1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Uyuni zoutvlakte

Na één overnachting in het stoffige stadje Uyuni stapt u in de jeep. Langs het treinenkerkhof rijdt u over uitgestrekte zoutvlaktes. Maak gekke foto’s en wandel over een eiland met enorme cactussen. Overnachting in een eenvoudig hotel van zout. De volgende dag ziet u flamingo’s in lagunes. Voordat u terugkomt in Uyuni lekker badderen in een natuurlijke hotspring en stomende en spuitende geisers zien.

Eenvoudig hotel van zout
Bijzonder eiland met cactussen
Heetwaterbaden en geisers
Peru-route-Colca-Puno-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De tour vanuit Uyuni over de zoutvlaktes, langs gekleurde meren en vulkanen staat in mijn top 3 van mooiste landschappen. Ik vertel u er graag over.

De reis van dag tot dag: Uyuni zoutvlakte

Dag 1     Aankomst Uyuni

Dag 2     Jeeptour over zoutvlakte

Dag 3     Jeeptour langs lagunes

Dag 4     Uyuni

100% maat werk

Dag 1 Uyuni

Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Het stadje Uyuni is niets bijzonders. Stoffige wegen, geen bijzondere gebouwen. Echt een punt waar mensen, voor of na een tour over de zoutvlaktes, slapen. Er zijn enkele straten met veel hostels, eenvoudige eettentjes en winkels. Een aantal pizzeria’s vindt u in Uyuni. Enkele dagen van de week is er een markt. U verblijft hier echt ter voorbereiding van één van de hoogtepunten van uw reis door Bolivia: naar de zoutvlaktes.

 

Overnachting in Uyuni.

Inclusief transfer

Dag 2 Uyuni

Het meer in Uyuni kleurt roze van de flamingo's - Bolivia

Eén van de hoogtepunten van de reis is een tour over de zoutvlaktes van Uyuni. U deelt een 4x4 jeep met anderen, er passen maximaal zes personen plus de chauffeur in.

 

U rijdt Uyuni uit en gaat eerst naar het treinenkerkhof. Hier staan allemaal oude treinen te verroesten. Vervolgens rijdt u naar Colchani. Hier worden veel souvenirs verkocht die gemaakt zijn van zout en het zout zelf natuurlijk. Daarna rijdt u daadwerkelijk de zoutvlakte op. Soms lijkt het alsof er water ligt. Een fata morgana. Soms lijkt het alsof u door een landschap van sneeuw en ijs rijdt. Ook als u uitstapt uit de jeep, is het net alsof u op het ijs stapt. Het zout is hard. Op sommige plekken is het twee meter op andere plekken wel twintig meter dik. De chauffeur zoekt een mooie, rustige plek om foto’s te nemen. In totaal is de vlakte ongeveer 10.000 km2. Op de achtergrond ziet u bergen.

 

De volgende stop is bij het eiland Incawasi. Maak hier een wandeling van 45 minuten (met alle fotostops een uur). Op het eiland groeien gigantische cactussen. Verder over de oneindige vlakte van zout naar uw overnachtingsplek.

 

Overnachting bij Uyuni.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, jeeptour (in kleine groep)

Dag 3 Uyuni

Vroeg op, ontbijten en dan staat de jeep alweer klaar.U rijdt over de pampa’s, vrij kale grasvlaktes. Let goed op of u lama’s ziet.

 

Vandaag draait het vooral om lagunes en flamingo’s. De rit met de jeep voert naar een vulkaan en bij de bijzondere rotsformaties van San Pedro de Quemes wordt gestopt. Er is ook een uitzichtpunt waar vanaf u de vulkaan Ollagüe ziet. De rook uit de krater kringelt omhoog. En dan is het tijd om diverse lagunes te bezoeken. Bij deze lagunes ziet u bijna zeker flamingo’s. Na de lunch rijdt u eerst een stuk over de pampa’s. Vervolgens gaat u de Desierto (=woestijn) Siloli in. Enkele uren rijdt u door de woestijn. U maakt diverse stops. De laatste plek die u vandaag bezoekt is de Laguna Colorada. Het water is blauw en rood en in het water ligt wit zout. Een bijzondere kleurcombinatie die het goed doet op foto’s. Een stukje langs het meer en dan arriveert u bij de accommodatie.

 

Overnachting in een eenvoudige hostel bij Uyuni.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, jeeptour (in kleine groep)

Dag 4 Uyuni

Geisers-bewonderen-in-Uyuni-Bolivia Poseren-op-de-rails-in-Uyuni-Bolivia_1_351522 Relaxen in de hete baden van Uyuni - Bolivia

Heel vroeg op, rond 04.30 uur. Ontbijten en warm aankleden: muts op en handschoenen aan. U rijdt als eerste naar de Sol de Mañana geisers. Stoom spuit de lucht in. Metershoog. Er zijn meerdere geisers. Om u heen in het landschap ziet u op diverse plekken stoom uit de aarde omhoog komen. Terwijl u hier rondkijkt, gaat de zon op. U rijdt verder naar de Laguna Verde. Verde betekent groen en met de juiste wind is de lagune inderdaad groen (niet altijd dus). Op de achtergrond torent de vulkaan Licancabur hoog boven de lagune uit. Vervolgens rijdt u door de woestijn. U maakt een fotostop bij rotsformaties in de woestijn. En dan is het tijd voor warmwaterbronnen. Heerlijk als het buiten zo koud is, om hier op temperatuur te komen. Even het stof van de afgelopen dagen afweken. Het water écht heet. Er zijn twee baden, wij konden niet eens meteen de warmste in, we moesten eerst wennen in de iets minder warme. Het is tijd om weer verder te gaan, want u heeft nog een lange rit voor de boeg. Onderweg ziet u ongetwijfeld veel lama’s. In het dorp Villa Mar is de lunch. Vlak na Villamer ligt de Vallei van de Rotsen. Mooie rotsformaties, maar kijk ook goed om u heen of u een vizcacha ziet. Een vizcacha is een konijn met een lange staart. Door naar Uyuni. Op de terugweg stopt u nog in het dorp San Cristobal. Hier leven de mensen van mijnbouw.

Vanuit Uyuni vervolgt u uw reis.

 

Inclusief ontbijt, lunch, jeeptour (in kleine groep)

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën