1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Skelettenkust en Damaraland

Bizarre zandsteenformaties met oeroude rotstekeningen. Eindeloze stoffige woestijnvlaktes met droge rivierbeddingen, die na de langverwachte lenteregens veranderen in vruchtbare oases.

Een overweldigende dierenwereld. Welkom in de fabelachtige natuur van Namibië, waar flora en fauna in perfecte harmonie dansen.

De Damara stam
Rotstekeningen van de San
Cheetah opvang
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Eva-Namibie-Sossusvlei
Eva
Een bezoek aan Namibië mag niet ontbreken vanwege de unieke wilde dieren, woestijnlandschappen en de zandduinen van de Sossusvlei.

Van dag tot dag: Skelettenkust en Damaraland

Dag 1       Twyfelfontein

Dag 2       Twyfelfontein

Dag 3       Okonjima

Dag 4       Windhoek

100% maat werk

Dag 1 Swakopmund- Twyfelfontein

ca. 320 km / 5 uur

APS- Damaraland Twyfelfontein(10) Damaraland Twyfelfontein (10)

U neemt deze ochtend uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels.

Daarna rijdt u noordwaarts langs de kust naar Cape Cross, waar een enorme zeehondenkolonie leeft. Cape Cross is ook van historisch belang. In 1468 zette de eerste Europeaan voet aan wal in Namibië. Hij richtte hier een kruis op ter ere van de koning van Portugal. Een stukje terug, in het vissersplaatsje Hentiesbaai, kunt u prima lunchen. Vervolgens leidt de C35 u door Damaraland naar Twyfelfontein. Onderweg passeert u Brandberg, de hoogste bergtop van Namibië. Hier vereeuwigen San-rotstekeningen de levensstijl van duizenden jaren geleden. 


Overnachting in Twyfelfontein.

Inclusief huurauto

Dag 2 Twyfelfontein

In Twyfelfontein (zo genoemd naar een waterbron die ook zomaar eens droog kon zijn) wandelt u gedurende een uur langs meer dan tweeduizend rotstekeningen van soms wel zesduizend jaar oud! Oeroude kunstwerken met dieren, menselijke voetafdrukken en patronen komen aan u voorbij.


Overnachting in Twyfelfontein.

Inclusief huurauto

Dag 3 Twyfelfontein – Okonjima

ca. 360 km / 5 uur

Okonjima (11)

Tijd voor wat afwisseling. Na dagen van onmetelijk zand, steile duinen en versteend berglandschap is het nu de beurt aan de dierenwereld. Wat lang geleden nog een veehouderij was, is nu Okonjima Nature Reserve. Een uniek natuurgebied met de markante Omboroko bergen als decor. Okonjima betekent ‘plaats van de bavianen’ in de lokale Herero-taal. Het is echter een ander dier dat hier de scepter zwaait. Dit is de plek waar de AfriCat Foundation is gevestigd, die zich bezig houdt met de bescherming, opvang en onderzoek naar jachtluipaarden. Namibië heeft namelijk de grootste, in het wild levende, jachtluipaardenpopulatie ter wereld. Tijdens uw verblijf komt u van alles te weten over dit opvangproject en komt u oog in oog met deze sierlijke katachtigen. Wat een bijzondere plek!

 

Overnachting in Okonjima.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Okonjima - Windhoek

ca. 260 km / 3 uur

De ochtend kunt u nog naar hartenlust doorbrengen in Okonjima. In de middag rijdt u terug naar de luchthaven van Windhoek. Bij aankomst levert u uw huurauto in.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën