1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Via onbekende pareltjes naar Koh Chang

Een lange rit naar koh Chang is niet altijd nodig. Heeft u voldoende tijd reis dan zeker via een onbekend pareltje, namelijk de omgeving van Chantaburi. Deze regio wordt veelal overgeslagen maar heeft zeker wat te bieden. Een diversiteit aan tempels, gecombineerd met een verblijf aan het strand staat u op de eerste dag te wachten. Via mangrove bossen aan de kust van Chao Lao gaat u naar het sfeervolle Chantaburi. Soms wordt deze plaats qua sfeer ook wel vergeleken met Luang Prabang in Laos. Een authentieke plaats waar de tijd nog even stil staat. Geniet van de lokale lekkernijen in de kleine sfeervolle restaurantjes. De nature trail en waterval staan de volgende dag op u te wachten alvorens u aan het strand van Koh Chang kunt bijkomen. Een mooie toevoeging aan een fijn strandverblijf.

Wandel langs mangrovebos
Frans koloniaal verleden
Genieten aan het strand
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking

Reis van dag tot dag: Via onbekende pareltjes naar Koh Chang

Dag 1 Bangkok - Chantaburi
Dag 2 Chantaburi – Koh Chang
Dag 3 Koh Chang

Dag 4 Koh Chang
Dag 5 Koh Chang – Bangkok

100% maat werk

Dag 1 Bangkok - Chantaburi

0a3e0d3d-8f96-4667-9cb2-e35e6cfa9cf8 127e729f-c37c-44b4-b783-337cfb697886

Deze ochtend wordt u vroeg bij uw hotel in Bangkok opgehaald voor de reis naar Chanthaburi. Onderweg worden verschillende stops gemaakt.

Na het ontbijt staat een bezoek aan een Mangrove bos op de planning. Een mooi stukje natuur langs de kustlijn. Er is een houten wandelpad aangelegd van ruim 1,5 kilometer, die zigzaggend door het park loopt. Het is hier rustig en de schaduw van de bomen geven verkoeling. Naast het mangrove bos vindt u het Aquarium met groot aantal tropische vissen. U kunt ook hier een bezoekje aan brengen. Vervolgens door naar Chantaburi.

 

De gids neemt u ook mee door de oude stad van Chanthaburi waar u het Nationaal Maritiem Museum bezoekt. Hier leert u over de historie van de fascinerende stad. Het museum wordt constant verbeterd dus wellicht zijn ze aan het werk tijdens uw bezoek, maar er blijft genoeg te zien! Chanthaburi is de enige plaats in Thailand dat gekoloniseerd is geweest. Het was zo'n 11 jaar in handen van de Fransen en dat ziet u terug in het oude straatbeeld en grote Katholieke kerken. Door deze kolonisatie vindt u er ook veel Vietnamese invloeden. De gids vertelt u er alles over! U bezoek Wat Khetnaboonyaram, een Vietnamese/Chinese tempel. Een bijzondere tempel door zijn bouwstijl. U zult zien dat de hele buurt in dezelfde soort stijl is gebouwd. Uw gids leidt u hier rondt door de kleine straatjes, langs koffietentjes en leuke, kleine restaurantjes. U wordt vervolgens naar uw hotel gebracht in het centrum van Chantaburi. De rest van de middag is ter vrije besteding.
Inclusief privé chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Informatie Chanthaburi: 
Chanthaburi is een kleine stad in het oosten van Thailand. Het is de enige Thaise plaats dat gekoloniseerd is geweest. De Fransen hadden het hier aan de eind van de 19e eeuw voor het zeggen. Ook was het de thuisbasis van Chinese en Vietnamese gemeenschappen. Deze mix van culturen hebben hun sporen achter gelaten. Maak een wandeling door de smalle straatjes langs kerken, tempels en andere heiligdommen om goed een beeld van de diversiteit van de stad te krijgen. Onder de Thai is Chanthaburi vooral bekend vanwege het vele tropische fruit, robijnen en saffiermijnen. In de oude stad vindt u allerlei kleine fruitkraampjes en werkplaatsen waar edelstenen geslepen worden.Overnachting in Chantaburi.

Dag 2 Chantaburi – Koh Chang

U vertrekt ook deze ochtend weer vroeg en brengt een bezoek aan het nationale park waar de Namtok Phlio Waterval te vinden is. Voordat u bij de waterval bent, maakt u een wandeltocht van een klein uurtje door het nationaal park. Dat kan soms wat glad zijn en avontuurlijk! Onderweg doemt er een eeuwenoude Boeddhistische stupa op. Compleet bedekt met mos, maar des te mooier en bijzonder om te zien. Aangekomen bij de waterval kunt u op uw gemak genieten van het uitzicht. Ideaal plekje om wat te eten en drinken (eigen gelegenheid). U gaat terug naar de auto en wordt naar de pier gebracht. U gaat per ferry over naar Koh Chang, waar u bij uw hotel wordt afgezet.

Inclusief privé chauffeur, Engelssprekende gids, en entreegelden.

Informatie Koh Chang: 
Koh Chang wordt ook wel olifanteneiland genoemd. Niet vanwege de olifanten die op het eiland leven, die er uiteraard wel zijn, maar vanwege de vorm van het eiland. Koh Chang ligt in het zuidoosten van Thailand en is het op na grootste eiland van Thailand. Ondanks het kristalheldere water en de paradijselijke stranden is Koh Chang niet een eiland wat massaal bezocht wordt. Er zijn inmiddels wel veel accommodaties, maar het idee dat u hier massaal verblijft is nog niet aanwezig. Op het eiland kunt u relaxen in een hangmat aan het strand, of de zee in om de kleurrijke onderwaterwereld te bewonderen. Het ruige binnenland bestaat uit bergen en oerwouden. Zin in iets actiefs? Kies dan voor een trekking door de jungle naar watervallen.


Overnachting op Koh Chang.

Dag 3 Koh Chang

thailand-KohChang-viewpoint_1 Thailand-Koh-Chang-Kanovaren_1_356287 Thailand-Koh-Chang-Palmbomen1

Vanuit Koh Chang kunt u eenvoudig een dagtocht naar de nabij gelegen eilanden Koh Mak of Koh Kood boeken. Maar ook op Koh Chang is van alles te beleven. Wij vonden het leuk een bezoek te brengen aan het kleine vissersdorp Bang Bao. Dit dorp is helemaal gebouwd op palen en u vindt er verschillende restaurantjes waar de vers gevangen vis zo op u bord belandt! Wilt u zelf een vispoging wagen, boek dan onze excursie waarmee u een dagje gaat vissen. Liever op een andere manier het water op; huur een kajak of boek een snorkelexcursie.

 

Overnachting op Koh Chang.

Dag 4 Koh Chang

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting op Koh Chang.

 

Dag 5 Koh Chang - Bangkok

U vaart vanaf Koh Chang naar het vasteland waar u bij de Laem Ngob pier wordt opgehaald en naar uw hotel in Bangkok gebracht (transfer). Deze transfer, inclusief de boot duurt zo'n 6 uur.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën