1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Onontdekt en veelzijdig Buton

Nog een onontdekt plaatsje bij toeristen: Buton. Een afwisselende reis voor de kust van Zuidoost Sulawesi. U slaapt in een homestay, gaat ’s nachts op zoek naar spookdiertjes in de jungle en ontdekt het gezellige nachtleven. U maakt 3 trekkingen tijdens deze reis. Als afwisseling is een relaxend dagje aan zee geen verkeerde keus. Per boot vaart u naar onbewoonde eilandjes en kunt u de onderwaterwereld bewonderen.

Kleurrijke onderwaterwereld
Maak trekkingen door de jungle
Dineer in een kraton
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Onontdekt en veelzijdig Buton

Dag 1      Aankomst Bau Bau

Dag 2      Lambusango

Dag 3      Bau Bau

 

Dag 4      Bau Bau

Dag 5      Vertrek Bau Bau

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bau Bau

Bau Bau ligt op het eiland Buton in het uiterste zuidoosten van Sulawesi. Het is tevens de hoofdstad van het eiland. De vlucht van Makassar naar Buton duurt ongeveer een uur. Als u aankomt merkt u gelijk hoe gemoedelijk Bau Bau is. De bagage wordt met de hand naar de kleine aankomsthal gebracht, waar uw chauffeur en gids u staan op te wachten.

 

Het eiland Buton is best groot, maar niet dichtbevolkt. Zo ziet u hier ook og weinig toeristen. Het is een ontzettend leuk eiland om een aantal dagen door te brengen. Binnen een paar dagen heeft u een combinatie van jungle, cultuur, snorkelen, een boottochtje, bezoeken aan zeezigeunerdorpjes en mooie strandjes.

 

Overnachting in Bau Bau

Inclusief ontbijt

Dag 2 Bau Bau - Lambusango

Indonesie-Sulawesi-Buton-boot(4) Indonesie-Sulawesi-Buton-tarsius(12)

Vroeg op, want om 04:00 uur vertrekt u naar het junglegebied van Labusango. Het is ongeveer 2 uur rijden naar de rand van het park. Bij aankomst in het junglegebied maakt u een trekking van 2 uur onder begeleiding van een local. Eerst via een zandpad, maar al snel baant de gids zich een weg door het oerwoud. Grote kans om hier koeskoes en neushoornvogels te zien. Koeskoes zijn een soort luiaards, ze zitten meestal hoog in de bomen.

 

Na de trekking staat het ontbijt klaar in een lokaal huis. Vervolgens een korte tocht naar een dorp waar u met een lokale boot de rivier op gaat. U vaart tussen palmbomen, mangroves en ander groen. Goed opletten: er zijn vaak mooie vogels te zien. In de baai is een traditioneel Bajau-dorp op palen op het water. Probeer zo goed mogelijk uw balans te houden om van het ene huis naar het volgende te lopen over de planken die het hele dorp met elkaar verbinden. Na het bezoek aan dit dorp vaart u weer terug over de rivier.

 

U rijdt weer terug naar het nationale park en arriveert bij het huis van uw gastgezin. Na de lunch is het tijd om de jungle in te gaan. Hopelijk ziet u makaken, koeskoes, neushoornvogels of zelfs een civetkat, maar het hoofddoel voor deze wandeling is de tarsius. De tarsius is een bijzonder dier, dit is het kleinste dier ter wereld. Een soort spookdiertje met grote ogen dat in openingen in de bomen in het bos leeft.

 

Overnachting in Lambusango

Dag 3 Lambusango - Bau Bau

Wilt u nog een junglewandeling maken? Staat u dan vroeg op vandaag. Hierna staat het ontbijt klaar en rijdt u terug langs dezelfde schitterende route. Onderweg bezoekt u het Bajau-dorp, Palabusa. Bajau’s zijn zeezigeuners. Ze zwierven per boot over de wateren bij de Filipijnen en Indonesië. Maar de Indonesische regering wilde graag dat ze zich vestigden om medische hulp te kunnen verlenen en de kinderen scholing te kunnen geven. Omdat er zo weinig toeristen komen, gaat iedereen graag op de foto met u. Kinderen springen en zwaaien vol enthousiasme zodat u zich ontzettend welkom voelt. In het dorp ziet u hoe zeewier gewonnen wordt en te drogen hangt. Wandel rustig door het dorp en vaar daarna naar een drijvend eilandje waar parels gekweekt worden.

 

Overnachting in Bau Bau

Inclusief ontbijt, excursie

Dag 4 Bau Bau

Indonesie-Sulawesi-Buton-strand4_1_318560 Sulawesi-Buton-diner-in-kraton_1 Sulawesi-Bau-Bau-Huizen

U vaart naar een mooie snorkel- en duikplek in de omgeving van Bau Bau. Vanaf de boot geniet u van uitzicht op de verschillende eilanden, en bij kalm water zelfs de eerste vissen. Wij zagen zelfs een zeeschildpad zwemmen! De boot stopt vlak voor Pulau Ular waar u kunt snorkelen of duiken. Er is veel koraal en er zijn talloze gekleurde vissen.

 

Genoeg vissen gespot? We varen verder naar Pulau Siompu. Hier is een spierwit strandje met palmbomen. Helaas soms wel wat vuilnis dat aanspoelt, maar op het vuilnis na, is het een idyllisch plekje om tot rust te komen en te zwemmen. Terwijl u aan het genieten bent, grilt de bemanning een verse vis voor u op dat barbecue. Lekker picknicken en daarna nog een keer snorkelen? Zelfs hier zo vlak voor de kust is het prachtig.

 

Na de lunch vaart u terug naar uw hotel en wordt u aan het einde van de middag opgehaald en rijdt u naar het fort. Op een punt stopt u om de zonsondergang te zien. U heeft uitzicht over de stad, de haven, de zee en enkele omringende eilanden.

 

Vervolgens gaat u naar het huis van een lokale familie die binnen de muren van het fort, de kraton, leven. Dat is zo leuk van deze kraton, het is niet een museumstuk met één paleis; maar het is eigenlijk een heel dorp. Er wonen nog steeds veel mensen. U bent te gast bij één van de families die hier woont. Neem plaats op de vloer en geniet van de lokale gerechten die de gastvrouw heeft klaargemaakt.

 

Overnachting in Bau Bau

Inclusief ontbijt, excursie

Dag 5 Vertrek Bau Bau

Na het ontbijt verlaat u Bau Bau.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën