1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Natuurlijk Cambodja

Onbekend, maar niet eens zo ver van Phnom Penh: Mondulkiri. Groene heuvels met loof- en naaldbossen, plantages, fruitboomgaarden, akkers en watervallen kenmerken de hooglanden van Mondulkiri waar de temperatuur net iets lager is en de lucht veel zuiverder. U wandelt door de bossen op zoek naar olifanten, en maakt kennis de etnische stammen in afgelegen dorpen.

De route gaat verder naar Kratie. Een prachtig waterrijk gebied met interessante dorpjes. Maak een ontspannen fietstocht over smalle paden en langs traditionele Khmerhuizen en - pagodes. In dit gebied worden ook boottochten georganiseerd om de zeldzame Irrawaddy-dolfijn te spotten. Ook als de dolfijnen zich niet laten zien is dit een mooie boottocht. 

Ontmoet de Bungong-stam
Elephant Valley Project
Dolfijnen bij Kratie
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Een land met een heftige geschiedenis wat nog voelbaar is in alles. Het is een fantastisch land om door rond te reizen.

Reis van dag tot dag: Natuurlijk Cambodja

Dag 1     Phnom Penh - Mondulkiri

Dag 2     Mondulkiri

Dag 3     Mondulkiri

 

Dag 4     Mondulkiri - Kratie

Dag 5     Vertrek Kratie

100% maat werk

Dag 1 Phnom Penh - Mondulkiri

De komende dagen heeft u de beschikking over een auto met chauffeur en Engelssprekende begeleider. Als de chauffeur zelf ook goed Engels spreekt is hij gelijk ook de begeleider. Als zijn Engels niet goed is reist er een tweede persoon mee. Het reizen met een auto met chauffeur is een uitstekende manier om Cambodja te verkennen. U bent volledig flexibel, bepaalt uw eigen tempo en u kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.


U wordt vroeg opgehaald voor de lange rit naar Sen Monorom. Hoe verder u van Phnom Penh verwijderd bent des te ongerepter het landschap is, met hier en daar een dorpje en rubberplantages. Onderweg zijn er niet veel interessante punten, u kunt wel altijd even stoppen om de benen te strekken of een foto te maken. De reis duurt ongeveer 6 uur. 

 

Overnachting in Mondulkiri. 

Inclusief privévervoer met chauffeur/Engelssprekende begeleider

Dag 2 Mondulkiri

IMG_3307(13)

Wilt u op een verantwoorde manier kennismaken met olifanten? Dan bent u bij het Elephant Valley Project aan het juiste adres. Dit project is opgezet om geld bijeen te brengen om de olifanten en de natuurlijke leefomgeving van deze reuzen te beschermen. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de vallei gebracht waar u allereerst uitleg krijgt over het project. In Elephant Valley worden zieke olifanten opgevangen evenals olifanten die in gevangenschap hebben geleefd (en nooit eerder een andere olifanten hadden gezien). En dan is het tijd voor het hoogtepunt van de dag. U wandelt door de jungle op zoek naar de olifanten. Ze verplaatsen zich in groepjes, en uw gids leest de sporen om een groep te vinden. Onderweg vertelt hij honderduit over de achtergrond van iedere olifanten en de zorg voor de olifanten. Iedere olifant heeft een eigen mahmout die hem in de gaten houdt. Zo nodig worden de olifanten bijgevoerd en gewassen. Eenmaal gevonden, kunt u de olifanten van heel dichtbij bekijken. Een bijzondere ervaring! Dan is het tijd voor de lunch, voordat u opnieuw de jungle in gaat op zoek naar een andere groep olifanten. Einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel. 

 

Overnachting in Mondulkiri.
Inclusief ontbijt, lunch, transport, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 3 Mondulkiri

Cambodja-Vogel(17) Cambodja-bloemen.bloem1(17)

Vandaag maakt u kennis met het leven van de Bunong-stam. U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt circa een half uur door glooiende heuvels, loof- en naaldbossen, plantages en boomgaarden naar het beginpunt van uw wandeling. Via vrij vlakke paden wandelt u door de landelijke omgeving naar de boerderij. Uw gids vandaag behoort tot de Bunong en vertelt (in zijn beste Engels) over het leven op de boerderij. Er wordt van alles verbouwd: ananas, pompoen, gember, mais, rijst, enzovoorts. Tijdens de wandeling plukt uw gids wat fruit voor u. Aangekomen op de boerderij maakt u kennis met de familie van uw gids, en leert u hoe het land bewerkt wordt. Als u wilt, kunt u ook meehelpen. Met een mand vol verse producten wandelt u terug. De mand wordt afgeleverd bij de vrouw van de gids die gelijk aan de slag gaat om een verse lunch voor u te bereiden. In de tussentijd wandelt u door het dorp en wordt u begroet door de Bunong. Vooral de kinderen vinden het zeer interessant een westerling te zien en zwaaien enthousiast als u voorbij loopt. Na de lunch gaat u met uw gids op bezoek bij de dorpsbewoners. De meeste families wonen in 'moderne' houten huizen, maar er zijn er ook die nog in traditionele huizen met rieten daken wonen. Zo'n huis bekijkt u van binnen. Uw gids laat u diverse ambachten zien die in het dorp beoefend worden. Voordat u teruggebracht wordt, bezoekt u ook nog een kleine waterval. Einde van de middag bent u weer bij uw hotel.

 

Overnachting in Mondulkiri.
Inclusief ontbijt, lunch, transport en beperkt Engelssprekende gids.

Dag 4 Mondulkiri - Kratie

Cambodja-Kratie-bootjesophetwater(17) Cambodja-Kratie-kindjesbijtempel4(8) Cambodja-Kratie-offers(8)

U verlaat Mondulkiri en rijdt in enkele uren naar Kratie. Na aankomst is het eerst tijd voor de lunch. Een korte tocht per lokale ferry en u bent op het eiland Koh Trong (in de Mekongrivier gelegen). De auto gaat niet mee naar het eilandje, uw bagage wel. Er staan motortaxi's klaar om u naar het hotel te brengen.

 

U maakt een korte fietstocht over het eiland Koh Trong (in de Mekongrivier gelegen). Een lokale gids fietst met u mee. De route is zo'n 9 km lang en gaat over smalle paden langs traditionele Khmerhuizen en -pagodes. Onderweg stopt u zo vaak u maar wilt om bijvoorbeeld fruit te eten en te kijken naar het productieproces van lokale produkten. Een mooie manier om het lokale leven op het eiland te ervaren.

 

Informatie Kratie:

Het dorpje Kratie ligt aan de oever van de Mekongrivier. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat verzamelt de plaatselijke bevolking zich hier bij de eenvoudige eettentjes. Kratie is lange tijd alleen toegankelijk geweest via het water, al is het gebied nu ook via de weg bereikbaar. Vervoer over het water speelt nog steeds een belangrijke rol, u zult dat ervaren. Zo'n 15 kilometer buiten het dorp worden boottochtjes georganiseerd om de zeldzame Irrawaddy-dolfijn te spotten. Absolute zekerheid dat u ze ziet kunnen we u niet geven, maar de kans is wel redelijk groot.

Overnachting in Kratie.
Inclusief ontbijt, privévervoer met chauffeur/Engelssprekende begeleider, ferry-overtocht, motortaxi en fietstocht met Engelssprekende gids.

Dag 5 Vertrek Kratie

U wordt per motorfiets terug naar de ferry gebracht voor de korte overtocht. Op het vasteland wacht uw auto op u om u terug naar Phnom Penh te brengen of naar Siem Reap of nog verder het ongerepte noordoosten in naar bijvoorbeeld Stung Treng. 


Inclusief ontbijt, privévervoer met chauffeur/Engelssprekende begeleider.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën