1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Zandduinen en Nazca-lijnen

Peru is een land met veel gezichten. Tijdens deze reis ontdekt u veel van de mooie plekken waar Peru bekend om staat. In Paracas stapt u op de boot en reist u naar Islas Ballestas. Het eilandenrijk waar duizenden vogels, zeeleeuwen en pinguïns leven. Daarna door naar de zandduinen van Huacachina voor een buggytour. U scheurt door de zandduinen, een geweldige ervaring! Maar één van de hoogtepunten tijdens deze reis is een vlucht over de Nazca-lijnen. Indrukwekkend en mysterieus tegelijk.

Excursie naar Islas Ballestas
Vlucht over mysterieus Nazca
Buggysafari door de zandduinen
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Dit land heeft zoveel culturele schatten en zo’n diverse natuur, daar moet iedereen een keer kennis mee maken!

Reis van dag tot dag: Zandduinen en Nazca-lijnen

Dag 1  Paracas

Dag 2  Huacachina

Dag 3  Huacachina

 

 

Dag 4  Nazca

Dag 5  Nazca

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Paracas

Geniet-van-het-lokale-eten(10) Leuk-marktkraampje-met-lokale-kleding(10) Boten-in-de-haven-van-Paracas(10)

Paracas is een levendig kustplaatsje dat beroemd is vanwege de dichtbij gelegen Islas Ballestas-eilanden, ook wel klein Galapagos genoemd. Paracas is klein, maar kent een gezellige boulevard. Struin de winkeltjes af en kies een visrestaurant waar u vanavond gaat eten. Kiest u voor een typisch gerecht, zoals ceviche of rijst met zeevruchten?

 

Deze vissersstad heeft een fotogenieke haven. Kleurrijke vissersboten, vaak met pelikanen er op. Plof op een terras en zie de zon ondergaan met een Pisco Sour in de hand. Een ideaal vakantiemoment.

 

Overnachting in Paracas.

 

Dag 2 Paracas - Huacachina

Pinguins-op-een-rijtje-op-de-rotsen(11)

In een speedboot vaart u naar de Islas Ballestas. De eilanden vormen een uitzonderlijk natuurgebied en worden ook wel klein-Galapagos genoemd. Tijdens de boottocht ziet u al duizenden vogels voorbij vliegen. Het meest voorkomend zijn de Humboldt-aalscholvers en Humboldt-genten. Deze vogels zijn te herkennen aan de rode rand om hun ogen. Maar misschien wel veel leuker zijn de waggelende pinguïns, de grote pelikanen én de zeeleeuwen. De zeeleeuwen liggen op een rots of op een stuk strand te zonnen. Kijk ook goed in het water of u zeeleeuwen of dolfijnen ziet zwemmen. 

 

Na de excursie wordt u opgehaald en rijdt u naar Huacachina, een oase in de woestijn. Onderweg stopt u bij een bodega waar wijn en pisco sour wordt gemaakt. U krijgt een rondleiding en kunt deze traditionele drank proeven. 

 

Overnachting in Huacachina.

Inclusief ontbijt, boottocht met begeleiding van een Engelssprekende gids op de boot, auto met chauffeur, bezoek bodega

Dag 3 Huacachina

Aan het eind van de middag wordt u met een sandbuggy opgehaald. Samen met maximaal tien personen crost u over de zandduinen. Zelf rijden mag helaas niet, maar misschien maar beter ook. U gaat echt off-road. U crost hoge zandheuvels op, wat er net na de top komt, is niet te zien. Maar dan kunt u over het randje kijken en ziet u een steile afdaling waarvan u denkt: daar kan de buggy echt niet naar beneden. De chauffeur heeft echter al vaker met dit bijltje gehakt en hij weet precies wat wel en niet kan. Een geweldig gevoel om zo steil af te dalen. Crossend door de duinen hangt de buggy af en toe scheef. Een echt avontuur! 

 

Onderweg stopt de buggy bij verschillende steile duinen. Sandboarden is net zo iets als snowboarden. Staan op de board is alleen voor gevorderden, de meesten gaan liggend op hun buik naar beneden. De gids geeft u een zetje en u gaat gillend de zandduin af. Na het boarden is het tijd om de zonsondergang te bewonderen. Bij een mooi uitzichtpunt wordt gestopt en hier ziet u de lichtjes aan het meer  in de diepte glinsteren. Een mooie afsluiting van de dag.

 

Overnachting in Huacachina.

Inclusief ontbijt, jeeptour en sandboardmateriaal.

Dag 4 Huacachina - Nazca

Met-het-vliegtuige-over-de-Nazcalijnen(10) Chauchilla-naar-de-mummies-8(10) Een-markt-op-drie-wielen(10)

In ongeveer 2,5 uur rijdt u via een woestijnachtig landschap naar Nazca. U bezoekt Nazca voor de Nazca-lijnen. Nazca ligt midden in een woestijn van zand en rots. Een aanrader is een vlucht boven de mysterieuze Nazca-lijnen en Nazca-tekeningen. Het ontstaan van en de reden achter de Nazca-lijnen was tot voor kort een raadsel. Pas onlangs zijn archeologen erachter gekomen dat de lijnen werden gebruikt voor spirituele vruchtbaarheidsceremonies. De route van de lijnen werd gelopen op het ritme van muziek, waarschijnlijk onder invloed van mescaline (een verdovend middel). Onderweg werden offers gebracht en de hoofden van voorouders, gespiesd op palen, keken toe. Er zijn kilometerslange lijnen, maar ook enorme figuren zoals de hand, de aap van 90 meter, en een 180 meter lange hagedis.

 

Overnachting in Nazca.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Nazca

Vandaag staat er een spannende dag op het programma. U stapt in een klein vliegtuig en maakt een vlucht over de Nazca-lijnen. De vlucht duurt 1 uur inclusief in- en uitstappen. Na de vlucht vervolgt u uw reis door Peru. Wat dacht u van verder te reizen naar Chivay met de Colca Canyon of naar Puno.

 

Inclusief ontbijt, transfer hotel-luchthaven en v.v., vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën