1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Nusa Penida

Instagram-waardige uitzichten over de mooiste baaien; dat is Nusa Penida! Een puur en authentiek eiland, vlak voor de kust van Bali. Nusa Penida wordt omringd door uitbundige koraalriffen. Ideaal voor snorkeltripjes. Voor de kust van Nusa Penida zwemmen ook mantaroggen. Hier heeft u de kans naast zo’n zee-reus te zwemmen. En dan bijkomen van het avontuur op het strand van één van de vele idyllische baaien.

Baaien met verlate stranden
Avontuurlijke eilandtocht
Snorkeltripjes
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Van dag tot dag: Nusa Penida

Dag 1   Aankomst Nusa Penida

Dag 2   Nusa Penida

Dag 3   Nusa Penida

Dag 4   Vertrek Nusa Penida

100% maat werk

Dag 1 Sanur - Nusa Penida

Nusa-Penida-Kelingking-Beach Crystal-bay_1_406256 Amu-Beach-3

Ongerepte natuur, Instagram-waardige stranden en avontuur; dat is Nusa Penida! Een puur en authentiek eiland, vlak voor de kust van Bali, met een aantal plekken waar grote groepen dagjesmensen komen. Een aantal uitzichtpunten is zeer populair op Instagram en hier moet u in de rij staan om een foto te nemen! Op het bergachtige eiland groeien veel palmbomen en bananenbomen. Alleen de hoofdweg is redelijk onderhouden, alle overige wegen zijn avontuurlijker en soms zelfs bijna onbegaanbaar. Klim naar een van de uitzichtpunten voor een weids uitzicht over het eiland. Nusa Penida is bekend vanwege de kliffen die steil oprijzen uit de azuurblauwe zee. Bij Kelingking beach lijken de kliffen het hoofd van een T-rex te vormen. Neem bij Crystal Bay een duik in het water. Het kleurrijke koraalrif vlak voor de kust nodigt uit om met de snorkel te verkennen.

Overnachting op Nusa Penida.
Inclusief boottocht en transfer

Dag 2 Nusa Penida

Al vroeg in de ochtend gaat u op pad om het oosten van Nusa Penida te verkennen. U wordt opgehaald door uw chauffeur voor een avontuurlijke rit over de smalle wegen op het eiland. Het voordeel van zo vroeg op pad gaan is dat u minder dagtoeristen zult tegenkomen. Hun boten arriveren later op de ochtend. U geniet met meer rust van het natuurschoon. De eerste stop is bij Diamond Beach. Over het witte zand wandelt u vanaf hier naar Atuh Beach. Stap weer in de auto voor de rit naar Rumah Pohon Treehouse. Voelt u zich weer even kind en schommel met een adembenemend uitzicht op zee. Wandel wat verder en u kijkt uit over de veel gefotografeerde Thousand Islands; heel veel kleine rotseilanden in zee. Duizend zijn het er niet, maar desondanks vonden wij het uitzicht adembenemend. Voor de lunch brengt uw chauffeur u terug naar uw hotel. Deze excursie is op privé-basis.

 

Overnachting op Nusa Penida.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met zeer beperkt Engelssprekende chauffeur en entreegelden

Dag 3 Nusa Penida

De onderwaterwereld van Nusa Lembongan Nusa-Penida-Snorkelexcursie_1_406311

Zet maar op uw bucketlist: zwemmen met mantaroggen. En dan kunt u dit meteen weer afvinken, want deze zee-reuzen zwemmen voor de kust van Nusa Penida. Vanaf de kliffen kunt u ze vaak al spotten in de heldere zee; reusachtige schaduwen vlak onder het wateroppervlak. Bij Manta Point kunt u zelfs naast zo’n reus zwemmen. U vaart hier met een bootje naartoe, snorkel op en hup te water om Manta-roggen door het water te zien zweven. Een onvergetelijke ervaring!

Overnachting op Nusa Penida
Inclusief ontbijt

Dag 4 Vertrek Nusa Penida

Terug naar de haven voor de overtocht naar Sanur.

 

Inclusief ontbijt en boottocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën