1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Combinatiereis Hoogtepunten Chili en Argentinië

Start in Santiago de Chile. Heel anders is de Atacama-woestijn. Geisers, lagunes, zoutvlaktes, bizarre rotspartijen en een heldere sterrenhemel. Het Torres del Paine National Park met bergpieken en meren is een volgend hoogtepunt. De grens over naar Argentinië. U bezoekt de Perito Moreno gletsjer. Zuidelijker dan Ushuaia kunt u niet komen. U maakt een boottocht over het Beagle kanaal en gaat naar Vuurland National Park. Tot slot het bruisende Buenos Aires.

Wat maakt deze reis bijzonder
Van woestijnen tot gletsjers
Veel excursies inclusief
Twee hoofdsteden
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 5450,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Combinatiereis Chili en Argentinië

Chili

Dag 1     Aankomst Santiago de Chile

Dag 2     Santiago de Chile

Dag 3     Vlucht naar Calama, San Pedro de Atacama

Dag 4     San Pedro de Atacama

Dag 5     San Pedro de Atacama

Dag 6     Vlucht naar Punta Arenas

Dag 7     Torres del Paine National Park

Dag 8     Torres del Paine National Park

Dag 9     Torres del Paine National Park

Argentinië

Dag 10  El Calafate

Dag 11  El Calafate

Dag 12 El Calafate

Dag 13  Ushuaia

Dag 14  Ushuaia

Dag 15  Ushuaia

Dag 16  Buenos Aires

Dag 17  Buenos Aires

Dag 18  Buenos Aires

Dag 19  Vertrek Buenos Aires

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Santiago de Chile

Welkom in Zuid-Amerika!

7c80ffb6-9d91-4145-a7ab-e85bc97828fd

U wordt opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel in de stad gebracht. Om de stad een beetje te leren kennen maakt u direct na aankomst een korte stadswandeling met uw Engelssprekende gids.

 

Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili, is niet erg bekend bij toeristen. Het is een moderne stad met een flink aantal chique oude gebouwen en veel groene parken. Er zijn veel parken, kleine restaurants, koffiecafés en bars. Een goed uitgangspunt om de stad te ontdekken is de Plaza del Armas, het centrale plein. Wandel naar de Moneda. Dit is het paleis van de president, maar ook de Chileense munt werd hier geslagen. Om de dag is hier de wisseling van de wacht. Leuke wijken om rond te struinen zijn Providencia, Bellavista en Lastarria. Lastarria bijvoorbeeld is een historische wijk met een Spaanse sfeer met oude panden, musea, theaters en veel restaurants.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief transfer, intro-stadswandeling van 1 uur met Engelssprekende gids

Dag 2 Santiago de Chile

Typisch Chileense lunch met vis of empanada’s

Midden in de stad is de Santa Lucia Hills (Cerro Santa Lucia) opvallend. Klim naar boven via de slingerende trappen of neem de glazen lift. Boven treft u een park met een kerkje en een soort kasteeltje. Een nog mooier uitzicht dan vanaf Cerro Santa Lucia heeft u vanaf Cerro San Cristóbal. Alleen al de reis er naar toe is de moeite waard: u bereikt de top met een kabeltreintje. In de verte ziet u de besneeuwde toppen van de bergen van de Andes. U zou het misschien niet zo snel verwachten, omdat Santiago niet aan zee ligt, maar ook de vismarkt is een bezoekje waard is. Als u hier rond lunchtijd bent, is het een aanrader om te gaan eten. Een andere specialiteit van Santiago zijn de empanadas. Ga ook naar Los Dominicos. Dit lijkt wel een dorpje binnen de stad. Er is een klooster van de Dominicaner orde en tegenwoordig is het een souvenirmarkt geworden. In kleine oude panden vindt u allerlei typisch Chileense voorwerpen.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt

Stadstour met Santa Lucia Hills
Santiago de Chile

Stadstour met Santa Lucia Hills

Om een goed beeld van Santiago de Chile te krijgen is een stadstour een aanrader. U bezoekt de toeristische...

Valparaíso en Viña del Mar
Santiago de Chile

Valparaíso en Viña del Mar

U bent de hele dag onderweg naar Valparaiso en Viña del Mar.
In Valparaiso, door UNESCO uitgeroepen tot...

Dag 3 Santiago de Chile- Calama- San Pedro de Atacama

De woestijn in

99d9126b-b425-4c46-9d2b-41b06d9dd0d8 4dedd777-d17a-4c88-8bf2-1f3bf535cfec

In ongeveer een half uur rijdt u van het stadscentrum naar de luchthaven. U vliegt van Santiago de Chile naar Calama. In ongeveer anderhalf uur rijdt u van Calama naar San Pedro de Atacama. Bij Calama ziet u de mijnen. Zodra u de stad uit bent, imponeert het landschap. Het is ruig. Scherpe bergkammen steken af tegen de lucht. Besneeuwde bergtoppen van de Andes ziet u in de verte. Zout dat wel sneeuw lijkt ligt in de vallei.

 

San Pedro de Atacama is een gezellig dorp tussen diverse bergketens en het dient als uitgangspunt om de Atacama woestijn te bezoeken. Het dorp ligt op 2438 meter hoogte en is een oase in de woestijn. Caracoles is de bruisende hoofdstraat, een voetgangersgebied met talloze restaurants, winkeltjes en toeristenbureaus.

 

In de middag maakt u een excursie naar de Moonvalley en Death Valley. En ’s avonds maakt u een excursie om sterren te kijken.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht, twee excursies

Dag 4 San Pedro de Atacama

Excursie zoutvlaktes en lagunes

Als u in San Pedro de Atacama bent, is een bezoek aan de grootste zoutvlakte van Chili en de omliggende lagunes een must. Bij de Atacama zoutvlakte liggen de Soncor en de Chaxa lagune. U heeft kans om de drie verschillende soorten roze flamingo’s te zien. U rijdt over een hoogvlakte (altiplano) van 4300 meter naar de bekendste lagunes: die van Miñique en Miscanti. De lagunes liggen aan de voet van twee gelijknamige vulkanen. Prachtige foto’s zijn hier te nemen: de helderblauwe meren met de vulkanen op de achtergrond. U rijdt terug naar de zoutvlakte van Soncor voor een eenvoudige traditionele lunch. Wandel rond in het dorp waar de locals nog steeds op traditionele wijze landbouw uitoefenen. Ze hebben terrassen aangelegd tegen de hellingen van de heuvels. Tot slot gaat u naar Toconao. Dwaal over het centrale plein met de kerk van San Lucas. De kerk is gebouwd van modder en stro. Ook is er een klokkentoren deels gemaakt van cactushout.

Hele dag. Samen met andere reizigers. Inclusief: transport, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch

Opwarmen in de hotsprings
San Pedro de Atacama

Opwarmen in de hotsprings

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de Vallei van Puritama gebracht. Deze vallei ligt op een kilometer of...

Mountainbiken in de Atacama woestijn
San Pedro de Atacama

Mountainbiken in de Atacama woestijn

U vertrekt naar de Catarpe Vallei, waar de San Pedro rivier stroomt, totdat u het gebied van de Cordillera de...

Dag 5 San Pedro de Atacama

Excursie stomende geisers

27b34794-984b-4793-a9ea-5c1a988187e0

Vroeg opstaan, maar u krijgt er wel wat voor terug. In het donker verlaat u het dorp San Pedro de Atacama en u stijgt snel naar een hoogte van 4320 meter boven de zeespiegel in het omringende gebergte. U bereikt een hoogvlakte waar geisers zijn. Deze stomende natuurverschijnselen behoren tot de belangrijkste geothermale velden ter wereld. De stoom bereikt een hoogte tot tien meter en er zijn ook geisers die heet water spuiten. Het water komt tot acht meter hoog. Grote kans om uitbarstingen van zowel stoom als water te zien. In de omgeving zijn heetwaterbaden. Prettig om hier even in te dobberen. Vervolgens naar de lagune van Putana, waar vaak flamingo’s en andere dieren te zien zijn. Zo niet, dan is alleen de lagune met op de achtergrond de Colorado vulkaan ook al een foto waard. Op de terugweg bezoekt u het dorp Machuca. Een klein dorp, maar een typisch voorbeeld van een dorp zoals er vele zijn op de hoogvlaktes. Niets is aangepast voor toeristen, het leven gaat al eeuwenlang zijn gangetje. Er is ook een eenvoudige kerk. Terug naar uw hotel.

 

Overnachting in San Pedro de Atacama.

Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch

Paardrijden door de Maanvallei
San Pedro de Atacama

Paardrijden door de Maanvallei

Vanaf de manege van San Pedro de Atacama vertrekt u naar de voet van het Zoutgebergte. U rijdt naar de...

Archeologische tour
San Pedro de Atacama

Archeologische tour

Voor reizigers die meer over de historie en de cultuur in de Atacama woestijn willen weten, is dit een...

Dag 6 San Pedro de Atacama- Calama- Santiago de Chile- Punta Arenas

Naar Patagonië

In ongeveer anderhalf uur rijdt u van San Pedro de Atacama naar Calama. U vliegt van Calama via Santiago de Chile naar Punta Arenas. Bij de luchthaven van Punta Arenas wordt u opgehaald voor een transfer met een Spaanssprekende chauffeur naar uw hotel in Punta Arenas.

 

Punta Arenas is er trots op de grootste zuidelijke stad ter wereld te zijn (Ushuaia in Argentinië ligt zuidelijker, maar is een stuk kleiner). Punta Arenas ligt op iets minder dan 1500 kilometer van Antarctica en het landschap rond de stad is ruig en onherbergzaam. Middelpunt van de stad is het grote plein met een beeld van de ontdekkingsreiziger Magellaan. Rondom het plein staan statige gebouwen en een kathedraal. Vanaf De La Cruz heuvel heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Het is er vaak koud en nat en de wind kan enorme snelheden aannemen. Toch is het de moeite waard om Punta Arenas als uitgangspunt voor excursies in de omgeving te nemen. Er zijn meer pinguïns in de omgeving dan mensen!

 

Overnachting in Punta Arenas.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vluchten

Pinguïnkolonie op Magdalena Eiland
Punta Arenas

Pinguïnkolonie op Magdalena Eiland

Met een kleine snelle boot gaat u vanuit Punta Arenas op weg naar het Magdalena-eiland, gelegen in het midden...

Dag 7 Punta Arenas- Torres del Paine

Chili-Torres-del-Paine-gletsjers Chili-Torres-del-Paine-NP-Grey-Lake-uitzicht-gletsjer Chili-Torres-del-Paine-wandelen

U wordt bij uw hotel in Punta Arenas opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Torres del Paine gebracht.

 

De granieten pieken van de Torres del Paine bergen zijn imponerend. Het Nationale Park van Torres del Paine is een wandelgebied bij uitstek. En er is voor ieder wat wils. Van eenvoudige korte wandelingen tot meerdaagse hikes. Wandel door de vallei, door bossen, over heide, langs (en soms zelfs door!) watervalletjes. Soms is het flink klimmen en naar adem happen maar de uitzichten zijn pas echt adembenemend! In het natuurgebied ziet u hoog oprijzende bergen, soms met besneeuwde toppen. Er zijn steppes, gletsjers en meren. Een interessante plek om te bezoeken is Lago Grey. In dit heldere meer drijven vaak ijsschotsen. De gigantische gletsjer waar u langs vaart is zo imposant!

 

Overnachting in Torres del Paine

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 8 Torres del Paine

De karakteristieke pieken van Torres del Paine National Park

Kies een mooie wandeling uit in het Nationale Park of maak een boottocht. Wij raden aan om een wandeling rondom Lago Njordenskoll te maken. Dit ligt bij de salto’s (watervallen) Een prachtige wandeling langs het prachtige, glooiende, bijna pittoreske Lago Nordenskjöld met al haar eilandjes, in de verte Glacier Grey en voor ons de reuzen, het bergmassief Paine Grande, de Cuernos del Paine en het prachtige Valle Francés die hen scheidt. Loop vlak voor het eindpunt nog een extra heuveltje op. Bijna niemand komt hier en u heeft zoveel verschillende uitzichten! Wat een plek en wat een uitzicht. Eén ding is zeker: Torres del Paine moet bovenaan ieders lijstje staan! Wat ons het meest bijgebleven is, is dat je je zo nietig voelt in de prachtige natuur.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt

Boottocht over Lago Grey
Torres del Paine

Boottocht over Lago Grey

De excursie per boot die over Lago Grey naar de gletsjer vaart, vertrekt vanaf hotel Lago Grey. Over een...

Tour door het National Park
Torres del Paine

Tour door het National Park

Het Torres del Paine National Park wordt wel het achtste wereldwonder genoemd. En terecht: wat een schoonheid...

Dag 9 Torres del Paine

3972f140-eea5-4e5b-9071-1ef5a8b37ef1

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Torres del Paine.

Inclusief ontbijt

Dag 10 Torres del Paine - El Calafate

Met de openbare bus reist u van Laguna Amarga, bij Torres del Paine naar El Calafate. Een comfortabele manier van reizen, die de kosten binnen de perken houdt. U wordt bij het busstation opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

El Calafate is een kleine stad aan de oevers van het enorme Meer van Argentinië omringd door besneeuwde bergen. Het is bekend om de nabijheid van het Nationale Park Los Glaciares, wat “gletsjers” betekent. En die zijn er in overvloed in dit gebied: meer dan 360 stuks! De bekendste is de Perito Moreno. Het is zeer aan te raden om een dagtocht naar deze enorme, blauwe ijsmuur te maken. El Calafate zelf voelt een beetje aan als een wintersportdorp. En sla een bezoek aan het Glaciarium niet over als u in El Calafate bent. Dit is een zeer goed opgezet museum over gletsjers.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Dag 11 El Calafate

Excursie Perito Moreno gletsjer

99a1918b-b5b2-4e01-b91a-c9f6cad91e55 d8f6fe33-c703-4f38-9e30-55baafd0afc1

In iets minder dan anderhalf uur rijdt u van El Calafate naar het National Park Los Glaciares. In dit Nationale Park zijn meer dan 360 gletsjers. Een heel indrukwekkende die vrij eenvoudig te bereiken is vanuit El Calafate is de Perito Moreno. De eerste stop is bij een uitzichtpunt waar u een eerste blik op de gletsjer kunt werpen. Vervolgens gaat u naar een stelsel van houten paden met geweldige uitzichtpunten op de gletsjer. De Perito Moreno is indrukwekkend met een hoogte van 50 tot 60 meter en een kilometerslange breedte. Maar nog opvallender is de kleur…. Het ijs is zo blauw! Vanaf de vlonderwandelpaden kijkt u zowel bovenop de gletsjer als er tegen aan. Af en toe klinkt er een enorm gedonder, een groot stuk ijs breekt af. Horen zult u het zeker, hopelijk ziet u ook een keer zo’n enorm blok ijs in het water plonzen. De kleur van de gletsjer is wit en blauw. Er is een cafetaria, een souvenirshop en er zijn vier wandelroutes uitgezet. Tijdens deze dagtocht maakt u ook een boottocht langs de gletsjer.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt, excursie, boottocht

Dag 12 El Calafate

Het loont de moeite om meerdere dagen in El Calafate te blijven. Er zijn diverse gletsjers in de omgeving. Maak boottochten of ga wandelen. Of steek de grens naar Chili over en ga wandelen in het Torres del Paine National Park. Liever wat meer actie? Ga dan samen met een gids hiken op het ijs. Schoenen met ijzers eronder aan en over het ijs langs enorme spleten lopen.

 

Overnachting in El Calafate.

Inclusief ontbijt

Actief bij El Calafate
El Calafate

Actief bij El Calafate

Ziplinen, paardrijden, een fourwheeldrive of trekking bij El Calafate

Klaar voor een dagje actief bezig zijn...

Estancia Cristina
El Calafate

Estancia Cristina

Estancia Cristina is een oude nederzetting van de eerste mensen die zich in dit gebied vestigden. Ze hadden...

Dag 13 El Calafate - Ushuaia

Varen door het Beagle kanaal

541fe5bb-43c1-4c5e-ab60-a516b20a4728

Transfer naar de luchthaven. U vliegt nog zuidelijker: naar Ushuaia. Daar wordt u weer opgehaald voor een transfer naar de stad.

 

Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld. U staat bijna op de rand van het land van het zuidelijk halfrond. Ushuaia wordt omringd door heuvels, bossen, meren en het Nationale Park Vuurland (Tierra del Fuego). ’s Middags maakt u een boottocht met Lobos Yacht door het Kanaal van Beagle. Terwijl de stad Ushuaia langzaam naar de achtergrond verdwijnt, doemen diverse eilanden voor u op. De begroeiing is laag. Sommige eilanden zijn niet meer dan rotsen in de waterweg. Een walhalla voor watervogels, waarvan de keizeraalscholver (let op de blauwe ogen!) de meest voorkomende is. De rotsen worden door de vogels gedeeld met tientallen zeeleeuwen. Breng zoveel mogelijk tijd op het dek door en warm op met chocolademelk, de typisch Argentijnse mate (gewone thee mag ook) en wat lekkere snacks.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt, excursie, transfers

Dag 14 Ushuaia

Must-see: National Park Vuurland

Vanaf Ushuaia rijdt u eenvoudig naar het nationale park Vuurland. Er gaan touringcars vol met toeristen naar toe, maar wij adviseren om in een klein groepje te gaan en ook onbekendere delen te bezoeken. Deze excursie is daar ideaal voor. Onderweg stopt u bij een uitzichtpunt op het bekende Beagle kanaal. De excursie is een combinatie van rijden en wandelen. U loopt enkele korte trails (houdt er rekening mee dat u in totaal zo’n vijf kilometer loopt vandaag). Zo ervaart u beter de sfeer van het Nationale Park. De steppes met de lage begroeiing, de bossen en op de achtergrond de bergen met besneeuwde toppen. Het ecosysteem van Vuurland is uniek. Vergeet niet om zelf water, een camera en een zonnebril mee te nemen. Trek kleding in laagjes aan met goede wandelschoenen en neem een regenjas mee.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt, excursie

Dag 15 Ushuaia

8af3647e-070b-4c55-ba70-e5424e2d400f 56c8c256-59cc-4c5b-86ae-0a03186a4bd7

Dag ter vrije besteding. Van Verre regelt graag andere leuke excursies voor u, zoals een boottocht naar pinguïns, krab vangen (en eten!), een stoere fourwheeldrivetocht of een bezoek aan een lokale boerderij.

 

Overnachting in Ushuaia.

Inclusief ontbijt

Pinguïns en schapenboerderij
Ushuaia

Pinguïns en schapenboerderij

Waggelende pinguïns, een boottocht en een antiek landhuis, dat staat vandaag op het programma. Vanaf Ushuaia...

Krab vangen en proeven
Ushuaia

Krab vangen en proeven

Over een onverharde weg rijdt u diep het bos in. Bij de kust aangekomen, maakt u een wandeling naar een...

Dag 16 Ushuaia - Buenos Aires

In ongeveer een kwartier wordt u van het centrum van Ushuaia naar de luchthaven gebracht. U vliegt met een binnenlandse vlucht van El Calafate naar Buenos Aires. U wordt opgehaald en naar uw hotel in het historische centrum gebracht.

 

Buenos Aires is een enorme en bruisende stad. De stad van Evita Perón, de tango en de voetballer Maradona. Het beste overzicht krijgt u als u wijk voor wijk bekijkt. De leukste wijken zijn San Telmo, Microcentro, Palermo, La Boca en Retiro. Statige gebouwen treft u overal. U blijft fotograferen! Als u op eigen gelegenheid de stad wil ontdekken, dan is de Hop On Hop Off bus handig; deze rijdt langs alle bezienswaardigheden.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 17 Buenos Aires

Op de fiets Buenos Aires verkennen

95f492c2-10fb-44bf-a3bd-04efd43dc0aa

Bijna een must-do; de leukste excursie die er in Buenos Aires is: een fietstocht door de stad. Onder begeleiding van een Nederlander die al jaren in Buenos Aires woont, fietst u op ontspannen wijze door deze wereldstad. U beleeft de stad veel meer dan met een andere stadstour. En bovendien vertelt Job zoveel interessante weetjes, feiten, achtergrondinformatie en anekdotes over Argentinië. Het is meteen een geweldige introductie over het land met zijn historie, de huidige situatie van het land, over de relatie met Nederland, over de liefde voor voetbal, over het eten en wat u maar weten wilt. U begint op de Plaza San Martin. Op eigen gelegenheid gaat u hier naar toe. Bij het standbeeld van San Martin verzamelt iedereen zich. U fietst via de hippe wijk Puerto naar de wijk La Boca. Ook San Telmo wordt doorkruist.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, fietstocht

Dag 18 Buenos Aires

Reis naar Argentinië niet compleet zonder tangoshow

Argentinie-Buenos-Aires-La-Boca-huisjes Argentinie-Buenos-Aires-entinie-La-Ventana-Tango-dans-7 Argentinie-Buenos-Aires-San-Telmo-Markt-eten

In totaal zijn er 40 wijken in de stad. Die bekijkt u niet even op één dag. Ga vandaag verder op ontdekkingstocht door de stad. Ga op eigen gelegenheid of boek een stadstour. Er zijn zowel stadswandelingen als fietstochten. Ga naar een tangoshow of misschien ziet u tangodansers op straat.

’s Avonds bezoekt u een tangoshow.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, tangoshow

Argentijnse kookles
Buenos Aires

Argentijnse kookles

Verras uw vrienden thuis met een Argentijns diner na terugkomst in Nederland. In de gezellige wijk Palermo...

Dag 19 Buenos Aires

Uw reis door Chili en Argentinië is alweer ten einde. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de internationale luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen