1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Op ontdekking in Noord-Peru

Het noorden van Peru wordt nog weinig bezocht, terwijl de archeologische vondsten niet onderdoen voor de Machu Picchu! Tijdens deze bouwsteen komt in de Spaans-koloniale stad Trujillo en brengt u een bezoek aan de Piramide van de Maan. Tevens ziet u Chan Chan, een gigantische ruïne van een paleizencomplex en bezoek u één van de mooiste musea van Zuid-Amerika in Chiclayo. Wij vinden het bijzonder dat nog zo weinig mensen afreizen naar dit interessante deel van Peru. Het is voor ons een absolute aanrader.

Onbekend gebied bij toeristen
Mooiste museum van Peru
Piramides Trujillo en Chiclayo
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Dit land heeft zoveel culturele schatten en zo’n diverse natuur, daar moet iedereen een keer kennis mee maken!

Reis van dag tot dag: Op ontdekking in Noord-Peru

Dag 1 Trujillo

Dag 2 Trujillo

Dag 3 Chiclayo

 

Dag 4 Chiclayo

Dag 5 Vertrek Chiclayo

100% maat werk

Dag 1 Trujillo

Plaza-de-Armas-kathedraal(12) Plaza-de-Armas-Standbeeld(12)

Onze vertegenwoordiger staat u bij het busstation al op te wachten. Samen rijdt u naar uw hotel in Trujillo. Een belangrijke stad in het noorden van Peru. U bezoekt Trujillo voor de opgravingen van de Moche en de Chimu, die in de omgeving liggen. Maar ook de piramide van de Zon en de Maan en het enorme paleizencomplex van Chan Chan maken uw bezoek compleet.

 

Wilt u liever in de stad blijven? Het centrum heeft diverse, mooi gerestaureerde koloniale gebouwen. Er is een groot plein, omringd door kleurrijke gebouwen, met midden in een bijzonder beeld. Dit beeld is gekomen na de Spaans-koloniale overheersing en ontworpen door een Duitser.

 

Overnachting in Trujillo.

Inclusief transfer

Dag 2 Trujillo

Niet ver buiten de stad Trujillo zijn diverse opgravingen uit diverse tijdperken. ’s Morgens bezoekt u het museum bij de piramide van de Zon en de Maan en de piramide van de Maan zelf. Een gigantisch complex. Het zijn eigenlijk vijf piramides, die staan voor de koningen die stierven. De opgravingen zijn nog in volle gang. Heel opvallend zijn de kleuren die bewaard zijn gebleven op de decoraties in de piramide. De decoraties, figuratief, van goden en van dieren zijn zeer indrukwekkend.

 

Honger gekregen van het rondwandelen? U gaat lunchen in een buitenwijk van Trujillo. Dan vervolgt u de excursie naar de opgraving Arco Iris. Een paleiscomplex met wederom prachtige decoraties. Het complex is pas gedeeltelijk gerestaureerd. Een belangrijke afbeelding stelt waarschijnlijk een regenboog voor, vandaar de naam Arco Iris (= regenboog). Tot slot naar Chan Chan. Een enorm complex van tien paleizen op een oppervlakte van 24 km2. De paleizen liggen midden in de woestijn en stammen uit het Chimu tijdperk. Chan Chan was ooit de grootste lemen stad ter wereld. Ook hier geldt dat pas een deel is gerestaureerd; er liggen nog veel meer schatten verborgen onder het zand.

 

Overnachting in Trujillo.

Inclusief ontbijt, transport, Engelssprekende gids, entree

De excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

Dag 3 Trujillo - Chiclayo

Via een saaie weg rijdt u naar Chiclayo. Een stad die toeristen nog nauwelijks weten te vinden. Rond de stad zijn echter interessante opgravingen uit diverse tijdperken en er zijn een aantal musea. Rond Chiclayo woonden de Chimu-stam en de Moche-stam. In de stad loopt u op eigen gelegenheid naar de kathedraal op het centrale plein, het Palacio Municipal en de markt. Een deel van de markt is de heksenmarkt, de Mercado de Brujas. Hier ziet u allerlei exotische artikelen die voor geneeskrachtige doeleinden gebruikt worden en om bepaalde doelen te bereiken. Niet alleen kruiden, maar schrik niet van apenpoten, klauwen van dieren etc.

Om de opgravingen en het mooiste museum in de omgeving te bekijken raden we een tour aan. Tijdens de tour bezoekt u Sipan, Tucume en het Museum de las Tumbes Reales de Sipan. Bij Tucume zijn 26 piramides, de vondsten zijn even belangrijk als het graf van Toetanchamon voor Egypte was!

 

Overnachting in Chiclayo.

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Dag 4 Chiclayo

Museo-Tumbas-Reales-de-Sipan-Chiclayo(10) Vondsten-en-graven-bij-Chiclayo(10) Tombes-van-de-Lord-van-Sipan-Chiclayo(10)

De dag begint in de voormalige hoofdstad tijdens de Moche-cultuur, Sipan. U bezoekt de tombes die pas in 1987 ontdekt zijn. Er lagen lichamen van overheersers, de zogenaamde lords. De lichamen waren bedekt met koper, goud en zilver. Ook vrouwen, personeelsleden, lama’s en honden zijn in de tombes aangetroffen. Wat u nu ziet, zijn bijna allemaal replica’s, maar het geeft een goed beeld hoe het was. Vanmiddag in het museum ziet u de echte vondsten. De tombes hier zijn even belangrijk als de tombe van Toetanchamon in Egypte; en deze zijn nog zo onbekend!

 

Na de lunch komt u aan bij de 26 piramides van Tucume. De lemen piramides staan verspreid in het woestijnachtige landschap, waardoor de stad ook wel de vallei van de piramides genoemd wordt. Sommige lijken echt op de piramides zoals wij ze uit Egypte kennen, andere moeten nog verder opgegraven worden en lijken meer zandheuvels.

 

De dag sluit u af in één van de mooiste musea van Latijns-Amerika: het Museo Tumbas Reales de Sipan. U mag binnen geen foto’s nemen. De opgravingen van de Lords van Sipan zijn hier in het echt te zien. Hun kleding, kettingen, lichamen en wapenschilden zijn prachtig gerestaureerd.

 

Overnachting in Chiclayo.

Inclusief ontbijt, transport, entree

De excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

Dag 5 Vertrek vanuit Chiclayo

Vanaf Chiclayo reist u verder door Peru. U gaat terug naar Lima, maar wilt u liever meer van het noorden zien of doorreizen naar het zuiden? Wij stellen samen met u de mooiste route samen.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën