1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Caribisch Colombia

Leuke reis als kennismaking met Colombia of als u er in onze winter even tussen uit wilt. Kort maar afwisselend. U bezoekt de stad Cartagena met het koloniale centrum. Minca is de perfecte plek om in de bergen te hiken. Vervolgens uitrusten op het strand van Palomino en wandelen in de jungle van het Nationale Park Tayrona. De laatste dagen relaxen op een tropisch eiland.

Wat maakt deze reis bijzonder
Ideale reis tijdens onze winter
Rustig reistempo
Combi stad, natuur en strand
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 1850,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Caribisch Colombia

Dag 1   Aankomst Cartagena
Dag 2   Cartagena
Dag 3   Cartagena
Dag 4   Minca
Dag 5   Minca

Dag 6    Palomino
Dag 7    Palomino
Dag 8    Tayrona National Park
Dag 9    Tayrona National Park
Dag 10  Cartagena

Dag 11  Islas del Rosario
Dag 12  Islas del Rosario
Dag 13  Islas del Rosario
Dag 14  Vertrek Cartagena

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Cartagena

Welkom in bruisend en zwoel Cartagena

Colombia-Cartagena-streetart Colombia-Cartagena-locals-gekleurde-jurken_1_485229

U wordt bij de luchthaven opgehaald door uw chauffeur en Engelssprekende gids en naar uw hotel gebracht. Cartagena de Indias is de meest tropische, bruisende stad van Colombia en volgens ons de mooiste stad van Latijns-Amerika. Het ommuurde historische centrum van Cartagena staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Loop door de smalle straatjes, bewonder de huizen die in felle kleuren geschilderd zijn en vaak balkonnetjes met een waterval van bloemen hebben. Een van de meest bekende beelden van de stad zijn de dames in bontgekleurde jurken met schalen fruit op hun hoofd. Er zijn tal van restaurants en uitgaansgelegenheden. Specialiteiten op de kaart zijn vis en seafood met kokosrijst. Koop een leuk souvenir voor thuis. Ga naar Café del Mar op de oude stadsmuur voor de mooiste zonsondergang.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 2 Cartagena

Citytour Cartagena

Cartagena is een stad met een boeiende geschiedenis. U begint bij het klooster van La Popa. Dit ligt op het hoogste punt van de stad, dus u kunt zich meteen een goed beeld vormen van de verschillende wijken van de stad. Ook ziet u er het fort. Dit fort, Castillo de San Felipe is het volgende punt van historisch belang dat u bezoekt. Het was een bijzonder verdedigingswerk met allemaal foefjes om de vijand tegen te houden. Het mooiste van Cartagena is de oude ommuurde binnenstad met kerken, musea en huizen in alle soorten, maten maar vooral kleuren. Cartagena staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco; het is de moeite waard om wat meer te bekijken!

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, privé-excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden

Stadswandeling
Cartagena

Stadswandeling

Lopend beleeft u de ommuurde binnenstad van Cartagena het beste. Uw Engelssprekende gids voert u over de oude...

Dag 3 Cartagena

Colombia-Cartagena-Plein

Cartagena is niet in één dag te ontdekken. Loop door het historische centrum. Ga op eigen gelegenheid, ga met een gratis stadstour mee (geef aan het einde van de tour het bedrag dat u het waard vond), of boek een privé-stadstour met gids voor wat meer achtergrondinformatie. Of neem de Hop-on Hop-off bus. Achter de oude stadsmuren en de dom en de kerken van het oude deel rijzen de wolkenkrabbers op van het moderne deel van de stad, dat gekscherend ook wel Miami of Dubai wordt genoemd. Hier liggen de luxe hotels en toeristen zonnen er op het strand. Cartagena was vroeger al een belangrijke stad. Piraten uit diverse landen deden aanvallen en een goede verdediging was dan ook nodig. Het grote fort Castillo San Felipe is het resultaat. Sla een bezoek hieraan zeker niet over en ga ook naar het hoogste punt van de stad: het klooster La Popa. Maak een boottocht bij zonsondergang of dineer op een boot.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt

Vissen met de locals
Cartagena

Vissen met de locals

Een halve dag op pad met de lokale vissers van het dorp La Boquilla, dat net buiten Cartagena ligt. Er ligt...

De roze zee
Cartagena

De roze zee

Niet een beetje roze, nee echt roze! Vooral in de maanden augustus tot en met april is dit verschijnsel goed...

Dag 4 Cartagena- Minca

De bergen in

Transfer van de stad Cartagena naar de mooie natuur rond Minca. Minca is een klein dorp, onlangs ontdekt door backpackers. Er zijn diverse kleine restaurantjes. In het dorp staat het Cacao Museum waar veel organische producten worden verkocht. Nu wordt er rond Minca veel koffie en cacao verbouwd. In het verleden was er ook veel marihuana en coca. Wat meer over de historie van het dorp Minca, ziet u in het Memorial Center. Het is gewoon een woonhuis, maar er is een kleine expositie met foto’s. Entree is gratis. Hoe anders qua drukte is het buiten het dorpje. Het is hier een walhalla voor vogelliefhebbers. Zet uw wekker vroeg en ga om 06.00 op stap met een vogelgids. Privé of in een klein groepje; beide is mogelijk. Er leven meer dan 370 soorten vogels rondom Minca!
In het dorp hangen kaarten waarop diverse interessante wandelingen en bezienswaardigheden zijn aangegeven. Ook in het hotel kan men u helpen.

 

Overnachting in Minca.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Dag 5 Minca

Vogels en watervallen

Colombia-Minca-Papegaai Colombia-Cartagena-Marinka-waterval-1

Begin de dag met een vogeltour. Tussen 6 en 9 uur ’s ochtends is de beste tijd om vogels te spotten. Het landelijke, jungle-achtige gebied leent zich ook uitstekend voor het maken van wandelingen. Een must-see en een plezierige wandeling van ongeveer een uur (alleen heen) is naar Pozo Azul. Dit zijn natuurlijke zwembaden in de rivier. Een wat langere wandeling van ongeveer 2,5 uur (alleen heen) brengt u naar de Marinka watervallen. Nog een wat zwaardere hike? Kies dan Los Pinos als einddoel. Hiervandaan ziet u de met sneeuw bedekte bergtoppen. Vertrek vroeg anders wordt het te heiig. De hike duurt ongeveer 3,5 uur. Waar ter wereld kunt u tuben over een rivier tot in zee? U start op de rivier bij Minca en wordt meegevoerd tot de delta van de rivier die in zee uitkomt! Doe een tour over een cacao- en koffieplantage bij La Candelaria. Het is ongeveer anderhalf uur lopen.

 

Overnachting in Minca.
Inclusief ontbijt

Dag 6 Minca - Palomino

U wordt bij uw hotel in Minca opgehaald en naar uw hotel in Palomino gebracht. Dit is echt zo’n plek om te relaxen. Er is een strand met palmbomen waar u af en toe even kunt pootje baden in zee. De stroming is hier sterk, dus doe voorzichtig! Vanwege de vaak hoge golven wordt er ook veel gesurft. Aan het strand liggen kleine lokale restaurants en bars. Er komen veel backpackers hier en die bepalen de sfeer. Verder is Palomino een goeie plek om een souvenir te scoren. Mooie handgemaakte tassen van natuurlijke materialen, die de locals ook dragen, zijn bij de kraampjes bij het strand en in het dorp te vinden.

 

Overnachting in Palomino.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Dag 7 Palomino

Idyllisch strand

Colombia-Palomino-Strand-1

Nog een dagje genieten van zon, zee en strand. Maak een lange strandwandeling en wie weet is er vanavond live muziek.

 

Overnachting in Palomino.
Inclusief ontbijt

Dag 8 Palomino - Tayrona National Park

U wordt in Palomino opgehaald en naar uw hotel in Tayrona National Park gebracht; het is maar een korte rit. Tayrona National Park is het mooiste natuurgebied van Colombia en nog makkelijk te bereiken ook. Er zijn drie ingangen. Het park biedt een goede mix van jungle en strand. Het mooiste strand is Cabo San Juan. U maakt diverse wandelingen door het National Park, waar veel dieren leven. Bijna 400 soorten vogels zijn er geteld, waarbij de ara en roofvogels opvallend zijn. Ook leven er reptielen zoals kaaimannen en de boa constrictor. Probeer een glimp van schildpadden, apen, luiaards, herten, miereneters en gordeldieren op te vangen. Lastiger is het nog om één van de katachtigen te spotten. De jaguar, de ocelot, en de poema komen hier nog voor. Een hike gecombineerd met een mooi strand is waar deze jungle zich het beste voor leent.

 

Overnachting nabij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Tayrona National Park, Cabo San Juan
Santa Marta en omgeving

Tayrona National Park, Cabo San Juan

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca, Palomino en de accommodatie in Tayrona National Park maken....

Dag 9 Tayrona National Park

Colombia-TayronaNP-jungle-strand Colombia-TayronaNP-jungle_1_482255

De inheemse stammen die in Tayrona National Park leven, bivakkeren hier al sinds de precolumbiaanse tijd. Tot voor kort kon hun dorp, El Pueblito, bezocht worden. Maar de toenemende stroom toeristen had een té grote impact op de leefwijze van de locals en het dorp is niet meer opengesteld voor toeristen. Drie keer per jaar wordt het Nationale Park gesloten, zodat de lokale bewoners hun ceremonies kunnen vieren en hun tradities in stand kunnen houden (februari, twee weken in juni en twee weken in oktober). Wel zijn er excursies naar andere dorpen van de Kogui-stam mogelijk. Maar gewoon een dagje relaxen op het strand bij de rivier of aan zee bij uw accommodatie is ook een goede optie. Of nog een wandeling door het Nationale Park. U ziet ongetwijfeld weer andere vogels en dieren.

 

Overnachting bij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt

Tayrona National Park, Arrecifes
Santa Marta en omgeving

Tayrona National Park, Arrecifes

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca, Palomino en de accommodatie in Tayrona National Park maken....

Inheemse Kogui-stam
Santa Marta en omgeving

Inheemse Kogui-stam

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca, Palomino en de accommodatie in Tayrona National park maken....

Dag 10 Tayrona National Park - Cartagena

Vanaf Tayrona National Park reist u terug naar Cartagena. Als u vroeg in de ochtend vertrekt, kunt u vanmiddag misschien nog een leuke excursie doen.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Kookles
Cartagena

Kookles

Een belangrijk onderdeel van iedere reis is wat ons betreft het heerlijke lokale eten. En wat is leuker dan uw...

Rum en chocolade proeven
Cartagena

Rum en chocolade proeven

Deze dag kan niet meer stuk: twee guilty pleasures in één excursie verenigd: alcohol en chocolade. U wordt...

Dag 11 Cartagena- Islas del Rosario

Colombia-Islas-del-Rosario-strand1 Colombia-Islas-del-Rosario-mangrove Colombia-Islas-del-Rosario-kajak

Per boot reist u af naar de Rosario archipel. Islas del Rosario is een tropische archipel vlak voor de kust van Cartagena. In het heldere water liggen ongeveer 27 koraaleilanden omringd door riffen. De eilanden kunt u alleen per boot bereiken. Een ideale plek om een paar dagen bij te komen. Islas del Rosario is onderdeel van een Nationaal Park. Het is een ideaal gebied om te watersporten. Ga snorkelen, duiken, zwemmen, kajakken op zee of door de mangroves of doe niets anders dan schommelen in een hangmat op het strand. De stranden zijn hagelwit. Ze zijn wel smal, want er is ook veel mangrove. De kleur van het water varieert van blauw tot paars.

 

Overnachting op Islas del Rosario.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur, bootovertocht

Dag 12 & 13 Islas del Rosario

Ga snorkelen

Relax op het strand in dit tropische paradijs. Onder water ziet u koraalriffen, zeesterren, zeeschildpadden, tropische gekleurde kleine vissen, papegaaivissen, kreeften, zeepaardjes en kleine haaien. Eet verse vis of kreeft op het eiland waar u verblijft. Enkele eilanden hebben meertjes met brak water. In een donkere nacht kunt u hier een bijzonder verschijnsel zien. Er zwemt heel veel plankton in, dat fosforescerend is en mysterieus oplicht in de nacht. Uniek om te zien!

 

Overnachting op Islas del Rosario.
Inclusief ontbijt

Dag 14 Islas del Rosario - Cartagena

Colombia-Islas-de-Rosario-Coralina-Island

U vaart van hotel San Pedro de Majagua terug naar Cartagena. Vanaf de haven wordt u naar de luchthaven gebracht. Einde van uw vakantie in Colombia.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur, bootovertocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen