

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, picknicklunch, diner

Dag 4 National Park Torres del Paine

Blijven fotograferen bij de allermooiste uitzichtpunten

Neem een stevig ontbijt, want vandaag is de langste dag van de trekking. U loopt in totaal 20,5 kilometer. Zo’n acht tot tien uur zult u onderweg zijn. Maar het loont de moeite. Het eerste deel begint nog eenvoudig. Maar als u eenmaal de Italiaanse camping bereikt heeft, begint een heftige beklimming. Door het bos en door de Vallei Francés. Hier wel de allermooiste uitzichten van de hele hike. Als u gisteren en eergisteren al de adem werd benomen door de schoonheid, wordt u vandaag helemaal betoverd! Het doel is het Franse uitkijkpunt (Francés Lookout Point). Neem alle tijd om van het uitzicht te genieten. U ziet heuvels met fantasierijke namen zoals “de kathedraal”, “het zwaard”, “het masker” en “de haaievin”. Daarna een lange afdaling die veel van de knieën verlangt!

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, picknicklunch, diner

Dag 5 National Park Torres del Paine - Puerto Natales

Meren met drijvende ijsschotsen

Chili-Torres-del-Paine-W-Trekking-Medewerkster-Eva-1 Chili-Torres-del-Paine-W-Trekking-1

De laatste wandeldag alweer. Denk niet dat u alles al gehad heeft. Vandaag volgt er nog een hoogtepunt: de Grey gletsjer. U loopt aan de voet van de hoogste berg in het nationale park: de Paine Grande. Het uitzicht op de gletsjers, die op de rand van de bergen lijken te hangen. De bomen die hier groeien zijn typerend voor Patagonië. Vanaf een uitzichtpunt ziet u Lago Grey beneden u liggen. Grote kans om schotsen ijs te zien drijven. Zorg dat u ruim voor 18.30 uur terug bent bij Paine Grande. Met een catamaran vaart u over Lake Péhoe naar Pudeto. Deze overtocht duurt ongeveer een half uur. In Pudeto wacht de bus om u terug te brengen naar Puerto Natales. U heeft het volbracht! Eén van de meest iconische wandelingen ter wereld kunt u afvinken.

 

Overnachting in Puerto Natales.

Inclusief ontbijt, picknicklunch, catamaran, bustransfer

Dag 6 Vertrek Puerto Natales

U vervolgt uw reis vanaf Puerto Natales.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën