1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Hoogtepunten van Flores

Wilt u de hoogtepunten van Flores zien, maar heeft niet heel veel tijd of ziet u op tegen lange reistijden? Tijdens deze reis ziet u de gekleurde kratermeren bij de Kelimutu-vulkaan, traditionele dorpen en de monsterlijke Komodovaranen tijdens een boottocht door de Komodo-archipel. Precies plekken die u niet mag missen op Flores. Met een binnenlandse vlucht combineert u deze highlights.

Flores in vogelvlucht
Bijzondere Kelimutu-vulkaan
Komodovaranen en snorkelen
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Flores

Dag 1     Aankomst Maumere

Dag 2     Moni

Dag 3     Ende

Dag 4     Labuan Bajo

 

Dag 5     Komodo en Rinca

Dag 6     Labuan Bajo

Dag 7     Vertrek Labuan Bajo

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Maumere

strand-Maumere-Indonesië_1 Flores-Maumere-Huizen_3_236355

Maumere is één van de grootste plaatsen op Flores, maar het stadje heeft een gemoedelijke sfeer. Langs de kust liggen witte zandstranden en als u tijdig arriveert, neem dan zeker een duik in het helderblauwe water. Voor de kust liggen zeetuinen waar u zich zeker zult vermaken.

 

Overnachting in Maumere.

Inclusief transfer

Dag 2 Maumere - Moni

De aankomende dagen reist u met een Engelssprekende gids over het eiland Flores. Een groot deel van de inwoners van Flores is katholiek en u ziet hier dan ook veel kerken en kloosters. Neem de tijd en breng een bezoek aan één. Daarna rijdt u verder naar het vissersdorp Wuring. De Bugis- en Bajo-bevolking die hier leeft, wonen in traditionele huizen op palen. Ondanks dat het dorp 1992 werd verwoest door een tsunami, hebben de bewoners hun traditionele manier van leven weten te behouden.

 

De route naar Moni leidt langs groene heuvels en langs de kust. Dit kleine dorp is het uitgangspunt voor het bezoek aan de vulkaan Kelimutu. Moni wordt omgeven door rijstvelden, groene heuvels en watervallen. De ideale omgeving voor het maken van wandelingen.

 

Overnachting  in Moni.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 3 Moni - Ende

Indonesie-Flores-Kelimutu

Voor dag en dauw opstaan voor het bezoek aan de Kelimutu-vulkaan, dan is de kans groter dat het helder is. En het uitzicht is onvergetelijk als u de zon ziet opkomen boven de kratermeren. U wordt door uw chauffeur naar de vulkaan gebracht, het laatste stukje naar het uitkijkpunt moet u lopen (circa 30 minuten). Het bijzondere van de Kelimutu zijn de drie kratermeren die allemaal een andere kleur hebben. De meren danken hun kleur aan opgeloste mineralen in het water. De kleuren steken als edelstenen af bij de diepgrijze, lavakleurige omgeving. Bezoek vervolgens de warmwaterbronnen bij Moni. Deze natuurlijke baden worden weinig bezocht door toeristen en hebben een aangename  temperatuur.

 

U stapt vervolgens in de auto voor een mooie rit door het groene landschap naar Ende. Ende is één van de grootste plaatsen op Flores. De stad ligt beschut in een baai, te midden van vulkanen. Op verschillende plekken in de stad worden ikatdoeken verkocht. Ook leuk is een bezoek aan de lokale markt waar groente, fruit en vis wordt verkocht. Bezoek in de avond de pasar malam (avondmarkt) waar de verse vis wordt gegrild en verkocht in kraampjes langs het strand.

 

Overnachting in Ende.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 4 Ende – Labuan Bajo

Met een binnenlandse vlucht reist u af naar Labuan Bajo. Labuan Bajo is een rommelig havenstadje. In de hoofdstraat zitten een paar winkels en kleine restaurants en langs de kust treft u mooie stranden. U ziet hier geen strandstoelen en parasols; de stranden worden vooral gebruikt door de lokale bevolking en vissers. Vanaf het hoger gelegen deel kijkt u uit over de baai met honderden groene eilanden. Labuan Bajo is het uitgangspunt voor het bezoek aan de Komodo-archipel, waar de komodovaranen leven. Ook is het een uitstekende plek om te duiken en snorkelen.

 

U gaat vanmiddag gelijk al op pad. U rijdt eerst naar Batu Cermin, dit betekent spiegelgrot. Het zonlicht valt door een gat in de grot naar binnen op een gladde rotsoppervlak, waardoor dit op een spiegel lijkt. In Labuan Bajo leven de bewoners van de visvangst en op de lokale markt wordt de vangst aan de man gebracht. U rijdt vervolgens naar Panorama Point, waarvandaan u uitkijkt over het plaatsje Labuan Bajo.

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief transfer, vlucht, privé-auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

 

Dag 5 Labuan Bajo - Komodo-archipel

Azie-Indonesie-Sunda-Eilanden-Komodo-Archipel-Uitzicht_1_394909 KomodovaraanFEVorrink(8) Indonesie-Flores-Komodo-pinisi5(8)

U wordt naar de haven gebracht en gaat aan boord van de boot om het bijzondere natuurgebied voor de kust van Labuan Bajo te verkennen. De Komodo-archipel bestaat uit talrijke eilanden. Op de eilanden Komodo en Rinca leven de reusachtige komodovaranen. Een enorm reptiel, die wel drie meter lang kan worden. De dieren jagen op vogels, zwijnen, herten en kleine zoogdieren. Het zijn behendige zwemmers en ze kunnen onverwacht snel zijn. U vaart eerst naar Rinca. Dit is het meest interessante eiland, omdat de kans om varanen te zien groter is dan op Komodo. Samen met de ranger maakt u een wandeling over het eiland (blijf altijd bij de ranger, beslist niet op eigen gelegenheid iets ondernemen). U overnacht voor de kust van Rinca of bij een  eiland in de buurt. Aan boord van de boot wordt het diner geserveerd.

 

Overnachting aan boord van de boot.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, privéboot met bemanning, Engelssprekende gids, ranger

Dag 6 Komodo-archipel - Labuan Bajo

Komodo-duiken_1_409791

U wordt gewekt door fluitende vogels en de deinende zee, dat is lekker wakker worden! Na het ontbijt maakt u een wandeling over het eiland Padar. Prachtige uitzichten over de azuurblauwe zee en de omliggende eilanden maken dit eiland een bezoek waard. U stapt weer aan boord en vaart verder naar het eiland Komodo. Samen met de ranger gaat u nogmaals op zoek naar komovaranen. Op dit eiland verzamelen ze zich vaak rond een waterpoel, wat het zoeken makkelijker maakt. Naast buffels, herten en zwijnen leven er op dit groene eiland ook veel vogels, waaronder kaketoes.

 

U bent op één van de beste snorkelplekken van Indonesië, dus een duik onder water mag zeker niet ontbreken. Bij Pink Beach wordt de lunch geserveerd en heeft u de tijd om te snorkelen. Niet alleen de onderwaterwereld is bijzonder, maar het strand is ook echt roze. Nog even ontspannen voordat u terugvaart naar Labuan Bajo. Hier neemt u afscheid van de bemanning. U wordt vervolgens opgehaald en naar uw hotel in Labuan Bajo gebracht.

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief ontbijt, lunch, privéboot met bemanning, Engelssprekende gids, ranger, transfer

Dag 7 Labuan Bajo

Alweer de laatste dag op Flores. Als u uw reis wilt eindigen aan het strand, denk dan ook eens aan de eilanden voor de kust van Labuan Bajo. Enkele eilanden, zoals Seraya Island, hebben een comfortabel hotel aan het strand waar u kunt bijkomen van alle indrukken.

 

Inclusief ontbijt, transfer, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën