1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Kleurrijk Cartagena met strand

In Cartagena maakt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids een wandeling door de ommuurde binnenstad. Fotografeer de dames in vrolijk gekleurde jurken met fruit op hun hoofd en al die mooie gebouwen. U bezoekt ook het oude fort. Daarna twee dagen relaxen aan het strand op één van de tropische eilandjes van de Islas del Rosario archipel. Ontdek de onderwaterwereld.

Incl. stadswandeling Cartagena
Verblijf tropisch eilandje
Mooie onderwaterwereld
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De koffieregio, jungle, Medellín, tropisch Cartagena: zet maar op uw verlanglijst! Graag vertel ik u over dit prachtige land.

Reis van dag tot dag: Kleurrijk Cartagena met strand

Dag 1  Aankomst Cartagena
Dag 2  Cartagena
Dag 3  Islas del Rosario

Dag 4  Islas del Rosario
Dag 5  Vertrek naar Cartagena

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Cartagena

Welkom in bruisend Cartagena!

Colombia-Cartagena-Huisjes Colombia-Cartagena-Fruitkar

Cartagena de Indias is de meest tropische, bruisende stad van Colombia en volgens ons de mooiste stad van Latijns-Amerika. Het ommuurde historische centrum van Cartagena staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Loop door de smalle straatjes, bewonder de huizen die in felle kleuren geschilderd zijn en vaak balkonnetjes met een waterval van bloemen hebben. Een van de meest bekende beelden van de stad zijn de dames in bontgekleurde jurken met schalen fruit op hun hoofd. Er zijn tal van restaurants en uitgaansgelegenheden. Specialiteiten op de kaart zijn vis en seafood met kokosrijst. Koop een leuk souvenir voor thuis. Ga naar Café del Mar op de oude stadsmuur voor de mooiste zonsondergang.

 

Overnachting in Cartagena.
Inclusief privétransfer met Engelssprekende gids

Citytour
Cartagena

Citytour

Cartagena is een stad met een boeiende geschiedenis. U begint bij het klooster van La Popa. Dit ligt op het...

Kookles
Cartagena

Kookles

Een belangrijk onderdeel van iedere reis is wat ons betreft het heerlijke lokale eten. En wat is leuker dan uw...

Dag 2 Cartagena

Stadswandeling Cartagena

Lopend beleeft u de ommuurde binnenstad van Cartagena het beste. Uw Engelssprekende gids voert u over de oude stadmuren en over de hobbelige keien van de oude straten. Dankzij de diverse afkomsten van de inwoners, is er een smeltkroes van culturen ontstaan in de stad. De bevolking van Cartagena is dan ook heel anders dan die in het binnenland van Colombia. De stad bruist en is kleurrijke zowel qua mensen als qua gebouwen. Muziek en dans is belangrijk. Er zijn vele pleinen in het oude stadscentrum en overal ziet u weer die prachtig gerestaureerde en kleurrijke huizen, de charmante balkons met zeeën van bloemen, kerken en de belangrijkste kathedraal. Dompel u onder in deze enerverende stad en luister naar de verhalen over de roemruchte geschiedenis.

Slenter de rest van de dag op eigen gelegenheid door de stad. Tip: Maak een boottocht bij zonsondergang of dineer op een boot.


Overnachting in Cartagena.
Inclusief ontbijt, privé-stadswandeling met Engelssprekende gids en entreegelden

Vissen met de locals
Cartagena

Vissen met de locals

Een halve dag op pad met de lokale vissers van het dorp La Boquilla, dat net buiten Cartagena ligt. Er ligt...

Rum en chocolade proeven
Cartagena

Rum en chocolade proeven

Deze dag kan niet meer stuk: twee guilty pleasures in één excursie verenigd: alcohol en chocolade. U wordt...

Dag 3 Cartagena - Islas del Rosario

Tropisch eilandje

Colombia-Islas-de-Rosario-Ligbed

Per boot vaart u naar hotel San Pedro de Majagua, op één van de eilanden van de Rosario archipel.

 

Islas del Rosario is een tropische archipel vlak voor de kust van Cartagena. In het heldere water liggen ongeveer 27 koraaleilanden omringd door riffen. De eilanden kunt u alleen per boot bereiken. Een ideale plek om een paar dagen bij te komen. Islas del Rosario is onderdeel van een Nationaal Park. Het is een ideaal gebied om te watersporten. Ga snorkelen, duiken, zwemmen, kajakken op zee of door de mangroves of doe niets anders dan schommelen in een hangmat op het strand. De stranden zijn hagelwit. Ze zijn wel smal, want er is ook veel mangrove. De kleur van het water varieert van blauw tot paars.

 

Overnachting op Islas del Rosario.
Inclusief ontbijt, privétransfer, bootovertocht

Dag 4 Islas del Rosario

Strand en kleurige onderwaterwereld

Nog een dag relaxen op het strand in dit tropische paradijs. Ontdek één dezer dagen de onderwaterwereld. Onder water ziet u koraalriffen, zeesterren, zeeschildpadden, tropische gekleurde kleine vissen, papegaaivissen, kreeften, zeepaardjes en kleine haaien. Eet verse vis of kreeft op het eiland waar u verblijft. Enkele eilanden hebben meertjes met brak water. In een donkere nacht kunt u hier een bijzonder verschijnsel zien. Er zwemt heel veel plankton in, dat fosforescerend is en mysterieus oplicht in de nacht. Uniek om te zien!

 

Overnachting op Islas del Rosario.
Inclusief ontbijt

Dag 5 Islas del Rosario- Cartagena

Colombia-Islas-del-Rosario-strand1 Colombia-Cartagena-kleurrijke-straat_1_482138

U vaart van hotel San Pedro de Majagua terug naar Cartagena. Bij de pier staan uw chauffeur en Engelssprekende gids u op te halen. U wordt naar uw hotel of de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer, bootovertocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën