1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Een Colombiaanse safari

Wist u dat Colombia zijn eigen Pantanal heeft? De wetlands bij Yopal. Per fourwheeldrive en per boot gaat u op safari in dit gebied. Spot tal van vogels, maar ook kaaimannen, capibara’s, schildpadden, herten en anaconda’s leven hier. U logeert in een authentieke posada. Ga hiken of paardrijden als een echte gaucho.

Hobbelige kleurrijke straatjes
Verblijf IN de wetlands
Veel dieren spotten
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De koffieregio, jungle, Medellín, tropisch Cartagena: zet maar op uw verlanglijst! Graag vertel ik u over dit prachtige land.

Reis van dag tot dag: Een Colombiaanse safari

Dag 1  Aankomst Yopal
Dag 2  Los Llanos
Dag 3  Los Llanos
Dag 4  Vertrek Yopal

100% maat werk

Dag 1 Bogotá - Yopal - Los Llanos

Naar de wetlands van Colombia

Colombia-Los-Llanos-wetlands Colombia-Los-Llanos-schildpad Colombia-Los-Llanos-varen_1_481693

U vliegt van Bogotá naar Yopal. Deze stad ligt ongeveer 330 kilometer ten noorden van Bogotá en u komt hier in een totaal andere wereld. U trekt de natuur in en gaat de wetlands ontdekken. Wat de Pantanal is voor Brazilië, zijn Los Llanos voor Colombia. Het is een enorm gebied met drassig land en veel dieren.

 

Vanaf de luchthaven van Yopal rijdt u met een fourwheeldrive in ongeveer twee uur over een asfaltweg naar Los Llanos. U komt in het natuurreservaat El Encanto de Guanapalo terecht. Opgelet, hier zijn veel dieren te zien, zoals capibara’s, schildpadden, herten, vogels en kaaimannen. In de droge tijd (voornamelijk februari en maart) laten de enorm lange anaconda’s zich beter zien. Een leguaan schiet weg, een roze lepelaar vliegt verschrikt op en de capibara’s ziet u van wel heel dichtbij. In een boerderij wordt de lunch geserveerd. U rijdt over savannes en langs lagunes. Maak een wandeling of een rit te paard.

 

Overnachting in Los Llanos.
Inclusief binnenlandse vlucht, lunch, diner, transfer, Engelssprekende gids, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive), entreegelden, activiteiten

Dag 2 Los Llanos

Varend of per fourwheeldrive uitkijken naar brulapen

Van mei tot oktober stapt u na het ontbijt aan boord van een boot. In anderhalf uur vaart u door de jungle naar de boerderij La Candelilla. In de overige maanden staat er niet genoeg water in de rivier en dan gaat u met een fourwheeldrive naar deze boerderij. Of u nou per boot of per auto reist, kijk uit naar exotische vogels, of let op of u brulapen hoort terwijl leguanen zich ritselend tussen de planten door bewegen. Kijk rond op de boerderij met zijn cacaostruiken en bomen met citrusvruchten. Er hoort een leuk museum bij, waar u leert over de lokale cultuur. Kolibries worden aangetrokken door het fruit en de bloemen in de tuin. U maakt een wandeling om nog meer dieren te spotten en luncht op de boerderij.

In de loop van de middag keert u terug naar de lodge. Hopelijk is er een mooie zonsondergang. Vlak daarvoor is het spitsuur voor de vogels, dus zoek een rustig plekje om ze te observeren.

 

Overnachting in Los Llanos.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive), entreegelden, activiteiten

Dag 3 Los Llanos

Capibara’s aan de oevers

Colombia-Los-Llanos-capibarafamilie Colombia-Los-Llanos-Capibara

Vlakbij het dorp Trinidad gaat u een ander deel van het natuurreservaat in. Hier vaart u per kano tussen de savannes. Er staan veel struiken en palmbomen. Ook hier heeft u weer grote kans om brulapen te horen en misschien wel te zien. Grote capibara families staan op de oevers. Vogels fladderen aan alle kanten. Een in de zon soezende kaaiman wordt gestoord in zijn slaap en duikt onder water. Met de kano produceert u weinig lawaai en heeft u grote kans om dicht bij de dieren te komen. U legt aan en maakt een wandeling over de prairie. Reuzenooievaars (jabiru storks) staan met hun poten in het water. Bij terugkomst luncht u bij een boerderij. De hangmatten nodigen uit om na het eten even weg te dommelen. ’s Middags gaat u weer op fotosafari per kano. Wat zult u nu weer spotten? Hoatzins (oftewel stinkvogels) met hun prachtige kuif, ijsvogels, ooievaars, roofvogels die aan het vissen zijn, toekans, ibissen en reigers. Omdat de meeste kans om dieren te zien aan het einde van de middag, net voor zonsondergang is, blijft u tot die tijd op het water.

 

Overnachting in Los Llanos.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive), entreegelden, activiteiten

Dag 4 Los Llanos - Yopal

Souvenirs van de gaucho’s inslaan

Wakker worden met het geluid van de brulapen. Dat is een ervaring die u nooit meer vergeet. U maakt een wandeling over de ecotrail bij de posada. Misschien ziet u een slang of een zoogdier, vogels zult u zeker zien. Tijdens het ontbijt kwetteren tropische exemplaren op de achtergrond, kolibries zoeven razendsnel langs. Doe rustig aan, de ochtend is ter vrije besteding rond het hotel. Na de afscheidslunch is het tijd om weer terug te keren naar de bewoonde wereld. Afhankelijk van uw vertrektijd kunt u misschien nog even souvenirs shoppen in Yopal. Cowboyhoeden, leren sandalen, hangmatten en met de hand beschilderde snuisterijen zijn typisch voor Los Llanos. Terugvlucht naar Bogotá.

 

Bovenstaand programma is impressie van de mogelijkheden in Los Llanos; dagen kunnen echter omgewisseld worden, of programmaonderdelen kunnen wijzigen.

 

Inclusief binnenlandse vlucht, ontbijt, lunch, transfer, Engelssprekende gids, vervoer ter plekke (boot en fourwheeldrive), entreegelden, activiteiten

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën