1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Township en Tuinroute

Via Kaapstad reist u af naar de beroemde Tuinroute. Het levendige Kaapstad gaat u op de fiets ontdekken. Daarna reist u door naar de Kaapse Wijnlanden: Swellendam. Een ideale plek om een heerlijk glaasje wijn te drinken en de stad te leren kennen. Daarna door over de Tuinroute naar Knysna. Dit plekje kent een prachtige lagune waar u diverse wateractiviteiten kunt ondernemen. Wat dacht u van kanoën?

Fietsen door een township
Vaar over de lagune
Picknick op de Tafelberg
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Township en Tuinroute

Dag 1  Kaapstad

Dag 2  Kaapstad

Dag 3  Swellendam

Dag 4  Swellendam

Dag 5   Knysna

Dag 6   Knysna

Dag 7   Vertrek Knysna

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kaapstad

Welkom in het bruisende Kaapstad. Op Greenmarket Square vindt u de toeristische markt. Als u een souvenir voor thuis wilt kopen, slaagt u hier gegarandeerd. Het hart van Kaapstad is op Long Street. Struin langs de kledingetalages, drink een glaasje wijn onder een Victoriaans balkon en geniet van Afrikaanse livemuziek in het bekende restaurant: Mama Africa. Meer op zoek naar hippere bars en boetieks? Breng dan een bezoek aan Kloof Street, een mengelmoes van gezelligheid.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief transfer

Dag 2 Kaapstad

Zuid-Afrika-Kaapstad-CampsBay_4_295608 Zuid-Afrika-Tuinroute-mensen Zuid-Afrika-Kaap-de-Goede-Hoop-1

Fietsen zit ons Nederlanders in het bloed, nietwaar? U wordt ’s morgens bij uw hotel opgehaald en naar Khayelitsha gebracht, het grootste en bekendste township van Kaapstad. Het startpunt is een plek waar kinderen zich, na schooltijd, op mountainbikes uitleven: de Velokaya BMX Oval and Life Cycle Academy. We nemen u even kort mee in het project en dan stapt u op de pedalen. Kriskras wordt u door het township geleid. Om u heen ziet u de locals barbecueën op hete kolen, u passeert drukke barretjes en krijgt de kans om zelf gebrouwen bier te proeven.

 

Een aardige klim naar Lookout Hill wordt beloond met een confronterend uitzicht op een uitgestrekte wirwar van scheve, krakkemikkige huisjes, gefabriceerd van steen, hout en golfplaten. U wordt bij de mensen thuis uitgenodigd en een sliert van kinderen achtervolgt u met gezonde nieuwsgierigheid. Jazeker, hier heerst armoede, maar u ervaart tevens dat men het leven hier neemt zoals het komt. Goedlachs en vriendelijk met een hoopvolle blik naar de toekomst.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt, fietsexcursie

Dag 3 Kaapstad - Swellendam

ca. 220 km / 3 uur

We verlaten de stad en rijden naar de Kaapse Wijnlanden: Swellendam. Hier vindt u statige Victoriaanse panden en Kaaps-Hollandse huizen. Enkele hiervan zijn omgebouwd tot boutique-hotel of charmant guesthouse. Tijdens een stadswandeling tussen de eikenbomen bezoekt u de karakteristieke gebouwen, de gereformeerde kerk en het Drostdy Museum Complex, dat ingericht is met Kaaps meubilair. Romantische wijnroutes liggen om de hoek, het De Hoop Nature Reserve met bergmeertjes, zebra's en bontebokken is maar een uurtje rijden. In september en oktober verandert het fynbos uit de omgeving in een kleurrijke bloemenzee en bij Wildebraam Berry Estate proeft u de ambachtelijke, typisch Zuid-Afrikaanse, braambessielikeur. Proost!

 

Overnachting in Swellendam

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Swellendam

Een fruitboerderij in de wijnlanden van Zuid-Afrika c95eb718-101f-4dd1-a6a9-25424ccf91ed

Vlakbij Swellendam zijn twee prachtige natuurgebieden die een bezoek meer dan waard zijn.

 

Informatie Bontebok National Park:

Op ongeveer 20 minuten rijden van Swellendam, vindt u Bontebok National Park (3.500 ha), mooi gelegen aan de Breederivier. Een uitstekende plek om een wandeling te maken en het kleinere wild te spotten. Vogels, antilopen en de bijzondere bontebok leven hier.

 

Informatie De Hoop Nature Reserve:

De Hoop Nature Reserve (34.000 ha) is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het is gelegen aan de zuidkust van de Westkaap, een klein uurtje van Swellendam. Het laatste stuk, vanaf de toegangspoort tot aan de kust, is even hobbelen over een onverharde weg, maar daarna komt u in een berggebied met kalkstenen heuvels, rotsige kusten, zanderige duinen en verlaten stranden. De begroeiing bestaat grotendeels uit karakteristiek fynbos en protea's, de nationale bloem van Zuid-Afrika. Vooral in de lente, van juli tot september is de flora prachtig. Potberg en De Hoop Vlei, met zijn hoge rietkragen, zijn populaire plekken bij wandelaars en vogelspotters. Naast flora heeft De Hoop Nature Reserve veel fauna. Onder de dieren die hier leven zijn bontebokken, zebra's, antilopen, kudu, klipspringers, elanden en zelfs struisvogels. Bezoekt u De Hoop Nature Reserve tussen juni en december, dan bent u getuige van een uniek tafereel: grote groepen walvissen, dolfijnen en zeeleeuwen verzamelen zich hier aan de kust. Vanaf de hoge kliffen en zandduinen heeft u een weergaloos uitzicht op zee en haar tijdelijke bezoekers.

 

Overnachting in Swellendam

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 5 Swellendam - Knysna

ca. 275 km / 3,5 uur

Vandaag begint uw weg over de beroemde Tuinroute. U komt langs Port Elizabeth waar u even met de voetjes in het zand kunt genieten van de zon. Daarna door naar Knysna. Een paradijselijke bestemming met groene bossen, vogelrijke meren en natuurlijke zandstranden. Twee grote zandsteenrotsen, de Heads, markeren de doorgang van de oceaan naar de prachtige lagune. Meer dan tweehonderd vissoorten zwemmen rond in het helderblauwe water, waaronder een uniek Zuid-Afrikaans zeepaardje! Tussen mei en september worden in de wateren van Knysna jonge walvissen geboren. Mis het spektakel niet: de walvissen en hun jongen kunnen urenlang in het rond springen.

 

Overnachting in Knysna.

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 6 Knysna

Zuid-Afrika-Knysna-Featherbed-Reserve_4_304625 Knysna-turaco-1 Zuid-Afrika-Knysna-Lagoon_1_428579

In Knysna is het grootste bos van Zuid-Afrika te vinden: Knysna Forest. In het bos staan bomen van wel 800 jaar oud. Wandel langs de geel- of stinkhoutbomen, de pijnboom en de eucalyptus. U verwacht het misschien niet zo snel, maar ook in dit bos laten olifanten zich graag zien. Het zijn de laatste wilde dikhuiden die hier eeuwen geleden hebben geleefd. Knysna bruist van de bezienswaardigheden, een klein natuurlijk wonder.

 

Overnachting in Knysna.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Vertrek Knysna

ca. 275 km / 3,5 uur

Vandaag reist u terug naar Port Elizabeth. Waarom pakt u hier niet het vliegveld richting Johannesburg. Zie de verschillen tussen de Tuinroute en de Panoramaroute in het noorden. Ga daarna op safari in het Krugerpark en spot de Big 5!

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën