1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Paradijselijk strand op Koh Yao Yai

De prachtige Andaman zee in het zuiden van Thailand is bezaait met vele bewoonde en onbewoonde eilandjes en kalkstenen rotsen die loodrecht uit zee oprijzen. Koh Yao Yai en Koh Yao Noi zijn twee onontdekte juweeltjes in dit veelbezochte gebied. U hoeft er niet eens ver voor te reizen vanaf Phuket luchthaven. Het leven lijkt hier stil te staan. De eilandbewoners maken zich niet druk en er is dan ook geen enkele vorm van vermaak. Er heerst een zeer ontspannen en prettige sfeer op beide eilanden. Lekker bijkomen op de veranda van uw bungalow of in een hangmat aan het strand en genieten van het spectaculaire zeelandschap is een van de belangrijkste bezigheden tijdens uw verblijf. Koh Yao Yai is groot genoeg voor een tochtje op een scooter of fiets (wel heuvelachtig). Kleine gehuchtjes en ongerepte baaitjes komt u tegen. Ongestoord bijkomen van een rondreis of als relaxt begin van de reis, dan is Koh Yao Yai een prima bestemming.

Luxe accommodatie
Uitzicht op karstgebergte
Parelwitte stranden
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking

Van dag tot dag: Paradijselijk strand op Koh Yao Yai

Dag 1     Koh Yao Yai

Dag 2     Koh Yao Yai

Dag 3     Vertrek Phuket of Krabi

100% maat werk

Dag 1 Phuket - Koh Yao Yai

U wordt in Phuket opgehaald en naar de pier gebracht. U vaart met de ferry naar het eiland Koh Yao  Yai (transfer).

Bij aankomst wordt u opgewacht en per tuktuk naar uw resort gebracht. Deze transfer is samen met andere reizigers.

 

Informatie Koh Yao Yai en Koh Yao Noi:
Zo vlakbij het drukke Phuket is nog steeds rust te vinden. De leuke eilandjes Koh Yao Noi (klein) en Koh Yao Yai (groot)  zijn nog bijna onontdekt door toeristen. Deze paradijsjes liggen in de baai van Phang Nga. De dorpelingen trekken zich weinig aan van de hectiek op het vaste land. Hier gaat het leven langzaam en de sfeer is zeer ontspannen, een stukje puur Thailand. Op het grote eiland kunt u gemakkelijk een halve of hele dag rondtouren met een scooter of een fiets (niet vlak). Hier en daar een stop voor een glas verse sap of een heerlijke lokale maaltijd, zo ervaart u Koh Yao Yai op z'n best. Op Koh Yao Noi bent u eerder het eiland rond, maar op de fiets is het wel een uitdaging.

 

De witte strandjes van beide eilanden zijn wat rommelig hier en daar, maar met een palmboom erbij is het echt een tropische ervaring. En wat een rust! Ongekend voor Thaise begrippen. Toch is er voor ieder wat wils. Het uitzicht naar alle kanten behoort tot het mooiste van Zuid Thailand. Zelfs met het bekende James Bond-eiland naast de deur is de ontwikkeling niet ingetreden. Het ziet er naar uit dat dit ook niet gaat gebeuren. Koh Yao Noi heeft luxe accommodaties, op Yao Yai vindt u leuke, eenvoudige hotels met een uitzondering.

 

U overnacht op Koh Yao Yai.

Inclusief transfer en ferry.

Dag 2 Koh Yao Yai

thailand-zuid-andamanzee-mooistrand(8) thailand-zuid-Kohyao1(8)

Op deze eilanden komt u echt voor de rust. Er zijn geen avontuurlijke tochten te maken, shoppingcentra of ander vermaak. Geniet van het heerlijke strand, de zee en/of het zwembad. Mocht u niet stil kunnen zitten huur dan de fiets, een brommertje of een kajak. Peddel op uw gemak langs het eiland en neem af en toe een duik. En vooral, ontspan!

 

Er zijn boottochtjes per longtailboot te boeken naar de Phang Nga baai.

Op Koh Yao Yai is de natuur grotendeels met rust gelaten, daarom zijn er veel bloemen, vlinders en vogels.

 

Overnachting op Koh Yao Yai.

Inclusief ontbijt

 

Dag 3 Koh Yao Yai – Phuket

U wordt bij uw resort op Koh Yao Yai opgehaald en naar de pier gebracht. U vaart met de ferry naar Phuket.

Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw resort gebracht (transfer).

 

Einde van een ontspannen tourtje.

Inclusief ontbijt, transfer en ferry

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën