1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Koloniale steden en vulkanen

Granada is een fotogenieke stad met kleurige gerenoveerde huizen en indrukwekkende kerken in het oude centrum. En vlakbij de stad ligt het immense Meer van Nicaragua met talloze eilanden. U maakt hier een boottocht. Daarna een transfer naar León, met eveneens een indrukwekkend koloniaal centrum. U maakt hier een stadswandeling met een gids. De volgende dag sandboarden op de zwarte hellingen van de Cerro Negro vulkaan. Als u niet wilt sandboarden, maakt u een hike.

Combi mooiste steden Nicaragua
Stadstours in Granada en León
Sandboarden of vulkaanhike
Masaya-Nicaragua-valle-de-roca-tamara
Tamara
Het leukst aan Nicaragua vind ik de combinatie van prachtige natuur met kleurrijke en authentieke dorpen en steden.
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Koloniale steden en vulkanen

Dag 1     Aankomst Granada     

Dag 2     Granada, stadstour

Dag 3     Granada, boottocht

Dag 4     León

Dag 5     León, stadswandeling

Dag 6     León, vulkaan

Dag 7     Vertrek León

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Granada

Nicaragua-Granada-1 Nicaragua-Granada-uitzicht-4 Nicaragua-Granada-wijk-1

Granada is één van de oudste steden op het westelíjk halfrond. Granada ligt aan de voet van de Mombacho vulkaan en bijna grenzend aan het Meer van Nicaragua. Veel kleurrijke gebouwen uit de koloniale tijd staan er nog en zijn weer in oude glorie hersteld. Het stadscentrum is redelijk compact en wandelend ziet u veel. Een andere leuke manier om de stad te verkennen is hobbelend over de keien per koets. Bezoek zeker de majestueuze kathedraal die aan het centrale plein, oftewel Plaza de Leónes, staat. In Granada staan diverse kerken. De Casa de los Leónes heeft een oude stenen toegangspoort tussen de witte zuilen. Er zijn talloze leuke kleine restaurants. Heel ontspannend is een boottochtje op het meer. U vaart tussen de Isletas (eilandjes) door.

 

Overnachting in Granada.

Inclusief ontbijt

Dag 2 Granada

Tour door de mooiste stad van Nicaragua

Granada is een oude Spaans koloniale stad. Talloze gebouwen zijn gerestaureerd. Dé leukste manier om meer over de stad te weten te komen is een tour met een gids door de stad. Deels te voet en deels met een koets. Uw Engelssprekende gids vertelt onderweg wat over de geschiedenis, maar ook leuke anekdotes over de stad komen aan bod. U bezoekt het San Francisco klooster. Bij de La Merced kerk beklimt u de klokkentoren zodat u een blik op de stad van bovenaf heeft. Maar u ziet niet alleen de stad! Ook het meer van Nicaragua glinstert in de nabijheid en in de verte ziet u de Mombacho vulkaan. De laatste stop van deze stadstour is bij de Xalteva kerk en de oude stadsmuur. (Als u niet per koets wilt, kunt u ook de complete tour lopend doen).

 

Overnachting in Granada.

Inclusief ontbijt, stadstour met rit per koets, begeleiding door Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 3 Granada

9597dd0b-01a3-4706-baf8-2393aaeedcc8

Aan de voet van de Mombacho vulkaan in het meer van Nicaragua liggen 360 á 365 kleine eilanden. Alle eilanden zijn van lavasteen, omdat de eilanden zijn ontstaan tijdens een grote uitbarsting van de Mombacho vulkaan. Ze worden daarom wel de kinderen van Mombacho genoemd. De eilanden zijn begroeid met bomen en planten. U wordt vandaag bij uw hotel opgehaald en naar de steiger gebracht. Aan boord van een kleine boot vaart u over het meer naar diverse eilanden. Uw gids wijst u op bijzondere planten en dieren. U stopt bij diverse eilanden. Zeker bezoekt u het eiland met het San Pedro Fort. Dit fort werd in de 18e eeuw gebouwd om de Nicaraguanen te beschermen tegen Engelse piraten. Onderweg ziet u vissers varen in hun houten kano’s. Op de eilanden worden mango’s, ander fruit en kokosnoten verbouwd.

 

Overnachting in Granada.

Inclusief ontbijt, boottocht langs Las Isletas met Engelssprekende gids

Dag 4 Van Granada naar León

U wordt bij uw hotel in Granada opgehaald en naar uw hotel in León gebracht.

León is een belangrijke stad met veel Spaans koloniale gebouwen, net zoals Granada. Maar in León is alles net een tikje ruwer. Slechts een deel van de gebouwen is in oude stijl hersteld, maar er staan ook nog ruïnes tussen. U vindt hier veel kerken en wist u dat de kathedraal van León de grootste van Latijns-Amerika is? Het origineel was van hout. Deze is afgebrand, maar een schitterend witgepleisterd exemplaar is er voor in de plaats gekomen. Als u niet zo geïnteresseerd bent in religieuze gebouwen, ga dan in ieder geval naar het dak. U heeft uitzicht over de hele stad en de omgeving. Er is een aantal musea, een klooster, oude koloniale huizen, een theater, het paleis van de bisschop, een park en een mausoleum. Het leukste is eigenlijk om gewoon door de kleine straten van de stad rond te dwalen. Rondom León liggen meer dan een dozijn vulkanen.

 

Overnachting in León.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 5 León

Nicaragua-Leon-8 Nicaragua-Leon-9

Uw gids haalt u op bij uw hotel. Samen maakt u een wandeling door de stad. U loopt langs de muurschilderingen over de revolutie. Uw gids geeft uitleg over de geschiedenis van Nicaragua. Eigenlijk was de Sandinistische revolutie nog niet eens zo heel lang geleden. In 1979 werd de dictator Somoza afgezet. Veel ouder zijn de barokke en neoklassieke kerken; deze komen veelal uit de Spaans koloniale tijd. In tegenstelling tot Granada zijn nog lang niet alle gebouwen in León in oude luister hersteld. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer. U bezoekt het kunstmuseum in León waar werken van Nicaraguaanse kunstenaars uit het heden en verleden te zien zijn. U stopt onderweg voor een verfrissend drankje (zonder alcohol) en u bezoekt de kleurrijke lokale markt. De stadswandeling eindigt op het dak van de grootste kathedraal van heel Latijns-Amerika. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving.

 

Overnachting in León.

Inclusief ontbijt, stadswandeling onder begeleiding van een Engelssprekende gids, entreegelden, drankje

Dag 6 León

Sandboarden op de vulkaan

Een super originele en actieve ervaring: u gaat sandboarden op de flanken van de jongste vulkaan van Latijns-Amerika. Dit is de Cerro Negro. De vulkaan is nog actief! U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de voet van de Cerro Negro gebracht. Dan volgt de pittige beklimming door het donkere zand naar de top van de vulkaan. Het is echt zwoegen, het zand is mul. Als u één stap vooruit doet, zakt u weer een halve stap terug. De klim duurt één uur. Boven aangekomen even uitpuffen en genieten van het uitzicht. U trekt een overall aan, krijgt een veiligheidsinstructie en probeert een stukje uit. Dan gaat u zitten (of staan!) op uw board en glijdt u naar beneden. Beneden kunt u afkoelen met een koud drankje.

Wilt u liever niet sandboarden? Geen probleem. Maak dan een hike naar de top van de vulkaan.  Eenmaal boven aangekomen heeft u 360 graden uitzicht.

 

Overnachting in León.

Inclusief ontbijt, exursie sandboarden of hike met transport, Engelssprekende gids, gebruik van alle benodigde materialen voor het sandboarden, drankje

Dag 7 Vertrek León

U verlaat León en reist verder door Nicaragua of u vliegt terug vanaf Managua.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën