1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Verblijf op het landgoed Kaliandra

Wij bieden u een wel heel bijzonder verblijf. Uitzicht op de Arjuna-vulkaan die beschermd wordt dankzij stichting Kaliandra. Deze is opgericht om de lokale bewoners te helpen een goed bestaan op te bouwen, waardoor houtkap wordt teruggedrongen. Neem een kijkje in de 'green houses' (organic farming) op het landgoed en in de omliggende kampungs. Met uw busje, te voet of op de fiets geniet u van de mooie natuur van het vulkaanlandschap en maakt u zeker contact met de lokale bewoners.

Contact met lokale bewoners
Bezoek aan green-houses
Uitzicht op de Arjuna-vulkaan
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.

Reis van dag tot dag: Verblijf op het landgoed Kaliandra

Dag 1      Aankomst Kaliandra

Dag 2      Kaliandra

Dag 3      Vertrek Kaliandra

 

 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kaliandra

Java-Kaliandra-Oprichter a3554aa9-ba2d-4867-b193-99eda788b676

De majestueuze vulkaanberg de Arjuna beschermen en de bewoners van de kampungs (dorpen) helpen te voorzien in hun bestaan. Dat is het streven van de stichting Kaliandra. U verblijft op het landgoed Kaliandra, dat aan de voet van de berg ligt en maar liefst 50 hectare groot is. Hier logeren in één van de heel mooie accommodaties is niet alleen een bijzondere beleving, maar u levert hiermee ook een bijdrage aan de mooie doelen van de stichting Kaliandra.

 

Wij zijn op het spoor gekomen van de initiatiefnemer de heer Atmadja, een succesvolle ondernemer. En we zijn zeer onder de indruk. Eind jaren 90 besloot hij iets goeds terug te doen en investeerde zijn kapitaal in het landgoed Kaliandra. Zijn tweeledige doel was en is nog steeds: de Arjuna beschermen tegen houtkap en de lokale bewoners (die van de houtkap leefden) te helpen een nieuw bestaan op te bouwen. En dat lukt. Hij heeft op het Kaliandra-landgoed zogenaamde ‘green houses’ gebouwd. Het zijn een soort kassen, waar de groenten beschermd worden tegen schadelijke insecten. Want Atmadja’s voorwaarde is: geen bestrijdingsmiddelen gebruiken, hij noemt het: Organic Farming. De dorpsbewoners nabij het landgoed krijgen gratis een ‘green house’. Inmiddels staan er tientallen van deze kassen en kunnen de bewoners leven van de verkoop van hun gewassen. Inmiddels verrijzen er ook ‘green houses’ in de dorpen zelf, ook gefinancierd door Kaliandra.

 

 

Waarom is een bezoek aan Kaliandra zo bijzonder, buiten de ideële doelen? Het landgoed bestaat uit oorspronkelijk bos, waar u mooie wandelingen kunt maken. U kunt ook fietsen door de stille natuur en de omliggende dorpen. 

 

Overnachting op Landgoed Kaliandra.

 

Dag 2 Kaliandra

39103dd0-13c6-4fe2-9074-8f01690eebc4 Java-Kaliandra-School Java-Kaliandra-Schooltje_1_436194

Het landgoed en omgeving verkennen! Eén van de Engelssprekende Kaliandra-medewerkers vertelt over de initiatieven van de stichting. Uw gids en chauffeur brengen u naar de ‘green houses’ op het landgoed, waar u kunt zien hoe de dorpelingen hun groenten verbouwen en zo een beter bestaan opbouwen. Maar ook naar omliggende kampungs, waar ook hier en daar ‘green houses’ tussen de huizen staan. De boeren vinden het prima als u een kijkje neemt in de kas, ze maken graag een praatje met u. Kaliandra heeft hier eveneens een school en een kleine kliniek gerealiseerd. U zult het meemaken: alleen al de wandelingen door de straatjes leveren de leukste contacten op. Meestal duurt dit uitstapje zo’n 2.5 a 3 uur.

 

Overnachting op Landgoed Kaliandra.

Inclusief ontbijt, rondleiding

Dag 3 Vertrek Kaliandra

Na uw ontbijt vervolgt u uw reis. Een echte aanrader is om een verblijf op Kaliandra te combineren met de koloniale stad Malang, een uur rijden hier vandaan.  

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën