1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Ervaar de Cambodjaanse gastvrijheid

In Cambodja is een verblijf bij een familie in het dorp Chambok echt een aanrader. De bijzondere gastvrijheid en enthousiasme van de mensen is hartverwarmend.

U maakt kennis met de gemeenschap en de gebruiken van de Cambodjanen. Dichterbij de lokale bevolking kunnen wij u niet brengen.

Verblijf in lokaal dorpje
Zwemmen in de rivier
Rit per traktor
Gionne (4)
Gionne
Bij Cambodja heb ik het gevoel van 'Azië van 25 jaar geleden', nog zo authentiek. En die cultuurschatten, ik kan het u zeker aanraden!
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Een land met een heftige geschiedenis wat nog voelbaar is in alles. Het is een fantastisch land om door rond te reizen.

Reis van dag tot dag: Ervaar de Cambodjaanse gastvrijheid

Dag 1     Phnom Penh - Chambok

Dag 2     Chambok - Sihanoukville

100% maat werk

Dag 1 Phnom Penh - Chambok

Cambodja-PhnomPenh-Kampot-koemetwagenonderweg(17) Cambodja-Mensen-kindjes5(17)

U trekt er op uit voor een leuke tweedaagse tocht naar het dorpje Chambok. Vanuit Phnom Penh is het circa 2 uur rijden naar Chambok. Hier wordt u begroet door een Engelssprekende gids bij het informatiecentrum. De gids zal u uitleg over de geschiedenis van de Chambok dorpen en laat u het huidige leven van de lokale bevolking zien. U luncht in het dorpje bij de lokale gemeenschap.

 

De tour gaat verder per traktor naar het nabije gelegen Anlong Rorth. Na een korte wandeling omhoog door het bos bereikt u een uitkijkpunt. Geniet hier van het geweldige uitzicht over de dorpen. Op de wandeling terug naar beneden kunt u een heerlijke duik nemen in de rivier mocht u daar behoefte aan hebben. Vroeg in de avond komt u terug bij het informatiecentrum. Kindertjes uit het dorp voeren voor u een traditionele Khmer dans op. Het diner wat daar op volgt bestaat uit overheerlijke lokale gerechten. Uw gastgezin in de homestay heeft een eenvoudig bedje voor u klaargemaakt, waar u kunt bijkomen van de indrukken van vandaag.


Overnachting in een homestay in Chambok.

Inclusief lunch, diner, transfer, Engelssprekende lokale gids en entreegelden

Dag 2 Chambok - Sihanoukville

Na het ontbijt vertrek u per ossenkar naar de voet van de Chambok berg. Daarvandaan volgt een wandeling van ongeveer 3 uur. Sommige delen bestaan uit een pittige klim, maar het loont de moeite want u eindigt bij de imposante Chambok-waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. De gids vertelt u over de vleermuizengrot en flora en fauna van deze regio. Als u het klimmen te veel vindt, dan slaat u het over, dan blijft u wat langer in/ of bij uw guesthouse. De lunch wordt ook in het dorp, na de wandeling, genuttigd. Daarna neemt u afscheid van uw gastvrije gezin en gids. Uw chauffeur wacht op u om u naar Sihanoukville te brengen. 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën