1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Minca en Tayrona National Park

De natuur rond Minca is prachtig en nodigt uit om te wandelen. Bossen, watervallen, koffieplantages en een gezellig dorp. Zoveel vogels die u kunt spotten, waaronder de imposante toekans. Vervolgens bezoekt u het Tayrona National Park. Eén dag met excursie om het oerwoud en een wit zandstrand te ontdekken en voldoende tijd om op eigen gelegenheid het National Park verder te ontdekken of nog meer te relaxen aan het strand.

Watervallen en hikes bij Minca
Hiken door jungle Tayrona
Idyllische stranden
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De koffieregio, jungle, Medellín, tropisch Cartagena: zet maar op uw verlanglijst! Graag vertel ik u over dit prachtige land.

Reis van dag tot dag: Minca en Tayrona National Park

Dag 1  Aankomst Santa Marta, naar Minca
Dag 2  Minca
Dag 3  Tayrona National Park

Dag 4  Tayrona National Park
Dag 5  Vertrek naar Cartagena

100% maat werk

Dag 1 Santa Marta - Minca

Natuurparadijsje in de bergen

Colombia-Minca-Waterval Colombia-Minca-reclamebord_1_482215

Op de luchthaven van Santa Marta wordt u warm ontvangen door uw chauffeur en Engelssprekende gids. Zij brengen u naar uw hotel in Minca. Een stad die u vooral bezoekt voor de omgeving.

 

Minca is een klein dorp, onlangs ontdekt door backpackers. In het dorp staat het Cacao Museum waar veel organische producten worden verkocht. Nu wordt er rond Minca veel koffie en cacao verbouwd. In het verleden was er ook veel marihuana en coca. Wat meer over de historie van het dorp Minca, ziet u in het Memorial Center. Het is gewoon een woonhuis, maar er is een kleine expositie met foto’s. Entree is gratis. Hoe anders qua drukte is het buiten het dorpje. Het is hier een walhalla voor vogelliefhebbers. Zet uw wekker vroeg en ga om 06.00 op stap met een vogelgids. Privé of in een klein groepje; beide is mogelijk. Er leven meer dan 370 soorten vogels rondom Minca! In het dorp hangen kaarten waarop diverse interessante wandelingen en bezienswaardigheden zijn aangegeven. Ook in het hotel kan men u helpen.

 

Overnachting in Minca.
Inclusief privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Dag 2 Minca

Hiken, tuben of vogels kijken

Begin de dag met een vogeltour (nog niet inbegrepen, eenvoudig ter plekke te regelen). Tussen 6 en 9 uur ’s ochtends is de beste tijd om vogels te spotten. Het landelijke, jungle-achtige gebied leent zich ook uitstekend voor het maken van wandelingen. Een must-see en een plezierige wandeling van ongeveer een uur (alleen heen) is naar Pozo Azul. Dit zijn natuurlijke zwembaden in de rivier. Een wat langere wandeling van ongeveer 2,5 uur (alleen heen) brengt u naar de Marinka watervallen. Nog een wat zwaardere hike? Kies dan Los Pinos als einddoel. Hiervandaan ziet u de met sneeuw bedekte bergtoppen. De hike duurt ongeveer 3,5 uur. Met gemotoriseerd transport, het beste is een fourwheeldrive of een motortaxi, bent u er in een half uur. Waar ter wereld kunt u tuben over een rivier tot in zee? Tuben is met een vrachtwagenband een rivier afzakken. Geniet onderweg van de ongerepte jungle. U start op de rivier bij Minca en wordt meegevoerd tot de delta van de rivier die in zee uitkomt! Doe een tour over een cacao- en koffieplantage bij La Candelaria. Het is ongeveer anderhalf uur lopen.

 

Overnachting in Minca.
Inclusief ontbijt

Natuur rond Minca
Santa Marta en omgeving

Natuur rond Minca

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca en de accommodatie in Tayrona National Park maken.

 

Minca ligt...

Dag 3 Minca- Tayrona National Park

Naar het mooiste Nationale Park van Colombia

Colombia-Tayrona-Strand

Vanaf Minca wordt u door uw Spaanssprekende chauffeur naar het mooiste natuurgebied van Colombia gebracht, in Tayrona.

 

Het Tayrona National Park biedt een goede mix van jungle en strand. Het mooiste strand is Cabo San Juan. U maakt diverse wandelingen door het National Park, waar veel dieren leven. Bijna 400 soorten vogels zijn er geteld, waarbij de ara en roofvogels opvallend zijn. Ook leven er reptielen zoals kaaimannen en de boa constrictor. Probeer een glimp van schildpadden, apen, luiaards, herten, miereneters en gordeldieren op te vangen. Lastiger is het nog om één van de katachtigen te spotten. De jaguar, de ocelot, en de poema komen hier nog voor. Een hike gecombineerd met een mooi strand is waar deze jungle zich het beste voor leent.

 

Overnachting nabij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Tayrona National Park, Cabo San Juan
Santa Marta en omgeving

Tayrona National Park, Cabo San Juan

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca, Palomino en de accommodatie in Tayrona National Park maken....

Tayrona National Park, Arrecifes
Santa Marta en omgeving

Tayrona National Park, Arrecifes

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca, Palomino en de accommodatie in Tayrona National Park maken....

Dag 4 Tayrona National Park

Natuurreservaat Taironaka en strand Los Cocos

Een combinatie van natuur en strand. Taironaka is een authentiek natuurparadijsje aan de oevers van de Don Diego rivier. Op de achtergrond beginnen de heuvels van de Sierra Nevada. Bij aankomst bij de Don Diego rivier stapt u aan boord van een bootje en vaart u het natuurreservaat in. U wordt verwelkomd met enkele typisch Colombiaanse versnaperingen zoals patacones (hartige snack gemaakt van groene banaan) en agua de panela (met suikerriet). U meert aan bij het Tayrona Museum. Hier ziet u hoe de traditionele stammen hier leefden en deels nog steeds leven. Er is bijvoorbeeld een huis van de Kogui stam nagebouwd. Voordat de Spanjaarden arriveerden hadden de Kogui al landbouwterrassen aangelegd om zo goed mogelijk gebruik te maken van de hellingen. U wandelt in ongeveer een uur naar een uitkijkpunt waarvandaan u een nog beter beeld van de terrassenlandbouw krijgt. Daarna heeft u wat tijd ter vrije besteding. Ga even zwemmen in de Don Diego rivier. Op een afstand van ongeveer 20 minuten rijden ligt het strand Los Cocos. Hier blijft u wat langer en heeft u ook alle tijd om te lunchen voordat u weer teruggebracht wordt naar uw hotel.

 

Overnachting nabij Tayrona National Park.
Inclusief ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden, boottocht

Inheemse Kogui-stam
Santa Marta en omgeving

Inheemse Kogui-stam

Deze excursie kunt u vanuit Santa Marta, Minca, Palomino en de accommodatie in Tayrona National park maken....

Dag 5 Tayrona National Park- Cartagena

Colombia-TayronaNP-jungle_1_482255 Een aapje verscholen tussen de takken In Tayrona National Park Onderweg naar het Tayrona National Park

U wordt bij uw hotel nabij het Tayrona National Park opgehaald en naar Cartagena gebracht. Vanzelfsprekend kunt u ook voor een ander vervolg van uw reis kiezen. Waar u ook heen gaat: u neemt de mooie herinneringen aan de natuur rond Minca en in het Tayrona National Park met u mee.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën