1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Ecuador in stijl

Ecuador is de perfecte bestemming voor een luxe rondreis. Er zijn prachtige en zeer sfeervolle accommodaties te vinden. Van het sfeervolle en historische Quito naar een lodge midden in de Amazone. Dan naar het Mashpi privéreservaat en de gelijknamige lodge, omgeven door mysterieus nevelwoud. Via het kleurrijke Otavalo naar een hacienda waar ze de lekkerste kazen van Ecuador maken. Sluit de reis af met een droom die waarheid wordt: een cruise langs de Galapagoseilanden.

Wat maakt deze reis bijzonder
Verblijf in luxe accommodaties
Veelal locaties incl. maaltijden
Luxe Galapagos cruise
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Prijsindicatie vanaf € 11800,- per persoon
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Ecuador in stijl

Dag 1    Aankomst Quito
Dag 2    Quito
Dag 3    Amazone
Dag 4    Amazone
Dag 5    Amazone
Dag 6    Quito
Dag 7    Mashpi

Dag 8     Mashpi
Dag 9     Mashpi
Dag 10   Otavalo
Dag 11   Cayambe
Dag 12   Cayambe
Dag 13   Quito
Dag 14   Galapagos

Dag 15   Galapagos
Dag 16   Galapagos
Dag 17   Galapagos
Dag 18   Galapagos
Dag 19   Guayaquil
Dag 20   Vertrek Guayaquil

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Quito

Bienvenidos á Ecuador!

Het oude centrum van Quito staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er zijn diverse pleinen verspreid over de stad met een kerk, een kathedraal of een klooster. Twee pleinen die u absoluut niet over mag slaan zijn de Plaza Grande met palmbomen en historische gebouwen en de Plaza San Francisco. Duik bij deze laatste ook even de kerk Iglesia de la Compañía de Jesús in om de kapel en het altaar te bewonderen. Dit is één van dé mooiste kerken in heel Latijns-Amerika, dus niet overslaan! Vervolg uw weg naar La Ronda, zondermeer het meest fotogenieke straatje in de stad. Behalve religieuze bouwwerken zijn er ook paleizen en huizen van de rijke adel.

 

Overnachting in Quito.
Inclusief transfer

Dag 2 Quito

Bekijk de stad vanaf El Panecillo Hill of bezoek Mitad el Mundo en sta op de Evenaar

Bezoek Mitad del Mundo San-Francisco-Kerk-Quito

Een goed uitzicht over de stad heeft u vanaf El Panecillo Hill. Op de top staat een beeld van “El Virgen de Quito”. Beloon uzelf met een lokale snack: op de heuvel staan tal van kraampjes met eten.


Veel mensen weten twee kenmerken van Quito te noemen: de hoge ligging en de ligging nabij de evenaar. Natuurlijk mag u daarom het monument van de evenaar niet overslaan. Probeer even door het toeristische circus heen te kijken, want eens in u leven moet u toch óp de evenaar staan? En bijzonder aan dit punt is dat u niet alleen op de evenaar maar op het kruispunt met de 0-meridiaan staat. In het bijbehorende museum worden mythes rond deze denkbeeldige lijnen bevestigd of juist teniet gedaan. Als u ’s avonds nog energie over heeft, is de wijk Mariscal een aanrader. Restaurants met keukens uit de hele wereld zijn hier vertegenwoordigd en na afloop van een diner, zijn er genoeg bars om er een lange avond van te maken.

 

Overnachting in Quito.
Inclusief ontbijt, stadstour en bezoek Mitad del Mundo met gids, vervoer

Papallacta thermale baden
Quito

Papallacta thermale baden

Stoom stijgt op boven de warmwaterbaden van Papallacta. Wat een genot om u onder te dompelen in het warme...

Fietstour door de stad
Quito

Fietstour door de stad

Vanaf uw hotel wordt u opgehaald en naar het meetingpoint gebracht. Pas de helm, de fietsen worden goed...

Dag 3 Quito - Amazone

Op naar de Amazone! U wordt naar de luchthaven van Quito gebracht.
Vanuit Quito vliegt u in circa 30 minuten over het Andesgebergte naar het plaatsje Coca. Met een motorboot reist u, over de Napo-rivier, naar het startpunt van uw 4-daagse jungle-avontuur. Het laatste stuk gaat per kano, waarbij u omringd wordt door het dichte oerwoud. U peddelt door een smalle kreek die uitkomt in het meer, waaraan de accommodatie zich bevindt. Tijdens deze tocht spot u hopelijk al meerdere soorten dieren. In de omgeving leven verschillende soorten apen en vogels. Misschien ziet u reigers, ijsvogels, toekans, papegaaien of zelfs ara’s!

 

Overnachting in de Lower Amazon.
Inclusief ontbijt, transfer, vlucht, vervoer, boottocht, Engelssprekende gids, picknicklunch, diner

Dag 4 Amazone

Vroeg op om papagaaien te spotten bij een kleilik

Op pad met de gids in een kano, opzoek naar dieren in de Amazone Een familie rode brulapen gespot in de bomen langs de Napo-rivier in de Amazone, De Qichwa Añangu gemeenschap in de Amazone

Vandaag een bijzondere activiteit: vogels spotten bij een kleilikplaats. Dé plek waar de vogels samenkomen is ongeveer op een uur rij-afstand van het Napo Wildlife Center. De vogels laten zich vooral vroeg in de morgen zien, vandaar een vroege start. Er zijn 11 verschillende soorten papegaaien, parkieten en ara’s te bewonderen. Vanaf de kleilik maakt u een wandeling over een bospad om in contact te komen met de Qichwa Añangu gemeenschap. Zij geven u allerlei informatie over hun stam, hun familie, het leven in het dorp en krijgt u een kijkje in het dagelijkse leven van de bewoners. Na het bezoek maakt u een wandeling van een half uur door de jungle naar de volgende kleilik. Hopelijk ziet u ook dit keer veel verschillende soorten vogels.

Voor de lunch wordt u verwacht in het Napo Cultural Centre. De maaltijd nuttigt u samen met leden van de Qichwa Añangu gemeenschap. Na de lunch keert u terug naar uw hotel. Er is nog even tijd om te relaxen, voordat het diner klaar staat. De avond is ter vrije besteding.

 

Overnachting in de Lower Amazon.
Inclusief ontbijt, vervoer, lunch, diner, Engelssprekende gids, vogelspotexcursie

Dag 5 Amazone

Beklim de uitkijktoren en spot vogels vanaf grote hoogte!

Het ontbijt staat wederom vroeg op u te wachten. Vandaag gaat u naar een natuurlijke uitkijktoren met uitzicht over het Amazone regenwoud. De toren is maar liefst 36 meter hoog en ligt op slechts een half uur lopen vanaf het Napo Wildlife Center. De wandeling zelf door het primaire regenwoud is ook al de moeite waard. Vanaf deze hoogte krijgt u de kans om diersoorten te spotten die u vanaf de grond niet had kunnen zien. Naast vele vogelsoorten, die u soms bijna om de oren vliegen, zijn er ook andere dieren te zien als slingerapen. Voor de lunch keert u te voet weer terug naar de accommodatie.

 

De middag staat geheel in het teken van dieren spotten op het land en op het water. Misschien ziet u deze keer wel hagedissen, manakins (kleine kleurrijke zangvogels) of zelfs de zeldzame goudmanteltamarins (een soort kapucijnaapje) in het bos? Na de wandeling verkent u per kano het uitgestrekte meer en de nabijgelegen kreken. Hier komt u misschien wel in aanraking met een familie reuzenotters!

 

Overnachting in de Lower Amazon.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, begeleide wandelingen, kano-tocht

Dag 6 Amazone - Quito

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan uw verblijf in de Amazone. Na het ontbijt stapt u weer in de kano richting de motorboot die u terug vaart naar Coca. De laatste kans om nog wat diersoorten te bewonderen! Vervolgens vliegt u vanaf Coca terug naar Quito.

 

Tijdens een tweede verblijf in Quito is het leuk om te kiezen voor een accommodatie in de wijken Puembo of El Pifo. Dicht bij de stad en de luchthaven, maar heel landelijk. Kom helemaal tot rust met een verblijf op een oude hacienda of proef de sfeer van weleer en verblijf op de historische poloclub. Iets levendiger is een verblijf in het dorp Puembo met gezellige restaurantjes. Kortom: zo rustig als u maar wilt, maar in ieder geval buiten de stad.

 

Overnachting Quito.
Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, kano-tocht, boottocht, vervoer, vlucht, transfer

Dag 7 Quito - Mashpi

het mysterieuze nevelwoud in Mashpi Spot verschillende kolibries in het Mashpi reservaat ‘Vlieg’ over het nevelwoud in de dragonfly in Mashpi,

Op naar het nevelwoud van Mashpi. De gelijknamige lodge waar u verblijft ligt in het nevelwoud in het gelijknamige natuurreservaat. Onderweg naar Mashpi brengt u een bezoek aan de ruïnes van Tulipe. Dit is een pre-Inca opgraving van een dorp van de Yumbo-stam. Dan nog maar een uur rijden en u arriveert bij de bijzondere lodge. Tijd om te bewegen en het gebied te gaan verkennen. U loopt de Cucharillo Trail. Af en toe even flink klimmen, maar het is de moeite waard. Een grote waterval en lieflijke vennetjes laten de camera’s klikken. In totaal duurt de wandeling ongeveer twee uur. De volgende excursie staat alweer met zonsondergang gepland. De geluiden van de jungle zwellen aan, geuren lijken sterker te worden. Nachtdieren komen tevoorschijn. Gewapend met een zaklantaarn gaat u met uw gids op zoek naar vuurvliegjes, kikkers, lichtgevende paddenstoelen en vleermuizen.


Overnachting in Mashpi.
Inclusief ontbijt, vervoer, excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids, diner

Dag 8 Mashpi

Vandaag staan we vroeg op om brulapen te spotten

Heel vroeg op, want dat is de beste tijd om vogels te spotten! Door het bos loopt u naar het Life Center over de “brulapen trail”. Het Life Centre herbergt tal van vlinders, maar ook het houten uitkijkplatform is een must. Een picknickontbijt hier is een aanrader. Onder het eten springt u ongetwijfeld tal van keren op omdat er weer een ander dier te zien is. Vogels en zoogdieren worden aangetrokken door de vele fruitbomen die hier staan. Na een bezoek aan een boomgaard waar tal van vruchten groeien, terug naar de lodge voor een ontspannende massage en een welverdiende lunch.

 

In de loop van de middag heeft u dan weer nieuwe energie voor de Napa Trail. Natuurlijk speurt de gids ook weer aan alle kanten of er vogels of zoogdieren te zien zijn. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

 
Overnachting in Mashpi.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids

Dag 9 Mashpi

Ga fietsen tussen de boomtoppen en stap in de Sky Bike!

Ecuador-Mashpi-Gids

Vroege vogels worden beloond met veel vogels. Ga uw bed uit en wandel met een kop koffie in de hand over het hotelterrein. Bestudeer de vogels door de telescoop die de gids neerzet en u staat bijna naast de dieren. Terug naar het restaurant voor een uitgebreid ontbijt en daarna naar één van de leukste activiteiten die er rond Mashpi zijn: de Sky Bike and Observation Tower. Met de skybike “fietst” u met een soort luchttandem tussen de boomtoppen. Met de luchtfiets gaat u over een kabel van 200 meter over een kloof met een rivier en over de jungle.

 

Bij de volgende activiteit heeft u weer vaste voet aan de grond. Loop naar de San Vicente waterval of kies voor de Oxibelis Trail.

 

Overnachting in Mashpi.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids

Dag 10 Mashpi - Otavalo

markt in Otavalo sfeervoll plein middenin Otavalo

Nog een laatste keer genieten van het bijzondere nevelwoud. Nog één keer op pad met uw gids door de omgeving van het hotel. Na het ontbijt wederom een hike. Nu naar de Copal waterval, van wel 50 meter hoog. U loopt er in ongeveer twee uur naartoe. Eigenlijk wilt u niet weg, maar na de lunch is het tijd om afscheid te nemen. U wordt naar Otavalo gebracht.

 

Otavalo is een stad met indígenas (de oorspronkelijke bevolking) en staat bekend om de markt. De perfecte plek om souvenirs in te slaan, van handgeweven mutsen tot hangmatten. Maar Otavalo biedt meer dan alleen de markt. Net buiten de stad valt het water van de Peguche waterval achttien meter naar beneden. In de omgeving kunt u wandeltochten maken. Vanuit de stad ziet u de top van de Imbabura vulkaan imposant omhoog steken.

 

Overnachting in Otavalo.

Inclusief ontbijt, transfer, excursie onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

Dag 11 Otavalo - Cayambe

Op naar het platteland van Ecuador midden in de Andes. De haciënda (boerderij) waar u verblijft is nog steeds in bedrijf. Ze staan bekend om de lekkerste kazen van Ecuador, proef deze dus zeker tijdens uw verblijf. Wandel door de tuin en bekijk de groente, het fruit en de kruiden en specerijen. Ga wandelen, paardrijden en fietsen.

 

Overnachting nabij Cayambe.
Inclusief ontbijt, privétransfer, lunch diner

Dag 12 Cayambe

Proef de heerlijke kazen, gemaakt op de boerderij waar u slaapt

ecuador-Cayambe-Hacienda-Zuleta_1_533520 kleurrijke rozenplantages in Cayambe

Als u wat langer op Hacienda Zuleta verblijft, heeft u alle tijd om de omgeving te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek ‘Condor Huasi’, het rehabilitatieproject van de Andes-condor in deze regio. Ga naar een aantal kleine dorpen in de omgeving. Ze zijn nog heel authentiek en de locals dragen hun traditionele kleding nog.

 

Overnachting nabij Cayambe.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 13 Cayambe - Quito

Geniet nog even van de heerlijke kaas die op de ontbijttafel staat voordat u terugreist naar de hoofdstad.

 

Overnachting in Quito.

Inclusief ontbijt, privétransfer

Dag 14 Quito - Baltra, Galapagos

In de verte zit u ze al liggen, de Galapagoseilanden

Het is tijd geworden voor een cruise langs de Galapagos-eilanden. Een droom die uitkomt! U vliegt van Quito naar Baltra. Na aankomst wordt u naar het schip gebracht waarmee u de komende dagen langs de verschillende eilanden vaart.

 

De crew van het schip wordt aan u voorgesteld en er is een veiligheidsoefening. Uw hut wordt toegewezen en het is tijd om een beetje wegwijs te raken op het schip.

 

U maakt een excursie per bus over het eiland Santa Cruz waarbij u de hooglanden en de tweelingkraters bezoekt. Maak een korte wandeling. Vervolgens naar een ranch met reuzenschildpadden. U loopt ook een ondergrondse lavatunnel in, een bijzonder geologisch fenomeen.

 

Overnachting aan boord van het schip.

Inclusief ontbijt, transfer, vlucht, transfer, lunch, diner, excursie onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

Dag 15 Isabela, Galapagos

Roze flamingo's, bruine pelikanen en de zwart-witte Galagagospinguïn

Bij Moreno Point op Isabela zijn in de lavarotsen getijdepoelen ontstaan. Bij eb staan ze droog en bij vloed staat er water in. Dit lokt veel dieren aan. Vogels zoals roze flamingo’s, pintail eenden en bijzondere waterhoentjes ziet u hier. Maar ook vissen zwemmen deze poeltjes in. En niet alleen de kleine exemplaren. U kunt zomaar een witpuntrifhaai in het heldere water zien.

 

Elizabeth Bay op Isabela is de belangrijkste broedplek voor de Galapagos pinguïn. Ook een bezoek aan de rode mangrove is de moeite waard, met onder andere inwoners als de bruine pelikaan, de Galapagos aalscholver die het vliegen verleerd is en diverse soorten roggen zoals de golden ray en de spotted eagle ray.

 

Overnachting aan boord van het schip.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

Dag 16 Isabela en Fernandina, Galapagos

Ontdek Urbina Bay op Isabela en Espinosa Point op Fernandina

Het cruiseschip gaat voor anker bij de Urbina Bay op Isabela. Onderwater zijn de mooiste koralen te zien. Maak zeker ook een wandeling op het eiland. Zoveel reuzenschildpadden leven hier. En ook landleguanen komt u zeker tegen. In het water ziet u hun familie: de zeeleguanen en ook een pinguïn kan zomaar voorbij zwemmen.

 

Fernandina is een heel ongerept eiland. Het landschap wordt gedomineerd door de “La Cumbre” vulkaan. U bezoekt Espinosa Point waar zeeleeuwen, pinguïns en leguanen op het strand te zien zijn. Ook de Galapagos aalscholver is hier te zien. Niet in de lucht, want deze vogel kan niet meer vliegen!

 

Overnachting aan boord van het schip.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

Dag 17 Isabela, Galapagos

speelse zeeleeuwen bij Isabela Flamingo o Isabela Island

U vaart verder naar Tagus Cove op Isabela. Walvisvaarders en piraten legden hier aan en u volgt in hun spoor. Een steile (maar gelukkig korte) wandeling brengt u naar het meer van Darwin en nog eens 160 traptreden verder heeft u een geweldig uitzicht. Vogels fladderen rond. Tot slot vaart u nog een eindje met de panga dicht langs de kust om te speuren naar andere dieren.

 

Vanaf de boot gaat u snorkelen op één van de mooiste snorkelplekken ter wereld bij Vicente Rock Point bij Isabela. Spring vanaf de boot het water in en zwem tussen dolfijnen, zeeleeuwen, scholen tonijn en andere dieren. Duiken is ook mogelijk tegen een meerprijs. Kleine dieren zoals zeepaardjes en de bizar gevormde mola mola oftewel de maanvis zijn hier vaak te vinden. Als u liever niet het water in wilt, maakt u een tochtje met de panga.

 

Overnachting aan boord van het schip.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

Dag 18 Santiago, Galapagos

Snorkelen met een rog, octopus, haai en zeeschildpad

Espumilla Beach ligt in de James baai in het noordwesten van Santiago. Het lieflijke strandje wordt omgeven door een weelderig groen bos. Op het zand zijn leguanen op zoek naar voedsel. Voor de kust is het goed snorkelen. U deelt de zee met haaitjes, roggen, octopussen en groene zeeschildpadden. Houdt u het liever droog, dan kunt u een wandeling maken naar het binnenland. U komt bij een lagune die vaak een opvallende groene kleur heeft door de algen in het water. In de lagune staan flamingo’s en een bijzonder soort eend dobbert rond. Tijdens de wandeling ziet u ook vogels zoals de Galapagos havik boven uw hoofd cirkelen.

 

Bij Puerto Egas (Santiago) gaat u aan land. Het lukt niet om uw voeten droog te houden, maar neem uw wandelschoenen in de hand en trek deze op het strand aan. Daar aangekomen kiest u uit twee wandelroutes. De eerste trail gaat naar grotten waar veel zeehonden liggen. Ze genieten van deze schaduwrijke plekjes. Ook tal van zeeleguanen komt u tijdens deze wandeling tegen. De tweede trail voert naar een vulkaankrater waar zout gewonnen werd. In deze zilte lagune hebben flamingo’s een thuisbasis gecreëerd. Ook veel andere vogels spot u hier.

 

Overnachting aan boord van het schip.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

Dag 19 Santa Cruz, Galapagos – Baltra - Guayaquil

Grote varanen op Santa Cruz, Galapagos

Er wordt koers gezet naar Bachas Beach op Santa Cruz. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de Amerikanen hier een marinebasis. Nu is het een idyllisch wit zandstrand dat een belangrijke broedplek voor groene zeeschildpadden is. Een korte wandeling brengt u naar een meertje waar flamingo’s, bijzondere eenden en trekvogels graag neerstrijken. Op de rotsen ziet u zeeleguanen op zoek naar voedsel. Er is voldoende tijd om te zwemmen en te snorkelen.

 

En dan loopt uw Galapagos avontuur helaas alweer ten einde. In de haven van Baltra, neemt u afscheid van het schip met zijn crew dat de laatste dagen uw thuisbasis vormde. Vanuit Baltra vliegt u naar Guayaquil. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie in de stad gebracht.

 

Guayaquil is de grootste stad van Ecuador. Het leukste park in de stad is Parque Bolívar. Hier leven tientallen vrij tamme leguanen. Ze lopen over het gras en klimmen in de bomen. Sommige zijn wel meer dan een meter lang! Wandel over de 2,5 kilometer lange boulevard de Malecón langs de Guayasrivier.

 

Overnachting in Guayaquil.

Inclusief ontbijt, lunch, excursie onder begeleiding van een Engelssprekende gids, vlucht, privétransfer

Dag 20 Vertrek Guayaquil

Hopelijk heeft u genoten van deze bijzondere reis door Ecuador en de Galapagos-eilanden. Vandaag reist u terug naar de luchthaven. Als u de reis wilt aanpassen of wilt verlengen, kan dit uiteraard! Neem contact met ons op en wij stellen uw ideale rondreis samen.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen