1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Jungle in Nicaragua

Een bijzonder verblijf in een lodge aan de San Juan rivier. De lodge heeft geen ramen, maar gaas. Zo bent u één met de natuur. Pure rust rondom de lodge. U maakt diverse excursies. Zo bezoekt u het kasteel van El Castillo en ziet u hoe men van cacaobonen chocolade maakt. Een spannende avondtour per boot op zoek naar krokodillen en hiken in het natuurreservaat Indio Maiz.

Onontdekt door toeristen
Verblijf in bijzondere lodge
Veel excursies inbegrepen
Masaya-Nicaragua-valle-de-roca-tamara
Tamara
Het leukst aan Nicaragua vind ik de combinatie van prachtige natuur met kleurrijke en authentieke dorpen en steden.
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Jungle in Nicaragua

Dag 1      San Carlos- El Castillo- Guacimo Lodge

Dag 2      Guacimo Lodge

Dag 3      Guacimo Lodge

Dag 4      Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Van San Carlos naar El Castillo

Nicaragua-El-Castillo-jungle-2

In ongeveer anderhalf uur vaart u van San Carlos naar Boca de Sabalos en verder naar El Castillo met de snelle boot. U vaart over de Rio San Juan, een brede rivier met aan weerszijden groen. Geen oerwoud, maar deels open met akkers. Af en toe passeert u een dorp. U ziet veel vogels waaronder aalscholvers en witte reigers. Vanaf El Castillo vaart u met een kleine boot naar de accommodatie Guacimo Lodge.

 

Vanuit het hotel zijn allerlei leuke excursies te doen. U kunt een tour bij zonsondergang maken, met grote kans om kaaimannen te zien. Ook een dagtocht over de rivier San Juan en een zijrivier is een aanrader. De natuur is schitterend en u heeft grote kans om diverse dieren en vogels te spotten. Achter het hotel worden wandelpaden aangelegd. Er is al een pad, over de heuvels, langs een bananenplantage.

 

Overnachting in El Castillo.

Inclusief boottocht

Dag 2 El Castillo

Piratenfort en cacaobonen plukken

Vaar een klein eindje terug en bezoek het dorpje El Castillo. Het fort dat El Castillo en de San Juan rivier tegen piraten moest beschermen is in 1675 gebouwd. Engelse piraten deden meerdere aanvallen. Vanaf het dorp El Castillo loopt u in ongeveer drie kwartier naar een cacaoplantage. Op de plantage ziet u de planten en vruchten. Als u in het juiste seizoen bent, helpt u zelf mee met het plukken. Na het plukken, breekt u de cacaovruchten open, kijkt of de bonen goed zijn en doet de kleverige cacaomassa in een emmer. Samen met de cacaoboer wandelt u naar de coöperatie waar de bonen verwerkt worden. Een dame u zien hoe de cacaobonen verwerkt worden. Ze worden van hun schilletjes ontdaan en met water en suiker gekookt. Langzamerhand ontstaat de cacao waar bonbons van gemaakt worden. Tijd om te proeven! Een kopje verrukkelijke chocolademelk is inbegrepen bij deze excursie. Mij is het niet gelukt om zonder iets te kopen de winkel bij de coöperatie te verlaten….

 

Overnachting in El Castillo.

Inclusief ontbijt, excursie naar het fort en de cacaoplantage inclusief boottransport en lokale gids.

Dag 3 El Castillo

Nicaragua-El-Castillo-jungle-3 Nicaragua-El-Castillo-CHOCOLADETOUR c4d85b1c-daf7-423b-8f2b-2add4f7374d9

De Guacimo Lodge ligt op de rand van het Indio Maíz Biological Reserve, een prachtig natuurgebied aan de San Juan rivier. Maak hier een wandeling door het regenwoud. Spot onderweg vogels. Met een beetje geluk ziet u papegaaien. Daarnaast leven er veel kleine gekleurde kikkers. Maar ook grote kans om reuzekikkers, krokodillen, apen (waaronder brulapen), luiaards en leguanen te zien. De wandelingen door de jungle zijn in ieder geval de moeite waard.

In het donker stapt u in de wiebelige smalle kano. Uw lokale gids peddelt het duister in. Het is heel rustig op het water. Met een zaklantaarn speurt uw gids de waterkant af. En dan plotseling lichten twee rode ogen op in het lichtschijnsel. Een kaaiman! Het bootje vaart er op af en u ziet het dier liggen. Behalve kaaimannen heeft u ook kans om vogels, kikkers en de bijzondere "Jesus Christ lizard" die op het water loopt te spotten.

 

Overnachting in El Castillo.

Inclusief ontbijt, begeleide wandeling en nachttour beide inclusief vervoer per boot, gids

Dag 4 Vertrek vanaf El Castillo naar San Carlos

U vaart naar El Castillo en vanaf daar vaart u in ongeveer twee uur terug naar San Carlos.

 

Inclusief ontbijt, boottocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën