1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Strand en historie op Bangka

Bangka is een eiland met verlaten stranden, jungle en moerassen. De meeste reizigers bezoeken het eiland daarentegen om op zoek te gaan naar hun roots. In de koloniale tijd werkten veel Nederlanders hier in de tinindustrie. Tijdens deze reis combineert u historie met een ontspannen verblijf aan het strand.

Ontspannen strandverblijf
Koloniaal verleden
Rustig en groen eiland
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.

Reis van dag tot dag: Strand en historie op Bangka

Dag 1      Aankomst op Bangka

Dag 2      Bangka

Dag 3      Bangka

Dag 4      Bangka

Dag 5      Vertrek Bangka

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bangka

Indonesie-Sumatra-bangka3

Bangka is een groen eiland met tropische regenwouden en moerassen en is gelegen tussen Sumatra en Kalimantan in. Er zijn vele kleine, witte zandstranden vanwaar u een duik kunt nemen in het heldere water. Er komen weinig toeristen op Bangka waardoor er weinig voorzieningen zijn op het strand. De meeste reizigers komen naar Bangka vanwege hun roots; vroeger woonden er veel Nederlanders op het eiland die werkten in de tinindustrie. Op Bangka ziet u nog enkele huizen uit de koloniale tijd terug.

 

Overnachting op het eiland Bangka.

Inclusief transfer

Dag 2 Bangka

Uw privéchauffeur rijdt naar Belinyu, aan de noordkust van Bangka. In dit gebied wonen nog nazaten van Chinese arbeiders, die in het verleden naar Bangka zijn gekomen om in de tinmijnen te werken. U ziet huizen die in Chinese stijl zijn gebouwd. U bezoekt het dorp Gedong, bekend vanwege de kroepoek die hier wordt gemaakt. Dan naar Pha Kak Liang. Dit is een voormalig mijngebied met vele gebouwen in Chinese stijl en wordt ook wel het dorp van de duizend tempels genoemd, vanwege de vele tempels die hier zijn gebouwd in de 19e eeuw. U rijdt vervolgens naar Matras Beach. Hier heeft u de tijd om te relaxen op het witte zandstrand of verkoeling te zoeken in het heldere blauwe water. Dan naar de warmwaterbronnen bij Pemali. Twee grote baden worden gevoed door de bronnen. Nog even ontspannen in het warme water en dan wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 

Overnachting op het eiland Bangka.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 3 Bangka

Indonesie-Sumatra-bangka5 Sumatra-Bangka-Pantai Tanjung Pesona Indonesie-Sumatra-bangka

Vandaag staat een bezoek aan de hoofdstad van Bangka, Pangkalpinang, op het programma. Onderweg naar deze levendige havenstad stopt u bij de Tie Kwan Miaw tempel. Dit is één van de oudste tempels op het eiland. Het water in de nabijgelegen bronnen zou volgens de lokale bewoners verschillende ziektes genezen en ervoor zorgen dat u jong blijft. Het centrum van Pangkalpinang is niet groot,  u kunt de stad gemakkelijk te voet verkennen. Als u door de hoofdstraat, de Jalan Sudirman loopt, komt u langs het postkantoor, de residentie van de burgemeester en een groot aantal koloniale huizen. Breng ook zeker een bezoek aan de kleurrijke markt in het centrum van de stad. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Tinmuseum. In de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel en neemt uw chauffeur afscheid van u.

 

Overnachting op het eiland  Bangka.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 4 Bangka

Geniet van een ontspannen dag aan zee. Lees een boek onder een wuivende palmboom en geniet van de rust om u heen.

 

Overnachting op het eiland Bangka.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Vertrek Bangka

U wordt bij uw hotel aan het strand opgehaald en naar de luchthaven van Pangkalpinang gebracht. Wilt u nog snorkelen de aankomende dagen? Breidt uw bezoek uit op het strand van Belitung

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën