1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Onbekende parken noordelijke Rockies

Trek een paar dagen extra uit voor de route van Yellowstone naar Rapid City en maak een omweg via Billings en Medora. Hier zijn prachtige natuurgebieden met vreemd gevormde rotsen in een uitgebreid kleurenpalet. Bezoek het historische centrum van Billings en de badlands in het Theodore Roosevelt National Park.

Onbekende route
Badlands bij Medora
Inheemse rotsschilderingen
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Amerika heeft mijn hart gestolen vanwege de nationale parken die ik heb bezocht met een camper, zoals Zion, Bryce Canyon, Page, Moab & de Grand Canyon
Miami-beach-fietstour--6d21626b_1_621599
Lara
Amerika is een geweldige ervaring; ik heb hier een jaar gewoond en adviseer u graag bij het plannen van uw reis naar Amerika.
Amerika-New-York-Lisanne_1_582039
Lisanne
De geweldige landschappen in het westen, de grote steden als New York en San fransisco en de stranden van FLorida laten mij telkens terugkeren

Reis van dag tot dag: Onbekende parken noordelijke Rockies

Dag 1 Aankomst Billings
Dag 2 Billings
Dag 3 Medora

Dag 4 Medora
Dag 5 Omgeving Mount Rushmore
Dag 6 Vertrek Mount Rushmore

100% maat werk

Dag 1 Yellowstone National Park - Billings

Ca. 325 km / 4 uur

Amerika-Badlands-2

In ongeveer in halve dag rijdt u vanuit Yellowstone National Park naar Billings. U legt deze dag 325 kilometer af. In het centrum van de stad Billings is nog een aantal historische gebouwen te zien, zoals het treindepot en het Moss Mansion Historical House. Maar huur een mountainbike of trek uw wandelschoenen aan en ga de stad uit. Bekende natuurgebieden zoals het Yellowstone National Park en het Glacier National Park maken van Billings een belangrijke plaats voor het toerisme. Ook onbekendere natuurgebieden zoals de Beartooth Mountains zijn goed bereikbaar vanaf Billings.

 

Tip: proef een lokaal biertje; er zijn diverse brouwerijen in de stad. Geen fan van bier? Ook cider wordt in de stad gemaakt.

 

Overnachting in Billings.
Inclusief huurauto

Dag 2 Billings

Onbekende natuurgebieden

Breng vooral een bezoek aan Pompeys Pillar National Monument. Een enorme zandstenen rots steekt tientallen meters boven het landschap uit. Een vlonderpad voert omhoog en leidt u naar een uitzichtpunt. U ziet de Yellowstone-rivier in de verte. In de rotsen zijn tekeningen van dieren gemaakt door stammen die hier vroeger leefden. Bijzonder is de handtekening van ontdekkingsreiziger William Clark, die samen met Lewis belangrijk was voor de historie van de States. In 1806 kerfde hij zijn naam in het gesteente. Ook het Pictograph Cave State Park is een must als u onbekende gebieden rond Billings wilt zien. Er zijn drie grotten met meer dan 100 rotsschilderingen.

 

Weinig bezocht is de Bighorn Canyon National Recreation Area. Van bovenaf heeft u goed zicht op de canyon. Eveneens onbekend voor de Nederlandse toerist is het Little Bighorn Battlefield National Monument, ter herinnering aan een bloedige veldslag tussen de Sioux en het Amerikaanse leger. Er is een dierentuin in Billings, waar vooral veel dieren te zien zijn die in de omliggende nationale parken leven.

 

Overnachting in Billings.
Inclusief huurauto

Bighorn Canyon boottochtje
Billings

Bighorn Canyon boottochtje

Bezoek de op twee na grootste canyon in de Verenigde Staten: de prachtige Bighorn Canyon National Recreation...

Dag 3 Billings - Medora

Ca. 460 km / 4,5 uur

Amerika-Verenigde-Staten-Medora-2 Amerika-Badlands Amerika-Badlands-1

Vanuit Billings naar Medora is een flinke rit van zo’n 460 kilometer. U doet er ruim een halve dag over. Medora ligt bij de zuidelijke ingang van het Theodore Roosevelt National Park.

 

Overnachting in Medora.
Inclusief huurauto

Dag 4 Medora

Badlands en bizons

Vandaag alle tijd voor een bezoek aan het Theodore Roosevelt National Park. Ter herinnering aan oud-president Roosevelt werd dit park na zijn dood gesticht. Tijdens zijn leven toonde hij grote inzet voor natuurbehoud en het aantal nationale parken in de VS verdubbelde tijdens zijn presidentschap. De Badlands van Dakota vormden altijd één van zijn favoriete landschappen en die ziet u terug in het natuurgebied dat naar hem vernoemd is. Bizons en wilde paarden grazen in de weides. Voor wandelfanaten is er volop keuze qua trails. Er is een scenic loop drive. Vooral het uitzicht op de gekleurde rotsen van de badlands maken dit park, dat nog weinig bezocht wordt, de moeite waard.

 

Overnachting in Medora.
Inclusief huurauto

Paardrijden
Medora

Paardrijden

Zadel uw paard op voor een echte western ervaring! De gidsen nemen u mee op een Badlands-avontuur langs buttes...

Dag 5 Medora - omgeving Mount Rushmore

Ca. 425 km / 5 uur

Amerika-Mount-Rushmore-2

In ongeveer 5 uur rijdt u vanuit Medora naar Mount Rushmore en omgeving. U overbrugt een grote afstand van zo’n 425 kilometer.

 

De omgeving van Mount Rushmore met plaatsen als Keystone, Rapid City, Hill City en het Black Hills State Park is echt een plek om meerdere nachten te verblijven. Er is zoveel te zien in de omgeving! Ga naar Custer State Park, bekijk de presidenten in de rotsen bij Mount Rushmore en de Native American met zijn paard bij Crazy Horse.

 

Overnachting nabij Mount Rushmore.
Inclusief huurauto

Dag 6 Omgeving Mount Rushmore

Er is een einde gekomen aan uw reis door het onbekende noordelijke deel van de Rockies. Maar er is zoveel te doen rond Mount Rushmore, blijf nog minimaal één dag, beter meerdere dagen.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën