1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Onbekend junglegebied Ketambe

Bent u op zoek naar een avontuurlijk verblijf buiten de gebaande paden? Dan is het junglegebied nabij Ketambe de perfecte plek. Dit deel van het Gunung Leuser National Park wordt nauwelijks door toeristen bezocht. Het gebied is verder van Medan gelegen dan het bekende Bukit Lawang, maar de jungle-ervaring is minstens zo spectaculair! Tijdens een trekking door de jungle gaat u op zoek naar wildlife en als u geluk heeft ziet u orang-oetans.

Reis naar de onbekende jungle
Spot orang-oetans in het wild
Junglewandelingen
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.

Reis van dag tot dag: Onbekend junglegebied Ketambe

Dag 1      Medan

Dag 2      Brastagi

Dag 3      Ketambe

 

Dag 4      Ketambe

Dag 5      Tobameer, Samosir

100% maat werk

Dag 1 Medan

Welkom op Sumatra. U overnacht de eerste nacht in de hoofdstad: Medan. Wandel wat rond in het centrum of pak uw rust in het hotel. In het oude centrum staan nog veel koloniale gebouwen. Eventueel kunt u een kijkje nemen in een buitenwijk van Medan waar een katholieke kerk staat, die er echter uitziet als een Indiase hindoetempel.

 

Overnachting in Medan

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 2 Medan - Brastagi

Sumatra-Brastagi-landschap dc67896d-0c0e-4bfe-aed8-d53c01f5a3a6

Neem in de ochtend nog even de tijd om iets van de stad te zien. Bezoek in ieder geval het Paleis Istana Maimoon en de Masjid Raya; het paleis van de sultan en de grote moskee. Dit zijn twee van de meest interessante gebouwen van Medan. U laat vervolgens de grote stad achter u en via een bergachtige weg rijdt uw chauffeur u naar Brastagi. U betreedt gebied waar de Batak leven. Al snel ziet u de eerste typische huizen op palen met hoge puntdaken die vaak versierd zijn met houtsnijwerk. Voordat u naar Brastagi rijdt, bezoekt u eerst het Karo-Batakdorpje Peceren.

 

Informatie Brastagi:

Dit hooggelegen bergdorp ligt middenin het Batakgebied. Kenmerkend voor dit gebied zijn de traditionele huizen met opvallende zadeldaken. De vulkanen Sibayak en Sinabung domineren het landschap. Een aanrader is een bezoek aan de kleurrijke markt waar veel fruit en bloemen worden verkocht. Brengt u ook een bezoek aan de grote boeddhistische tempel die net buiten Brastagi is gelegen. Brastagi is een populaire verblijfplaats voor Indonesische toeristen, zeker in de weekenden en op feestdagen is het er druk.

 

Overnachting in Brastagi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Brastagi: Hike vulkaan Sibayak
Sumatra

Brastagi: Hike vulkaan Sibayak

Een sportieve dag: vandaag staat er een vulkaanbeklimming op het programma. Uw chauffeur brengt u heel vroeg...

Dag 3 Brastagi - Ketambe

Vanaf Brastagi heeft u een lange, maar mooie rit voor de boeg.U ziet het landschap langzaamaan veranderen. In de verte ziet u de Sinabung-vulkaan liggen, u rijdt langs de bergketen Bukit Barisan en via de groene bergen komt u uit bij de toegangspoort van Aceh. U bent nu bijna bij uw eindbestemming voor vandaag; Ketambe.

 

Informatie Ketambe:

Ketambe ligt, net als het bekendere Bukit Lawang, in het Gunung Leuser National Park. Ook in dit gebied leven orang-oetans, maar in tegenstelling tot Bukit Lawang komen hier nauwelijks toeristen. De reden hiervoor is de afgelegen ligging, maar ook is de kans kleiner dat u orang-oetans in dit gebied ziet. Dat neemt niet weg dat het een fantastische jungle-ervaring is! Naast orang-oetans leven hier ook Thomas Leaf Monkeys, gibbons en neushoornvogels. Vooral vroeg in de ochtend en laat in de middag heeft u kans om de dieren te zien. Een andere spectaculaire is raften op de Alas-rivier die door de vallei stroomt. De rafting-tocht is heel zwaar, maar een aanrader voor wie op zoek is naar actie. En daarna ontspannen in de heetwaterbronnen die op ca. 30 minuten rijden vanaf Ketambe zijn gelegen.

 

Overnachting in Ketambe.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Ketambe

Maak een prachtige jungletrekking

Sumatra-Ketambe-Bewoonster_1_392489 Sumatra-Ketambe-Orang-Oetan_1_392523 Sumatra-Ketambe-junglerivier_2_201844

Een bezoek aan Ketambe is niet compleet zonder een jungletrekking. Het is een avontuurlijke tocht via smalle, soms steile, paden. Het pad is overwoekerd en de gids kapt met zijn mes struiken en takken weg. Het is hier enerzijds heel rustig, maar u wordt omgeven door allerlei junglegeluiden. Met wat geluk ziet u orang-oetans, maar ook gibbons, hagedissen en vogels, waaronder neushoornvogels.

 

Rond het middaguur stopt u bij de rivier om te picknicken. Als u weer bent uitgerust loopt u terug in de richting van Ketambe. De gids zal u attent maken op kleinere dieren zoals insecten. De gids die u begeleidt heeft hiervoor geen opleiding gehad. Alles is zelf aangeleerd, vaak trokken de jongens vroeger al met hun vader het oerwoud in. Dit heeft tot gevolg dat u niet al te hoge verwachtingen van hun niveau mag hebben.

 

Overnachting in Ketambe.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, jungletrekking met Engelssprekende gids, picknicklunch, entreegelden en vergunningen

Dag 5 Ketambe - Tobameer, Samosir

Weer een lange reis vandaag. U rijdt eerst nog een stuk door Aceh. Door de autoruit ziet u Kleine dorpen en de akkers waar de boeren aan het werk zijn. Er wordt hier veel cacao, betelnoot en maïs verbouwd. U rijdt tussen bergen en af en toe heeft u een weids uitzicht over de groene omgeving. Het laatste deel van de rit rijdt u langs de westkant van het Tobameer. Vanaf deze kant is het ‘eiland’ Samosir over land te bereiken, u hoeft niet met de ferry over.

 

Dit arrangement eindigt op Samosir. Wij raden zeker aan om enkele dagen op het eiland Samosir te verblijven. U kunt er vervolgens voor kiezen om terug te rijden naar Medan of uw reis te vervolgen richting Bukittinggi.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën