1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Nicaragua

Aankomst in Managua. Een transfer naar León, de oude hoofdstad. De gebouwen zijn deels vervallen, deels gerestaureerd; vulkanen domineren de omgeving. Een hoogtepunt is de stad Granada met kleurrijke koloniale gebouwen. Dwaal door het centrum, wandel naar het meer. Een excursie naar de nabijgelegen Mombacho vulkaan is inbegrepen. U vaart naar het eiland Ometepe in het Meer van Nicaragua. Tot slot naar San Juan del Sur om uit te rusten aan het zandstrand.

Wat maakt deze reis bijzonder
Rustig reistempo
Alle hoogtepunten Nicaragua
Oude steden, natuur, strand
Masaya-Nicaragua-valle-de-roca-tamara
Tamara
Het leukst aan Nicaragua vind ik de combinatie van prachtige natuur met kleurrijke en authentieke dorpen en steden.
Prijsindicatie vanaf € 2150,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Nicaragua

Dag 1      Aankomst Managua

Dag 2      León

Dag 3      León

Dag 4      Granada

Dag 5      Granada

Dag 6      Granada

Dag 7      Isla de Ometepe

Dag 8      Isla de Ometepe

Dag 9      Isla de Ometepe

Dag 10    San Juan del Sur

Dag 11    San Juan del Sur

Dag 12    San Juan del Sur

Dag 13    Vertrek Managua

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Managua

Nicaragua-Managua-catedral-metropolitano-1_1_377997 Nicaragua-Managua-Augusto-Cesar-Sandino_1_378015

Aankomst in Managua, de hoofdstad van Nicaragua. Bij de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Managua heeft niet veel bezienswaardigheden, maar als u tijdig aankomt ga dan zeker even de stad in. Van het oude stadscentrum is veel verloren gegaan. Het is leuk om over de Malecon, een boulevard langs het meer van Managua, te slenteren. Nabij de Malecon ligt de oude kathedraal. Heel typerend voor Nicaragua is het beeld van het silhouet van Sandino, een belangrijke strijder tegen de Amerikaanse overheersing, in de wijk Martha Quezada bij het Loma de Tiscapa park. Verder is de Catedral Metropolitana opvallend. Deze kerk werd in 1993 geopend. Het lijkt enigszins op een moskee met vele koepeltjes. Het interieur is modern.

 

Overnachting in Managua.

Inclusief transfer

Dag 2 Managua - León

Op stap, naar de oude hoofdstad

U wordt bij uw hotel in Managua opgehaald en naar uw hotel in León gebracht.

León is een belangrijke stad in het noordwesten van Nicaragua. De stad heeft veel Spaans koloniale gebouwen. U vindt hier veel kerken en wist u dat de kathedraal van León de grootste van Latijns-Amerika is? Het origineel was van hout. Deze is afgebrand, maar een schitterend witgepleisterd exemplaar is er voor in de plaats gekomen. Andere mooie kerken zijn de geel geschilderde Iglesia de la Recoleccion en de Iglesia El Calvario met zijn rode zijtorens. Er is een aantal musea, een klooster, oude koloniale huizen, een theater, het paleis van de bisschop, een park en een mausoleum. Het leukste is eigenlijk om gewoon door de kleine straten van de stad rond te dwalen. Rondom León liggen meer dan een dozijn vulkanen.

 

Overnachting in León.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 3 León

Nicaragua-Leon-Gebouw_1_388411

Uw gids haalt u op bij uw hotel. Samen maakt u een wandeling door de stad. U loopt langs de muurschilderingen over de revolutie. Uw gids geeft uitleg over de geschiedenis van Nicaragua. Eigenlijk was de Sandinistische revolutie nog niet eens zo heel lang geleden. In 1979 werd de dictator Somoza afgezet. Veel ouder zijn de barokke en neoklassieke kerken; deze komen veelal uit de Spaans koloniale tijd. In tegenstelling tot Granada zijn nog lang niet alle gebouwen in León in oude luister hersteld. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer. U bezoekt het kunstmuseum in León waar werken van Nicaraguaanse kunstenaars uit het heden en verleden te zien zijn. U stopt onderweg voor een verfrissend drankje (zonder alcohol) en u bezoekt de kleurrijke lokale markt. De stadswandeling eindigt op het dak van de grootste kathedraal van heel Latijns-Amerika. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving.

 

Overnachting in León.

Inclusief ontbijt, stadstour met begeleiding van een Engelssprekende gids, entreegelden, drankje

Sandboarding op de vulkaan
León

Sandboarding op de vulkaan

Een super originele en actieve ervaring: u gaat sandboarden op de flanken van de jongste vulkaan van Latijns-Am...

Vulkaanhike Cerro Negro
León

Vulkaanhike Cerro Negro

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de voet van de Cerro Negro vulkaan gebracht. De Cerro Negro is één van...

Dag 4 León - Granada

Verblijf aan de voet van de Mombacho vulkaan

U wordt bij uw hotel in León opgehaald en naar uw hotel in Granada gebracht.

Granada is één van de oudste steden op het westelíjk halfrond. Granada ligt aan de voet van de Mombacho vulkaan en bijna grenzend aan het Meer van Nicaragua. Veel kleurrijke gebouwen uit de koloniale tijd staan er nog en zijn weer in oude glorie hersteld. Het stadscentrum is redelijk compact en wandelend ziet u veel. Een andere leuke manier om de stad te verkennen is hobbelend over de keien per koets. Bezoek zeker de majestueuze kathedraal die aan het centrale plein, oftewel Plaza de Leónes, staat. Naast de kathedraal zijn ook de Guadelupe kerk, La Merced kerk en het San Francisco klooster het bekijken waard. De Casa de los Leónes heeft een oude stenen toegangspoort tussen de witte zuilen. Er zijn talloze kleine hotels, helemaal in koloniale sfeer en leuke kleine restaurants.

 

Overnachting in Granada.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 5 Granada

Nicaragua-Granada-paard-en-wagen-3_1_388357 Nicaragua-Granada-treinstation_1_388375 Nicaragua-Granada-1_1_382272

U brengt een bezoek aan de koffieplantage van Café Las Flores. Op de hellingen van de vulkaan Mombacho liggen de velden waar de koffiestruiken groeien. De vulkaan is niet meer actief, maar de grond is door vroegere uitbarstingen erg vruchtbaar. De koffie wordt hier op duurzame wijze verbouwd. U hoort hoe de koffiebonen groeien, geoogst worden en verwerkt worden. Daarna mag u zelf proeven welke koffie u het beste smaakt. Het leukst is om deze tour tussen november en februari te doen. Dan worden de koffiebonen namelijk geplukt. U krijgt een mand om uw middel gebonden en net als de lokale arbeiders zoekt u de bonen die rijp zijn om te plukken. Een nauwkeurig en arbeidsintensief werkje. Maar daarna geniet u nog meer van uw bakje koffie. Na het plukken worden de bonen gewassen, het schilletje gaat eraf en ze worden gedroogd.

 

Overnachting in Granada.

Inclusief ontbijt, excursie naar koffieplantage

Dag 6 Granada

Deze dag is ter vrije besteding. Stap op de pedalen en fiets langs landelijke dorpen of maak een boottocht langs de Mombacho-vulkaan. 

 

Overnachting in Granada.

Inclusief ontbijt

Boottocht Las Isletas
Granada

Boottocht Las Isletas

Aan de voet van de Mombacho vulkaan in het meer van Nicaragua liggen 360 á 365 kleine eilanden. Op sommige...

Lavatour Masaya
Granada

Lavatour Masaya

Onze favoriete excursie bij Granada: ga met zonsondergang naar de Masaya vulkaan en zie in het donker de lava...

Dag 7 Granada - San Jorge - Isla de Ometepe

Nicaragua-Ometepe-Irene1

U wordt bij uw hotel in Granada opgehaald door een vertegenwoordiger en naar San Jorge gebracht, waar het vertrekpunt voor de veerboot naar Ometepe is.

 

U wordt bij de haven opgehaald en naar uw hotel op Isla de Ometepe gebracht. Het eiland Ometepe is een door UNESCO beschermd natuurgebied. Ometepe heeft voor ieder wat wils: twee vulkanen, stranden, archeologische schatten, apen en vogels. Het landschap op het eiland wordt gedomineerd door de twee enorme vulkanen en vele oude tradities worden nog gehandhaafd. Het is trouwens het enige eiland in de wereld in een zoetwatermeer met twee vulkanen. De vulkanen zijn de actieve Concepción en de slapende Maderas. Het maakt niet uit waar u staat op Ometepe, bijna overal zit u wel één van beiden. Ze kunnen beide beklommen worden.

 

Overnachting in Isla de Ometepe.

Inclusief ontbijt, transfers, veerboot

Dag 8 Isla de Ometepe

Volle dag met museumbezoek, natuurreservaat en natuurlijke bron

U gaat naar het archeologisch museum El Ceibo met veel keramiek uit de precolumbiaanse tijd. Vlak naast het museum ligt het natuurreservaat Charco Verde. Hier zijn diverse wandelroutes uitgezet. Wij zagen onderweg diverse brulapen, veel vogels, salamanders en een slang. U loopt bijvoorbeeld om de lagune heen, een mooie en niet al te lange wandeling. Na de cultuur en de natuur is het tijd om naar het strand te gaan. Hét mooiste strand (zeven kilometer lang!) van Ometepe vindt u bij Santo Domingo. Ga even zwemmen. Een strandwandeling is ook een mogelijkheid. Lunch aan het strand. Daarna volgt een iets langere rit naar de petrogliefen. Er zijn veel stenen met inscripties gevonden op Ometepe. Tot slot naar Ojo de Agua, een natuurlijk zwembad tussen de bomen. Hier is een duik verfrissend, het water is koel. Het is een afwisselende dag. Eventueel kunt u één of meer onderdelen laten vervallen in overleg met uw gids.

 

Overnachting op Isla de Ometepe.

Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch

Dag 9 Isla de Ometepe

Nicaragua-Ometepe-Zwemmen_1_388492 Nicaragua-Ometepe-eiland-brulaap Nicaragua-Ometepe-Straten_1_388474

Deze dag is ter vrije besteding. Het eiland is ideaal om een wandeling te maken. Wat dacht u van een vulkaanhike of een wandeling naar de San Ramón waterval. 

 

Overnachting op Isla de Ometepe.

Inclusief ontbijt

Kajakken
Ometepe

Kajakken

De Istian rivier op het eiland Ometepe in het meer van Nicaragua is een prachtig natuurgebied. Er zijn heel...

Vulkaanhike Maderas
Ometepe

Vulkaanhike Maderas

Een actieve dag: hiken op de hellingen van de Maderas vulkaan. Ometepe bestaat eigenlijk uit twee delen, die...

Hike San Ramón waterval
Ometepe

Hike San Ramón waterval

Eén van de mooiste wandelingen op het eiland Ometepe voert naar de San Ramón waterval. De hike start aan de...

Dag 10 Isla de Ometepe - San Juan del Sur

Tijd om uit te rusten aan het strand

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de haven teruggebracht. U vaart in één uur en een kwartier van het eiland Ometepe terug naar het vasteland van Nicaragua. Naar de haven van San Jorge. U wordt bij de haven van San Jorge weer opgehaald en naar uw hotel in San Juan del Sur gebracht.

 

San Juan del Sur is een fijn einde van uw rondreis door Nicaragua. Aan de Pacifische kust, vlakbij de grens met Costa Rica, vindt u dit kleurrijke dorp. Er hangt een relaxte sfeer en dat trekt dan ook veel surfers en backpackers aan. De omgeving rondom San Juan del Sur kenmerkt zich door uitgestrekte stranden en idyllische baaien. In het dorp is er voldoende keus aan restaurants. Wat is er fijner dan, met uitzicht op zee, genieten van een lokaal biertje en taco’s met vers gevangen vis. 

 

Overnachting in San Juan del Sur.

Inclusief ontbijt, transfers, veerboot

Dag 11 en dag 12 San Juan del Sur

Nicaragua-San-Juan-del-Sur-Relaxen_1_388513

Geniet deze dagen van het strand en de zee. Liever wat actiever bezig zijn? Geen probleem, er is van alles te doen in de omgeving van San Juan del Sur. 

Maak in de ochtend een wandeling naar het beeld van Jezus. Het 25 meter hoge beeld behoort tot een van de grootste ter wereld en staat op het hoogste punt in de omgeving. Vanaf hier heeft u het mooiste uitzicht op San Juan del Sur en de omliggende baaien. Of neem een surfles bij één van de surfscholen in de buurt. Het nabij gelegen Playa Maderas is de beste plek om te surfen in de omgeving, voor zowel beginners als ervaren surfers. 

Ga opzoek naar schildpadden in het La Flor Nature Reserve. Van augustus tot januari komen Olive Ridley schildpadden ’s avonds laat aan land om eieren te leggen. Wat een bijzondere ervaring om één of meerdere schildpadden aan land te zien komen om vervolgens met hun laatste energie een nest te graven om hun eieren, soms wel 100, achter te laten.

Overnachtingen in San Juan del Sur.

Inclusief ontbijten

Dag 13 San Juan del Sur - Managua

U wordt bij uw hotel in San Juan del Sur opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Managua gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen