1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Solentiname Eilanden

Vanaf het ruige stadje San Carlos vaart u naar de eilandengroep Solentiname. Een rustig gebied met zeer boeiende cultuur én natuur. Solentiname is bekend om zijn kunstenaars. Schilderijen en vrolijk beschilderd houtsnijwerk zijn beroemd. Totaal anders is een boottocht op zoek naar vogels, kaaimannen en schildpadden door de moerassen van Los Gatuzos.

Weinig bezocht gebied
Bezoek lokale kunstenaars
Excursie wetlands inbegrepen
Masaya-Nicaragua-valle-de-roca-tamara
Tamara
Het leukst aan Nicaragua vind ik de combinatie van prachtige natuur met kleurrijke en authentieke dorpen en steden.
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Solentiname Eilanden

Dag 1      Aankomst Solentiname

Dag 2      Solentiname

Dag 3       Solentiname

Dag 4       Vertrek Solentiname

100% maat werk

Dag 1 Van San Carlos naar Solentiname

Nicaragua-Solentiname-Schilderkunst Nicaragua-Solentiname-Los-Gatuzos-3 Nicaragua-Solentiname-uitzicht-3

Met een gecharterde privéboot vaart u van San Carlos naar de Solentiname Eilanden.

De Solentiname archipel in het zuiden van het meer van Nicaragua bestaat uit 36 eilanden. Vier zijn er echter maar bewoond. Het zijn groene tropische eilanden met veel planten, bomen, vogels en dieren. Solentiname is voornamelijk bekend om zijn kunstenaars. Ook zijn er enkele archeologische opgravingen en petrogliefen met afbeeldingen van mensen, papegaaien en apen. Het moerasachtige landschap van Los Guatuzos Wildlife Refuge waar veel krokodillen en apen leven is ook zeker een bezoek waard.  Op het eiland Mancarron is een kunstenaarsdorp en er staat een kerk. Zowel schilders als houtsnijders zijn hier aan het werk en hebben hun eigen galerie. Op La Venada Island heeft u de mogelijkheid een lokale familie te ontmoeten die al generaties lang schilders voortbrengt. Een laatste aanrader is het eiland San Fernando. Hier is een boeiend museum.

 

Overnachting op Solentiname.

Inclusief bootovertocht

Dag 2 Solentiname

Ontmoet lokale kunstenaars

U brengt een bezoek aan het kleurrijke eiland Mancarron. Dit is het hoofdeiland van de Solentiname eilandengroep. U gaat naar de kerk die uit adobe is opgetrokken. De Solentiname Eilanden zijn bekend om de vele artiesten die er vandaan komen. Het meest in het oog springend zijn de beeldende kunstenaars die schilderijen en kleurige houten beelden maken. Een ideale plek om een souvenir te kopen! U vaart van Mancarron naar het eiland La Venada. U bezoekt een schildersfamilie en bekijkt wat zij maken. Het laatste eiland dat u vandaag bezoekt is San Fernando. Hier is een interessant museum waar u meer leert over de geschiedenis van Solentiname. Eveneens gaat u naar de Casa de Taller, een combinatie van een museum en winkel. Lokale kunst wordt hier tentoongesteld en verkocht.

 

Overnachting op Solentiname.

Inclusief ontbijt, excursie met bootvervoer, entrees, gids

Dag 3 Solentiname

84765f41-59e2-4896-8f6d-2be4568f5b78

De wetlands van Los Gatuzos horen bij de eilandengroep Solentiname. Wij vinden het een aanrader om een dag dit natuurgebied te bezoeken. Er is een grote biodiversiteit zowel qua flora als qua fauna. U vaart een stukje over het Meer van Nicaragua naar de Papaturro rivier. Op de rivier vaart u tussen de bomen door een moerassig gebied. U ziet zeker allerlei soorten tropische vogels. Maar met wat geluk ziet u ook kaaimannen en misschien de over het water lopende Jesus Christ lizard. Mocht u tijdens de boottocht geen kaaimannen spotten: niet getreurd. U bezoekt een opvangcentrum voor kaaimannen en ook voor schildpadden. Aansluitend maakt u een hike door dit drassige gebied.

 

Overnachting op Solentiname.

Inclusief ontbijt, excursie met bootvervoer, entrees, gids

Dag 4 Van Solentiname naar San Carlos

Met een gecharterde privéboot vaart u terug naar San Carlos.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën