1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Reusachtige varanen vanaf eigen boot

Deze indrukwekkende boottocht staat in het teken van de prehistorische komodovaranen die op de eilanden Komodo en Rinca leven. De reptielen kunnen wel drie meter lang worden en vangen prooien zoals herten en buffels. Een bijzondere belevenis om oog in oog te staan met deze dieren. U vaart twee dagen met een privéboot door de Komodo-archipel, langs tientallen kleine eilanden die worden omgeven door een azuurblauwe zee. Laat u verrassen door de kleurrijke onderwaterwereld.

Ontmoet de grote komodovaraan
Kleurrijke onderwaterwereld
Slaap op een privéboot
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: Reusachtige varanen vanaf eigen boot

Dag 1      Aankomst Labuan Bajo

Dag 2      Komodo en Rinca

Dag 3      Labuan Bajo

Dag 4      Vertrek Labuan Bajo

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Labuan Bajo

Flores-Golo-Hilltop

Samen met een gids verkent u de aankomende dagen het Komodo-archipel. Uw eerste stop is het rommelige havenstadje Labuan Bajo. In de hoofdstraat zitten een paar winkels en kleine restaurants en langs de kust treft u mooie stranden. U ziet hier geen strandstoelen en parasols; de stranden worden vooral gebruikt door de lokale bevolking en vissers. Vanaf het hoger gelegen deel kijkt u uit over de baai met honderden groene eilanden. Labuan Bajo is het uitgangspunt voor het bezoek aan de Komodo-archipel, waar de komodovaranen leven. Ook is het een uitstekende plek om te duiken en snorkelen.

 

U gaat vanmiddag gelijk al op pad. U rijdt eerst naar Batu Cermin, dit betekent spiegelgrot. Het zonlicht valt door een gat in de grot naar binnen op een gladde rotsoppervlak, waardoor dit op een spiegel lijkt. In Labuan Bajo leven de bewoners van de visvangst en op de lokale markt wordt de vangst aan de man gebracht. U rijdt vervolgens naar Panorama Point, waarvandaan u uitkijkt over het plaatsje Labuan Bajo.

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief transfer, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

 

Dag 2 Labuan Bajo - Komodo-archipel

U gaat aan boord van de boot om het bijzondere natuurgebied voor de kust van Labuan Bajo te verkennen. De Komodo-archipel bestaat uit talrijke eilanden. Op de eilanden Komodo en Rinca leven de reusachtige komodovaranen. Een enorm reptiel, die wel drie meter lang kan worden. De dieren jagen op vogels, zwijnen, herten en kleine zoogdieren. Het zijn behendige zwemmers en ze kunnen onverwacht snel zijn. U vaart eerst naar Rinca. Dit is het meest interessante eiland, omdat de kans om varanen te zien groter is dan op Komodo. Samen met de ranger maakt u een wandeling over het eiland (blijf altijd bij de ranger, beslist niet op eigen gelegenheid iets ondernemen). U overnacht voor de kust van Rinca of bij een  eiland in de buurt. Aan boord van de boot wordt het diner geserveerd.

 

Overnachting aan boord van de boot.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, privéboot met bemanning, Engelssprekende gids, ranger

Dag 3 Komodo-archipel - Labuan Bajo

Pink-Beach-Komodo-Indonesië(17) Komodovaraan-varaan-dichtbij_2

U wordt gewekt door fluitende vogels en de deinende zee, dat is lekker wakker worden! Na het ontbijt maakt u een wandeling over het eiland Padar. Prachtige uitzichten over de azuurblauwe zee en de omliggende eilanden maken dit eiland een bezoek waard. U stapt weer aan boord en vaart verder naar het eiland Komodo. Samen met de ranger gaat u nogmaals op zoek naar komovaranen. Op dit eiland verzamelen ze zich vaak rond een waterpoel, wat het zoeken makkelijker maakt. Naast buffels, herten en zwijnen leven er op dit groene eiland ook veel vogels, waaronder kaketoes.

 

U bent op één van de beste snorkelplekken van Indonesië, dus een duik onder water mag zeker niet ontbreken. Bij Pink Beach wordt de lunch geserveerd en heeft u de tijd om te snorkelen. Niet alleen de onderwaterwereld is bijzonder, maar het strand is ook echt roze. Nog even ontspannen voordat u terugvaart naar Labuan Bajo. Hier neemt u afscheid van de bemanning. U wordt vervolgens opgehaald en naar uw hotel in Labuan Bajo gebracht.

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief ontbijt, lunch, privéboot met bemanning, Engelssprekende gids, ranger, transfer

Dag 4 Vertrek Labuan Bajo

Het einde van uw verblijf in Labuan Bajo. Rust nog een aantal dagen uit op het eiland Seraya voor de kust van Flores. Of reis door naar het godeneiland Bali. Er is genoeg keus.

 

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën