1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen De zuidelijke route door West-Canada

Reis door het zuidelijke deel van West-Canada en ontdek de diversiteit in natuur. Uitgestrekte prairies en besneeuwde bergtoppen vindt u in Waterton Lakes National Park. Koelere temperaturen en ruige natuur is te vinden in de omgeving van Rossland. In Osoyoos is het veel warmer, vlakker en hier vindt u zelfs cactussen en ratelslangen. Via het groene Manning Provincial Park sluit u deze natuur-ontdekkingsreis af.

Buiten de gebaande paden
Kajakken en zwemmen in meren
Een diversiteit aan natuur
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: De zuidelijke route door West-Canada

Dag 1      Aankomst Calgary

Dag 2      Waterton Lakes National Park

Dag 3      Waterton Lakes National Park

Dag 4      Rossland

 

Dag 5      Osoyoos

Dag 6      Osoyoos

Dag 7      Manning Provincial Park

Dag 8      Vertrek Manning Provincial Park

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Calgary

Bij aankomst in Calgary haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw hotel.


Calgary, één van de grootste steden van Canada, ligt dicht bij de Rockies. Daarmee is het een prima uitvalsbasis om de reis te starten of te eindigen. Verblijf hier één nachtje en u krijgt een goede indruk van de stad. Ga omhoog in de Calgary Tower. Op net geen 200 meter hoogte kunt u de skyline van Calgary bekijken, maar heeft u ook weids uitzicht over de rest van de stad en de witte bergtoppen in de verte. Heeft u meer tijd om Calgary te bezoeken? Ga dan net buiten de stad naar het Olympic Park, het centrale punt van de Olympische Spelen van 1988. In de zomer kunt u hier mountainbiken, ziplinen en bobslee rijden.

Liever meer historie? Ga dan naar het Heritage Park Historical Village ten zuiden van Calgary. Hier vindt u een levendig historisch dorp waar u een goede indruk krijgt van het dagelijks leven in Canada rond 1900.

Overnachting in Calgary.

Inclusief huurauto

Dag 2 Calgary - Waterton Lakes National Park

Ca. 260 km / 3,5 uur

Canada-Rockies-Autoweg_5_503874 Canada-Waterton-Lake

Een mooie route langs de hoge bergen van de Rockies en de valleien met vele wateren brengt u naar het Waterton Lakes National Park.


Afwisselende natuur van uitgestrekte prairies tot de uitlopers van de Rocky Mountains zijn kenmerkend voor Waterton Lakes. Naast hoge bergen en helderblauwe meren zijn in dit nationale park ook vlakke valleien met grazende bizons te vinden. De veelzijdigheid en de drie meren van Waterton Lakes zijn de elementen die dit park op de kaart zetten. Vanuit Waterton Lakes kunt u eenvoudig de oversteek maken naar Glacier National Park, in de Verenigde Staten.

 

Overnachting in Waterton Lakes.

Inclusief huurauto

Dag 3 Waterton Lakes National Park

De drie meren, de Upper, Middle en Lower Waterton Lake zijn de publiekstrekker van dit park. Doordat het park geïsoleerd ligt kan de natuur volledig zijn gang gaan. Wandelingen langs de Red Rock Canyon en de Bison Paddock zijn aanraders.

 

Overnachting in Waterton Lakes National Park.

Inclusief huurauto

Dag 4 Waterton Lakes National Park - Rossland

Ca. 500 km / 5,5 uur

Een lange route, maar met veel mooie uitzichten onderweg. Passeer de Crowsnest Pass met de Rockies aan de rechterzijde en rijdt langs het dorpje Frank, waar de weg opeens omgeven wordt door rotsen en klei door de landverschuiving.

 

Fanatieke mountainbikers opgelet, Rossland en haar oude vulkanische vallei zijn de perfecte plek voor een mooie fietstocht. Maar gelukkig zijn er ook paden voor de minder-getrainde reizigers. Wandelingen zijn er ook volop mogelijk. Zo kunt u in Rossland een tour door het oude centrum maken. Het was vroeger één van de grootste steden tijdens de goudkoorts. Daar zijn nog veel overblijfselen van terug te vinden, op straat maar ook in het museum.

Overnachting in Rossland.

Inclusief huurauto

Dag 5 Rossland - Osoyoos

Ca. 220 km / 3 uur

Canada-Osyoos-Druiven Canada-Okanagan-Vallei-1_1_509093 Colombia-Tatacoa-woestijnlandschap_1_476834

U verlaat de ruige natuur en rijdt richting de warme vallei en de wijnvelden. Aan het Osoyoos-meer ligt de plaats Osoyoos. In een droog gebied met veel warme dagen is dit de perfecte plek voor wijngaarden en fruitteelt. Het meer wordt ook verwarmd door de zon, waardoor een duik in het water heerlijk is. Er zijn diverse zandstrandjes om lekker te vertoeven. Maar kijk wel uit, door de warmte is dit gebied in Canada ook het leefgebied van ratelslangen en er staan veel cactussen. Wie weet ziet u een kolibrie of een schildpad voorbij komen.

 

Overnachting in Osoyoos.

Inclusief huurauto

Dag 6 Osoyoos

Door de warmte, de rust en het meer is het aangenaam om hier nog een dagje extra te blijven. Even rustig bijkomen tijdens de reis, om vervolgens weer naar de koudere gebieden te trekken en de natuur te bewonderen.

 

Overnachting in Osoyoos.

Inclusief huurauto

Dag 7 Osoyoos - Manning Provincial Park

Ca. 230 km / 3,5 uur

Canada-Manning-National-Park-Kajakken_2_509075

U verlaat de Okanagan-vallei en rijdt langs bergen naar Manning Provincial Park. Het Manning Park was het leefgebied van de indianen, waar nog veel sporen van overgebleven zijn. Het is nu het leefgebied van heel veel verschillende vogels, marmotten, bevers, herten en beren. De flora en fauna is in dit gebied zeer divers. Er zijn meerdere wandelroutes te maken. Korte wandelingen voeren u langs Beaver Pond. De ideale plek voor het spotten van vogels. Of werp een blik op de Verenigde Staten. De Monument 83 Trail komt uit bij een uitkijktoren vanwaar u uitzicht heeft op de USA.

 

Overnachting in Manning Provincial Park.

Inclusief huurauto

Dag 8 Vertrek Manning Provincial Park

Er is een einde gekomen aan uw route door het zuidelijke gedeelte van West-Canada. Reis door richting Vancouver en bezoek de stad en Vancouver Island.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën