1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Cruisen over de rivier

Tijdens deze bijzondere bouwsteen ‘cruiset’ u over de River Kwai. Het beginpunt is het metropool Bangkok. Hier verlaten we de drukke stad en varen we per boot over de River Kwai. Het relaxen kan beginnen! Onderweg passeert u diverse kleine plaatsen. Alle bezienswaardigheden, de bekende en toeristische, maar ook de kleine, minder bezochte mooie plekjes worden ontdekt. Deze reis staat in het teken van relaxen, ontdekken en vooral genieten.

Overnacht op de River Kwai
Inclusief alle maaltijden
Alle bijzondere hoogtepunten
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verbazen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking

Reis van dag tot dag: Cruisen over de rivier

Dag 1      Bangkok – Ban Kao

Dag 2      Sai Yok

Dag 3      Ban Hin Dad

Dag 4      Kanchanaburi – Bangkok

100% maat werk

Dag 1 Bangkok – Kanchanaburi – Ban Kao

Thailand-River-Kwai-Wat-Tham-Sua Thailand-River-Kwai-Cruise-3 Thailand-River-Kwai-Khao-Noi-Temple

Vroeg op, want uw River Kwai-avontuur begint om 06.00 uur. Een chauffeur haalt u op bij uw hotel in Bangkok en brengt u naar Kanchanaburi.

 

Vandaag staan er al een aantal mooie uitstapjes op het programma. De eerste is een bezoek aan de Phra Pathom Chedi: de grootste pagode van Zuid-Oost Azië. Daarna is het tijd om twee bijzondere tempels te bezoeken. Als eerste Wat Tham Khao Noi. Dit klooster is gebouwd op een heuvel en versierd met Chinese details. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op de groene omgeving. De volgende stop is Wat Tham Sua. De gouden boeddha die op de top van de tempel staat, is een teken van respect voor de boeddhisten.

 

De laatste stop van vandaag is het JEATH-oorlogsmuseum en daarna is het tijd om aan boord te gaan van het schip. U kunt rustig uw spullen uitpakken terwijl de lunch wordt klaargemaakt. Geniet aan dek van de lunch, en ’s avonds van het diner, terwijl u over de rivier vaart.

 

Overnachting op de River Kwai.

Inclusief transfer, excursies, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 2 Ban Kao – Sai Yok

Thailand-Muang-Sing-Tempel Thailand-River-Kwai-Brug

Zodra u geniet van uw ontbijt, zet u koers richting Muang Singh. Hier brengt u een bezoek aan een kostschool aan de oever van de Kwai Noi-rivier. Deze kostschool is gebouwd voor vluchtelingenkinderen en zij staan u met een lach op hun gezicht op te wachten. Het is mooi om hier een kijkje te nemen en te zien hoe gelukkig de kinderen zijn.

 

Het volgende bezoek, is het historische Prasat Muang Singh. In dit park staan ruïnes die gebouwd zijn in de Khmer-tijd. Het tempelcomplex wordt ook wel ‘mini-Angkor Wat’ genoemd. Wandel rond, denk terug aan de gruwelijke Khmer-tijd en geniet van de bijzondere details van deze tempel.

 

U vervolgt uw weg naar het treinstation van Saphan Tham Krasae en rijdt een stukje over de lange, houten viaduct naar de Krasae-grot. Onderweg geniet u van de bebossing en natuur om u heen. De grot herbergt een Boeddhabeeld en vanaf hier heeft u een uitstekend zicht op de rivier.

 

De laatste stop van vandaag is een kort bezoek aan Sai Yok village en daarna terug aan boord. De rest van de middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting op de River Kwai.

Inclusief transfer, excursies, lunch, diner, Engelssprekende gids

Dag 3 Sai Yok – Sai Yok Yai – Ban Hin Dad

Thailand-Kanchanaburi-Pha-Tad-Waterfall

Na het ontbijt bezoekt u de Kaeng Lava-grot. Deze grot staat bekend om zijn stalactieten en stalagmieten en zijn van nature een mooie creatie. Na een wandeling door de grot reist u verder naar Hell Fire Pass; een deel van de ‘Death Railway’. Wandel over de paden die leiden naar de Hin Tok-brug waar een gedenkplaket hangt ter nagedachtenis aan de krijgsgevangen die stierven tijdens de aanleg van de spoorlijn.

 

Na een indrukwekkende ochtend heeft u misschien wel zin gekregen in een verfrissende duik? Na de lunch bezoekt u Sai Yok National Park. Een prachtig gebied midden in de jungle waar u opeens oog in oog staat met een spectaculaire waterval.

 

Aan het einde van de middag bent u weer terug op de boot. Hier wordt om 19.00 uur het laatste diner geserveerd. Geniet van uw laatste avond aan boord en duik er vroeg in, want de wekker gaat morgen vroeg.

 

Overnachting op de River Kwai.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, excursies, lunch, diner

Dag 4 Ban Hin Dad – Kanchanaburi – Bangkok

Om 06.00 uur start de dag met het offeren van eten aan de monniken. Heel indrukwekkend en fotogeniek om dit mee te maken. Daarna is het tijd voor het ontbijt en wordt u naar Kanchanaburi gebracht.

 

In Kanchanaburi bezoekt u Wat Tham Khaopoon, een boeddhistische tempel die diende als een groot kamp uit de Tweede Wereldoorlog. Wandel de grot binnen waar stalactieten, stalagmieten en vele opmerkelijke Boeddhabeelden te bewonderen zijn. Geniet achter de tempel van een prachtig uitzicht over de vallei van de Kwai Noi River.

 

Hierna reist u verder naar het Thailand-Birma Railway museum. Een interactief museum waar u alles leert over de crue geschiedenis van de Thailand-Birma Spoorweg. In het klooster vindt u overblijfselen van de bijna 7.000 krijgsgevangenen en al wandelend over de brug realiseert u zich wat voor heftige bombardementen het geweest zijn aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

 

Met deze kennis, luncht u naast de brug en wordt u terug naar uw hotel in Bangkok gebracht.

 

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, excursies, lunch

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën