1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Rondreis De juwelen van Raja Ampat

Een ware droom is de cruise bij de afgelegen Raja Ampat-archipel ten westen van Papua. U vaart tussen de karstgebergte gevormde eilanden door langs witte zandstranden, bezoekt traditionele afgelegen dorpjes en u heeft veel mogelijkheden om de prachtige onderwaterwereld te verkennen.

Slapen op een luxe cruiseschip
Snorkelen bij de Misool-archipel
Paradijsvogels en koraalriffen
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

De reis van dag tot dag Cruise: De juwelen van Raja Ampat

Dag 1   Sorong

Dag 2   Misool Archipel

Dag 3   Grot bij Tomolol

Dag 4   Omgeving Tomolol en Batanta

 

Dag 5   Batanta

Dag 6   Wofoh

Dag 7   Omgeving Gam en Mansuar

 

Dag 8   Mansuar

Dag 9   Omgeving Gam en Mansuar

Dag 10 Terug naar Sorong

100% maat werk

Dag 1 Sorong

U vliegt naar Sorong, de havenstad in het noordwesten van Papua. Sorong is de vertrekhaven voor cruises in de Raja Ampat-archipel. Bij de luchthaven wordt u opgehaald voor een transfer naar de haven. Hier ligt de Ombak Putih of Katharina op u te wachten. Verken rustig het schip en leer de bemanning en uw medepassagiers alvast kennen.

 

De Ombak Putih of Katharina vertrekt en zet koers naar het zuiden. Onderweg wordt de boot stil gelegd en heeft u de mogelijkheid om te zwemmen en te snorkelen in het helderblauwe water. U bevindt zich in de tropen, dus wat is er fijner dan ’s avonds met een zacht zeebriesje aan dek te dineren? Geniet onder het genot van een cocktail van de zonsondergang.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief transfer, lunch, diner

Dag 2 Sorong – Misool-archipel

Indonesie-Irian-Jaya-Raja-ampaT61 Indonesie-oostelijk-Indonesie9

Sta vandaag vroeg op en zie de zon boven een rits van kleine eilandjes die de Misool-archipel vormen opkomen. Een fotogeniek moment! Diverse karstrotsen rijzen op van de zeebodem. Ze vormen allemaal kleine eilandjes, die er echter nooit jarenlang hetzelfde uitzien. De wind en het water bepalen de vormen.

 

Het schip vaart langzaam door dit gebied zodat u volop van het ongerepte landschap kunt genieten. Er is ook voldoende tijd om de onderwaterwereld te ontdekken. Raja Ampat is minstens zo bekend om de onderwaterwereld als om de prachtige natuur boven water. Ga snorkelen of pak één van de kajaks of een stand-up paddle board en ga zelf op avontuur. Voor wat minder actie blijft u gewoon lekker aan dek zitten. Na een dag eilandhoppen door Misool geniet u van een rustige avond onder een prachtige sterrenhemel.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 3 Misool-archipel - Grot bij Tomolol

Het ontbijt wordt weer vroeg geserveerd. Het vroege opstaan is de moeite waard, want er staat een hoogtepunt van de reis op het programma: zwemmen in de mysterieuze grot bij Tomolol. De tenders brengen u na het ontbijt verder de baai van Tomolol in, waar u kunt zwemmen, snorkelen of gewoon blijven dobberen in de tender. De grot ligt deels onderwater. Er zijn prachtige stalactieten.

 

De reis wordt vervolgd naar een bijzonder meer met kwallen. Doordat de kwallen al eeuwenlang geen natuurlijke vijanden meer hebben, zijn ze hun vermogen om te steken kwijtgeraakt. U kunt dus rustig zwemmen in dit meer. De kwallen voeden zich met algen. De lichamen van de kwallen zijn prachtig in het zonlicht.

 

De tenders brengen u terug naar het schip en u vaart verder tussen het prachtige karstgebergte door. Kleine eilandjes rijzen links en rechts op. Bijzonder zijn de grotten waarin mysterieuze schedels liggen. Dit zijn begraafplaatsen op zee. Minder luguber zijn de rotstekeningen in een aantal grotten. De rotstekeningen zijn tussen de 3000 en 5000 jaar oud en geven onder andere palmen, vissen, bloemen, planten, oude gereedschappen en boten weer.

  

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 4 Tomolol - Batanta

Indonesie-Raja-Ampat-Vogelspotten

Na meerdere dagen op het water te hebben vertoefd, gaat u vandaag aan land. Voor zonsopgang gaat u op pad en op zoek naar de prachtig gekleurde paradijsvogel. De paradijsvogel is bijzonder en komt bijna nergens meer voor. De dans die de vogel uitvoert is magnifiek. Bij zonsopgang gebeurt dit en hopelijk kunt u een paradijsvogel spotten en er getuige van zijn.  Ook als u de paradijsvogel niet vindt, is de wandeling door het oerwoud prachtig!

 

In de middag heeft u wederom tijd om één van de mooiste koraalriffen ter wereld te ontdekken. Snorkel door grote scholen vissen en langs de gekleurde koralen. U kijkt uw ogen uit!

 

Geniet van een prachtige zonsondergang terwijl u verder koers zet naar Batanta-eiland.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 5 Batanta

Strek vandaag de benen op het eiland Batanta, bedekt met weelderige groene jungle. Samen met lokale gidsen kunt u hier een avontuurlijke trekking maken naar het binnenland. De trekking begint in een lokaal dorp, vanuit waar u naar een mangrovegebied loopt. Een korte wandeling brengt u naar een rivierbedding met een waterval. Neem hier een heerlijke, verfrissende duik. U kunt hier blijven en genieten van het water in de jungle of u kunt een verdere trekking maken naar een grotere, tweede waterval.

 

Na de lunch kunt u weer één van de kajaks of een stand-up paddle board pakken en ter water gaan. Of neem wederom een kijkje onder de zeespiegel. Later in de middag zet u koers naar het noorden.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner.

Dag 6 Batanta - Wofoh

Papua-Raja-Ampat-strand Papua-Raja-Ampat-Koraal_1_136944 Papua-Raja-Ampat-Kindje

Een nieuwe dag vol avontuur wacht op u. In de ochtend bezoekt u een parelkwekerij. Deze Pearl Farm is één van de grootste producenten van parels van hoge kwaliteit in de regio. Voor Indonesië is de parelindustrie een belangrijke bron van inkomsten. Onderweg heeft u vast al diverse kleine parel-”kwekerijen” gezien, vandaag krijgt u uitleg over het hele proces.

 

In de middag gaat u op een ontdekkingstocht over Wofoh. Wofoh bestaat uit 3 kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn via een ongerept koraalrif. U kunt gebruik maken van de tenders of een kajak om bij de eilanden te komen. Dit gebied is zo ongerept! Het spierwitte zandstrand nodigt ook uit om gewoon even lekker te relaxen.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner.

Dag 7 Wofoh - Omgeving Gam en Mansuar

In de ochtend verkent u weer een prachtig gebied van de Raja Ampat-archipel. Het karstgebergte vormt eilandjes die als groene kegels oprijzen uit de blauwe zee. De kleuren zijn zo intens. Tussen de eilanden liggen koraalriffen die druk bevolkt zijn door vissen. Door de werking van wind en zee zijn idyllische baaien en lagunes te vinden tussen de eilanden. U gaat aan land van één van de eilandjes en maakt een korte klim omhoog, waar u wordt beloond met een prachtig uitzicht over de eilandjes en de omgeving.

 

Tijdens de lunch wordt koers gezet naar een klein eilandje gelegen tussen Gam en Mansuar. De stromingen hier brengen goede voedingsstoffen met zich mee voor de koralen, waardoor de onderwaterwereld hier werkelijk prachtig is. Hier kunt u onder andere scholen vissen, zwartpuntrifhaaien en gigantische mosselen spotten.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner.

Dag 8 Mansuar

Indonesie-Sulawesi-Bunaken-onderwater87 Indonesie-Raja-Ampat-Woningen

In de ochtend leert u meer over de magische onderwaterparels van Raja Ampat. Centraal Raja Ampat is rijk aan deze prachtige parels!

 

Op Mansuar brengt u een bezoek aan een lokaal dorp waar duurzaamheid op de eerste plaats staat. Zo heeft het dorp onder andere een opleidingscentrum, hebben ze straatverlichting op zonne-energie en zet de lokale bevolking zich in voor duurzame visserij. Veel zeeleven heeft het huisreef hier als thuis gekozen. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen onder de zeespiegel. Wie weet spot u wel de wobbegong-haai!

 

In de middag staat er nog meer onderwater avontuur op u te wachten. Aan de oostkant van Mansuar heeft u onderwater kans om scholen met grote vissen te spotten. Heeft u het geluk om de napoleon-vis naast de reusachtige trevally-vis te zien zwemmen? Ook schildpadden kunnen zomaar voorbijkomen!

 

De dag wordt afgesloten met een BBQ en een feestje op het strand. Geniet bij helder weer samen met de bemanning van de prachtige sterrenhemel.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner.

Dag 9 Omgeving Gam en Mansuar

Een vroege start vandaag, met een bijzonder doel: het zien van de rode paradijsvogel! In 40 minuten wandelt u naar het punt waar de vogels zich voornamelijk bevinden. Met geluk bent u getuige van de prachtige dans die de paradijsvogels rond zonsopkomst uitvoeren. Wat een bijzondere ervaring!

 

De wandeling wordt vervolgd naar een kleurrijk, lokaal dorp, waar u de lokale bewoners ontmoet en ervaart hoe hun dagelijks leven eruit ziet.

 

Terug aan boord vaart u richting het oosten van Gam-eiland. Hier heeft u de mogelijkheid om nog meer te ontdekken van de prachtige onderwaterwereld.

 

Vervolgens wordt koers gezet terug in zuidelijke richting naar Sorong.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner.

Dag 10 Terug naar Sorong

De tijd vliegt wanneer u plezier heeft! Wanneer u wakker wordt, bent u alweer in Sorong, waar het schip voor anker gaat. Na het laatste ontbijt aan boord gaat u nog eenmaal op avontuur. Per betjak, een lokaal vervoersmiddel, verkent u Doom-eiland. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende het eiland als administratief centrum van het bestuur van het Nederlandse rijk in West-Papoea en bleef het enige tijd de kern van Sorong. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bezetten en versterkten Japanse troepen het eiland. Zij hebben een netwerk van tunnels en bunkers gebouwd. Het eiland werd tijdens de oorlog aangevallen door Amerikaanse en Australische vliegtuigen.

 

Na dit interessante bezoek is het tijd om afscheid te nemen van het schip, de bemanning en uw medereizigers. U wordt aan land gebracht voor uw transfer naar de luchthaven.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën