1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Ometepe eiland

Met de veerboot arriveert u op het eiland Ometepe, een groot eiland in het Meer van Nicaragua. Het Isla de Ometepe heeft nog een heel eigen cultuur, er zijn overblijfselen te zien uit oude tijden, er zijn tal van leuke actieve dingen om te doen en een tour langs een aantal hoogtepunten is al inbegrepen.

Verblijf in mooi hotel
Highlights tour inbegrepen
Vulkanen, natuur en cultuur
Masaya-Nicaragua-valle-de-roca-tamara
Tamara
Het leukst aan Nicaragua vind ik de combinatie van prachtige natuur met kleurrijke en authentieke dorpen en steden.
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Ometepe eiland

Dag 1      Aankomst Ometepe

Dag 2      Ometepe

Dag 3       Ometepe

Dag 4       Vertrek Ometepe

100% maat werk

Dag 1 Van San Jorge naar Moyogalpa op Isla de Ometepe

Nicaragua-Ometepe-hoogtepunten-3 Nicaragua-Ometepe-Irene Nicaragua-Ometepe-strand

U vaart van San Jorge naar Moyogalpa op het eiland Ometepe. U wordt bij de haven opgehaald en naar uw hotel op het eiland gebracht.

 

Het eiland Ometepe is een door UNESCO beschermd natuurgebied. Ometepe heeft voor ieder wat wils: twee vulkanen, stranden, archeologische schatten, apen en vogels. Het landschap op het eiland wordt gedomineerd door de twee enorme vulkanen en vele oude tradities worden nog gehandhaafd. Het maakt niet uit waar u staat op Ometepe, bijna overal zit u wel één van beide vulkanen. Ze kunnen beide beklommen worden. Waar ter wereld moet de rijweg even afgesloten worden voor auto’s en brommers, omdat er een vliegtuig moet landen of opstijgen? En de landingsbaan loopt dwars over de weg heen. Dit gebeurt op het eiland Ometepe. In twee musea op Ometepe komt u veel te weten over het eiland en zijn geschiedenis.

 

Overnachting op Isla de Ometepe.

Inclusief veerboot, transfer

Kajakken
Ometepe

Kajakken

De Istian rivier op het eiland Ometepe in het meer van Nicaragua is een prachtig natuurgebied. Er zijn heel...

Vulkaanhike Maderas
Ometepe

Vulkaanhike Maderas

Een actieve dag: hiken op de hellingen van de Maderas vulkaan. Ometepe bestaat eigenlijk uit twee delen, die...

Dag 2 Isla de Ometepe

Afwisseling op Ometepe: cultuur, natuur en strand

U gaat naar het archeologisch museum met veel keramiek uit de precolumbiaanse tijd. Alles wat hier in het kleine museum tentoongesteld wordt, is op Ometepe gevonden. Tot slot krijgt u een typisch drankje uit vroeger tijd. Vlak naast het museum ligt het natuurreservaat Charco Verde. Hier zijn diverse wandelroutes uitgezet. Het is het leukst om de wandeling met een gids te doen, die ziet veel meer en kan veel vertellen over een vrucht of een plantje waar u anders voorbij gelopen zou zijn. Ook spot de gids eerder wild. Wij zagen diverse brulapen, veel vogels, salamanders en een slang. Na de cultuur en de natuur is het tijd om naar het strand te gaan. Hét mooiste strand (zeven kilometer lang!) van Ometepe vindt u bij Santo Domingo. U luncht in een restaurant op het strand.  Daarna naar de petrogliefen: stenen met inscripties. Tot slot naar Ojo de Agua, een natuurlijk zwembad tussen de bomen. Hier is een duik verfrissend, het water is koel. Het is een afwisselende dag!

 

Overnachting op Isla de Ometepe.

Inclusief ontbijt, excursie met vervoer, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch

Dag 3 Isla de Ometepe

30b592cf-a220-4943-80d8-9c379d02df4d

Deze dag is ter vrije besteding. Er zijn tal van activiteiten om te doen op Isla de Ometepe. Klim naar de top van één van de vulkanen. Is dat te heftig, kies dan voor een hike door de jungle naar een waterval. Ga kanovaren in een natuurgebied of maak een tocht langs de highlights van het eiland. Op eigen gelegenheid wandelen, kan natuurlijk ook. Of een dagje aan het strand doorbrengen.

 

Overnachting op Isla de Ometepe.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Van Isla de Ometepe naar San Jorge

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de veerboot gebracht. U vaart in één uur en een kwartier van het eiland Ometepe terug naar het vasteland van Nicaragua, naar de haven van San Jorge.

 

Inclusief ontbijt, transfer, veerboot

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën