1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Chantal
Specialist Indonesië en Sri Lanka

Chantal

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Indonesië, Thailand, Laos, Myanmar, Sri Lanka, Hong Kong, Zuid-Afrika, Amerika en Nieuw-Zeeland.

Al vanaf 1994 werk ik in het toerisme. Ooit ben ik gestart bij een kleine groepsreizen organisatie, gespecialiseerd in Zuidoost-Azië. In die jaren heb ik veel gezien in dit deel van de wereld. Na 18 jaar met groepsreizen aan het werk geweest te zijn, ben ik aan de slag gegaan bij Van Verre Reizen. Samen met klanten ga ik op zoek naar de mooiste maatwerkreis om zo de perfecte vakantie in elkaar te zetten. Ook vind ik het erg leuk om in ons prachtige kantoor presentaties te geven over Indonesië. Met de mooie foto’s die wij zelf maakten, geef ik een beeld van het prachtige land, zodat onze reizigers de keuze kunnen maken voor hun vakantie.

 

Batu-meet, Bali    Tobameer, Indonesië    Padang, Indonesië

 

Mijn mooiste reis ooit gemaakt

Papua (voormalig Nieuw-Guinea), op zoek naar de roots van mijn vader. Samen met ons gezin zijn we op zoek gegaan naar de plek waar mijn vader in zijn jeugd is opgegroeid. De vriendelijkheid van de Papua’s zorgde ervoor dat wij ons zeer welkom voelden in een gebied waar maar weinig toeristen naar toe gaan. De mensen zijn zeer vriendelijk, fotogeniek, er is een bijzondere cultuur in de Baliemvallei (sommige dames leven nog in een rieten rokje en mannen dragen nog peniskokers), prachtige paradijsvogels en dat samen maakten deze reis uniek!

Ook het eiland Flores (kleine Sunda-eilanden) is mij zeer bijgebleven. De cultuur is hier nog authentiek, zijn de woningen bijzonder met hun grote rieten daken en is de bevolking zeer vriendelijk en nieuwsgierig. Ook dit is een eiland wat zeker een hele mooie indruk heeft achtergelaten.

 

Indonesië, Goa Lawah    Lovina, Bali    Pemuteran, Bali

Mijn reisblogs
Woon een honkbalwedstrijd bij

Woon een honkbalwedstrijd bij

Walvissen spotten bij Kaikura

Walvissen spotten bij Kaikura

De Panoramaroute

De Panoramaroute

Mijn inspectiereizen voor Van Verre

Inmiddels ben ik meerdere keren op reis naar Indonesië geweest voor Van Verre. Sumatra, Java, Bali, Lombok. De eerste keer was naar Java en Bali in het jaar dat ik bij Van Verre begon te werken dat was in 2012. Jaren daarvoor was ik daar al geweest maar toch was weer alles veranderd. Toen ik twee jaar later weer voor Van Verre op Bali was, ontdekte ik weer de leukste plekjes zoals Jatiluwih en het Bali Barat National park. Ook Sumatra heb ik zeer uitgebreid bezocht in 2016. Ik reisde van Medan naar Bukittinggi. Twee jaar later nam ik het vliegtuig naar Lombok om het eiland van west naar oost en van noord naar zuid te ontdekken.

Gili Meno    Java, Indonesië

Nimali_Tarangire_028(13)

Mijn bucketlist

Na een bezoek aan Zuid-Afrika en het prachtige privé-reservaat Manyeleti, zou ik nog een keer de Big Five van dicht bij willen zien maar dan in Tanzania dit keer. Ook staat Zuid-Amerika op mijn lijstje. Vroeger hadden mijn ouders een Foster Parents kindje in Colombia. Dat land is daarom altijd in mijn gedachten blijven hangen om een keer te bezoeken. Beide landen staan nog op mijn bucketlist.

Graag help ik u bij het samenstellen van uw vakantie naar Sri Lanka of Indonesië.

 

Chantal

0299-659657

Chantal@vanverre.nl

Mijn favoriete Van Verre reizen
Indonesie-Papoea-Baliemfestival
Voorbeeldreis Irian Jaya

Rondreis Irian Jaya - Papoea: Baliemvallei

Aankomst Jayapura - vlucht naar de Baliemvallei, Wamena; trekkings in de zuidelijke Baliemvallei, varkensfeest, zoutwaterbron, mummie, autotours - vlucht terug naar Jayapura, vertrek

 

Myanmar-Pyin-Oo-Lwin-trein-2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: Complete reis door Birma

Centraal-Myanmar: Mandalay, koningssteden > Pyin Oo Lwin > treinreis, Mandalay > Monywa > Bagan, pagodes, tempels > Kalaw, Engels > Inle Lake,  mooist denkbare meer > Nyaung Shwe > Loikaw, langnekstammen. Zuid-Myanmar: Yangon.

 

malediven-eiland vanaf zee
Voorbeeldreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka en de Malediven

Reisperiode: ideale reis voor het hele jaar.

 

Negombo - fietsen - Culturele Driehoek, Leeuwenrots - Kandy - kookcursus - Haputale - theevelden - Yala - jeepsafari - Galle - Koloniaal verleden - Malediven - witte zandstranden