1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Actief rondom Ubud

Lekker actief bezig zijn nabij het bruisende kunstenaarsstadje Ubud.    ’s Ochtends raften, fietsen of wandelen door de jungle. In de middag ontspannen aan het zwembad of op een terrasje in Ubud. Of heeft u nog energie over om op verkenning te gaan in Ubud? Een perfecte bouwsteen voor de reiziger die niet stil wil zitten.

Raften op snelstromende rivier
Fietstocht bergafwaarts
Wandeltocht door de jungle
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Actief rondom Ubud

Dag 1   Aankomst Ubud
Dag 2   Ubud

Dag 3   Ubud

 

Dag 4   Ubud

Dag 5   Vertrek Ubud

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Ubud

Ubud-Rijstveld-Gids_1_406514 Bali-Ubud-Tempel-Kinderen_1_406496 websindonesie-bali-manmetzonnebril

Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Er is hier voor ieder wat wils.

Overnachting in Ubud.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Ubud

Spanning en avontuur! Vandaag gaat u raften op één van de snelstromende rivieren nabij Ubud. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de rivier gebracht. Na een korte instructie trekt u uw reddingsvest aan en zet u uw helm op, en dan kan het avontuur pas echt beginnen. Vanuit de raft ziet u de uitbundige natuur van Bali vanuit een ander oogpunt. Goed om u heen kijken kan alleen op de wat rustigere stukken van de rivier. Op de snelstromende delen bent u te druk met peddelen om de raft in de juiste banen te voeren. Een adrenalinekick gegarandeerd! Als u de finish bereikt heeft, staat er een lunchbuffet voor u klaar. Even bijkomen van alle actie, en dan wordt u weer naar uw hotel teruggebracht. 

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, veiligheidsmateriaal en Engelssprekende begeleiding tijdens raften

Dag 3 Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-fietsen Indonesie-Bali-Ubud-trekking

Fietsen in de bergachtige omgeving rond Ubud? Dat is toch heel zwaar!? Welnee, niet als u bergafwaarts fietst. U wordt bij uw hotel opgehaald en per auto rijdt u Mount Batur op. Daar staan de mountainbikes voor u klaar. Neem eerst het panoramische uitzicht over het groene landschap en de Batur vulkaan in u op. En dan op de pedalen. U hoeft niet veel te trappen als u bergafwaarts terug richting Ubud zoeft. U ziet valleien, Balinese dorpen, passeert oude tempels en natuurlijk groene rijstvelden. Onderweg legt uw gids u van alles uit over de geschiedenis, cultuur en de mensen van Bali. Vanaf het eindpunt van de fietstocht wordt u terug naar uw hotel gebracht.

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt, lunch, transfers, huur mountainbike, veiligheidsmateriaal en Engelssprekende begeleiding tijdens fietstocht

Dag 4 Ubud

Indonesie-Bali-Jatiluwih-landschap6

Trek uw wandelschoenen aan, want vandaag gaat u diep de jungle van Bali in. Vanuit Ubud rijdt u verder het binnenland in. Na ruim een uur stopt u bij de Bujangga tempel bij het dropje Mengesta, gelegen op de helling van de berg Batukaru; de één na hoogste berg van Bali. U staat gelijk in het groen, want de tempel wordt omringd door jungle. Samen met uw gids wandelt u over smalle, deels overwoekerde paadjes door het tropisch regenwoud. Uw gids verteld van alles over de wijze waarop Balinese mensen met natuur omgaan en de planten en dieren die hier leven. U ziet reusachtige bomen, enorme bamboeschuiten, vele kleurrijke vogels en misschien ook wel speelse aapjes, herten en wilde zwijnen. Halverwege de wandeling stopt u voor een koffiepauze middenin de jungle. Dat is nog eens bijzonder; genieten in alle rust van de geluiden van de jungle en een lekker bakkie. Met hernieuwde energie vervolgt u de trekking. U steekt een riviertje over en bezoekt een huis van een lokale familie. Het laatste deel van uw wandeling voert door meer gecultiveerd gebied, langs irrigatiekanaaltjes en rijstvelden. Deze excursie eindigt met een late lunch in een restaurant. Vanaf het terras heeft u uitzicht over de beroemde rijstterrassen van Jatiluwih. Na de lunch wordt u terug naar uw hotel in Ubud gebracht.

 

Overnachting in Ubud.
Inclusief ontbijt, lunch, transfers, trektocht met Engelssprekende gids.

Dag 5 Vertrek Ubud

Vanuit Ubud wordt u naar het noorden van Bali gebracht, naar de binnenlanden of de kust. De keuze is aan u hoe u uw reis verder wilt invullen.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën