1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen West Java met schitterende treinreis

De sultanstad Jogyakarta is de bruisende hekkensluiter van deze reis door het westen van Java. Daaraan voorafgaand bezoekt u de hoogtepunten op West Java. U begint in Bogor, befaamd om zijn botanische tuin. Onderweg bezoekt u Bandung met de koloniale wijk en de vulkaan en theetuinen net buiten de stad. Daarna dé mooiste treinreis in Indonesië: van Bandung naar Jogyakarta.

U overnacht vlakbij de Borobudur. U kunt in alle vroegte het schitterende boeddhistische monument bewonderen. Deze rondreis geeft u een goede gelegenheid om de koloniale historie van Indonesië te leren kennen en te zien wat een prachtige natuur Java te bieden heeft.

Koloniale verleden in Bandung
Treinreis door groen Java
De wereldberoemde Borobudur
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.

Reis van dag tot dag: West Java met treinreis

Dag 1      Jakarta - Bogor

Dag 2      Bandung

Dag 3      Bandung

Dag 4      Borobudur

 

Dag 5      Borobudur

Dag 6      Jogyakarta

Dag 7      Vertrek Jogyakarta

100% maat werk

Dag 1 Jakarta - Bogor

ndonesie-Java-wayangpoppenmaker 171ebf1e-dafa-4511-8396-862a03e1e6da

Welkom op Java! Na aankomst in Jakarta wordt u in ongeveer 2 uur naar Bogor gebracht.

 

Informatie Bogor:

Het hoogtepunt van een bezoek aan Bogor is de prachtige botanische tuin en het paleis Buitenzorg. Het paleis kunt u alleen door de tralies bewonderen want het is gesloten voor bezoekers. Door de botanische tuinen mag u gelukkig wel lopen. Duizenden soorten tropische planten en bomen groeien rondom bijzondere lotusvijvers. Wat een prachtige kleuren! Na deze relaxte stop kunt u nog een bezoek brengen aan de poppenmaker Pak Endai. Mooi om te zien hoe deze prachtige wayang golek-poppen met de hand worden gemaakt. Een leuke souvenir voor thuis.

 

Overnachting in Bogor.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bogor - Bandung

Heeft u gisteren geen tijd gehad om de botanische tuin te bezoeken? Doe dit in de ochtend en reis daarna verder naar Bandung. Onderweg kunt u nog stoppen bij een andere mooie plantentuin, die van Cibodas.

 

Informatie Bandung:

Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Bandung

Java-Treinreis-Uitzicht

In de omgeving van Bandung is veel te zien en te beleven. Sta vroeg op en rijd met uw chauffeur naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung. U zult de zwaveldampen zien opstijgen en de zwavelgeur ook zeker ruiken. Of bezoek vandaag de minder toeristische krater Kawah Putih, ook wel de witte krater genoemd. Door de hoge ligging is het hier lekker koel, dus neem een vestje mee. In de omgeving van Kawah Putih kunt u ook een bezoek brengen aan de hotsprings Kawah Renganis, waar u een heerlijk warm bad kunt nemen.

 

Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken in de omgeving van de kraters en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Bandung - Borobudur

Java-Borobudur-Stoepa01 Java-Borobudur Java-Bukit-Rhema-12

Per trein reist u af naar de Borobudur. De treinreis duurt ongeveer 6 uur en komt langs de prachtige Preanger met zijn vele groentetuinen, dorpen en rijstterrassen. Met name de eerste uren zijn adembenemend mooi, u zit op het puntje van uw stoel.

 

In de middag arriveert u in Kuto Arjo. Uw chauffeur wacht u op en brengt u in ongeveer 2 uur naar uw hotel in de omgeving van de Borobudur. Staat u morgenochtend vroeg op; u kunt de zonsopgang bij de Borobudur meemaken. Het is sowieso prettig om vroeg de stupa te bezoeken; het is dan nog rustig en ‘koel’.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, treinreis

Dag 5 Borobudur

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken maar geniet ook van de groene omgeving. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Bukit Rhema Gereja Ayam, oftewel de kippenkerk. Deze kerk in de vorm van een kip is gebouwd bovenop een helling. Even een flinke klim omhoog, maar wel een erg leuke beloning. Of huur een andong (paard en wagen) en bezoek bijvoorbeeld de kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Binnen in de tempel zijn 3 grote Boeddha's te vinden. Het is ook een mogelijkheid om vandaag naar de Merapi-vulkaan te gaan. Uw chauffeur brengt u naar de verzamelplaats, waar u overstapt op een jeep waarmee u de helling van de Merapi op gaat. U ziet onder andere de verstolde lava die van de helling afstroomde. 

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Jogyakarta

Java-Jogyakarta-fietser3_2 Java-Jogyakarta-Fietstour1_1_370306

Het is een klein stukje rijden naar de sultanstad Jogyakarta. Een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur


 

Dag 7 Vertrek Jogyakarta

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan dit arrangement. Wat wordt uw volgende bestemming?


Inclusief ontbijt

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën