1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Bijzondere parken West-Canada

Waar de meeste mensen vanuit Calgary rechtsaf slaan naar Banff, begint deze reis linksaf naar Waterton Lakes National Park. Ontdek de nationale parken die in de meeste standaard routes worden overgeslagen. Via het Kootenay National Park, waar u verblijft in Radium Hot Springs, rijdt u verder naar Yoho National Park. Een diversiteit aan valleien, meren, hoge bergen en watervallen staat u deze route te wachten.

Van de gebaande paden
De mooiste wandelroutes
Een diversiteit aan natuur
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: Bijzondere parken West-Canada

Dag 1      Aankomst Calgary

Dag 2      Waterton Lakes National Park

Dag 3      Waterton Lakes National Park

Dag 4      Kootenay National Park

 

Dag 5      Kootenay National Park

Dag 6      Yoho National Park

Dag 7      Yoho National Park

Dag 8      Vertrek Yoho National Park

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Calgary

Stad en natuur liggen dicht bij elkaar in Calgary, Canada Canada-Calgary-Manon Canada-Calgary-Uitzicht-1

Eén van de grootste steden van Canada ligt dicht bij de Rockies. Daarmee is het een prima uitvalsbasis om de reis te starten of te eindigen. Verblijf hier één nachtje en u krijgt een goede indruk van de stad. Ga omhoog in de Calgary Tower. Op net geen 200 meter hoogte kunt u de skyline van Calgary bekijken, maar heeft u ook weids uitzicht over de rest van de stad en de witte bergtoppen in de verte. Heeft u meer tijd om Calgary te bezoeken? Ga dan net buiten de stad naar het Olympic Park, het centrale punt van de Olympische Spelen van 1988. In de zomer kunt u hier mountainbiken, ziplinen en bobslee rijden.

Liever meer historie? Ga dan naar het Heritage Park Historical Village ten zuiden van Calgary. Hier vindt u een levendig historisch dorp waar u een goede indruk krijgt van het dagelijks leven in Canada rond 1900.

 

Overnachting in Calgary.

Inclusief huurauto

Dag 2 Calgary - Waterton Lakes National Park

Ca. 260 km / 3,5 uur

U verlaat de stad en rijdt via de vallei en de hoge bergen van de Rockies door naar het Waterton Lakes National Park.

 

Afwisselende natuur van uitgestrekte prairies tot de uitlopers van de Rocky Mountains zijn kenmerkend voor Waterton Lakes. Naast hoge bergen en helderblauwe meren zijn in dit nationale park ook vlakke valleien met grazende bizons te vinden. De veelzijdigheid en de drie meren van Waterton Lakes zijn de elementen die dit park op de kaart zetten. Vanuit Waterton Lakes kunt u eenvoudig de oversteek maken naar Glacier National Park, in de Verenigde Staten.

 

Overnachting in Waterton Lakes National Park.

Inclusief huurauto

Dag 3 Waterton Lakes National Park

Canada-Waterton-National-Park-Lake_1_503721

De drie meren, de Upper, Middle en Lower Waterton Lake zijn de publiekstrekker van dit park. Doordat het park geïsoleerd ligt kan de natuur volledig zijn gang gaan. Wandelingen langs de Red Rock Canyon en de Bison Paddock zijn aanraders.

 

Overnachting in Waterton Lakes National Park.

Inclusief huurauto

Dag 4 Waterton Lakes National Park - Kootenay National Park

Ca. 380 km / 4,5 uur

Een stukje terug door de vallei en daarna dwars door de bergen. Er zijn veel mooie plekken om te stoppen onderweg. De waterval bij Bull River, of maak een wandeling bij Columbia Lake.

 

Een bezoek aan het Kootenay National Park begint vaak vanuit Radium Hot Springs. Daar is deze plaats dan ook een goede uitvalsbasis voor. Maar het dorpje zelf is ook een bezienswaardigheid. Omgeven door verschillende bergketens heeft u altijd een mooi uitzicht.

De plaatsnaam zegt het al, een bezoek aan de Hot Springs mag niet ontbreken. Er is een wellness resort met diverse natuurlijke baden van koud tot warm en komt tot rust met een massage- of spabehandeling.
Voor de actievelingen is een rafttocht op de Columbia-rivier een aanrader.

 

Overnachting in Radium Hot Springs, buiten Kootenay National Park.

Inclusief huurauto

Dag 5 Kootenay National Park

Canada-Kootenay-Hoodos Canada-Kootenay-Wandelen

Bezoek vandaag Kootenay National Park. Dit park staat bekend om de droge landschappen maar ook de hoge bergen. De omgeving is zeer divers! Dichtbij Radium Hot Springs Village is de Sinclair Canyon. Dit is een nauwe doorgang die toegang geeft tot het nationale park. Maak een stop bij Olive Lake. In tegenstelling tot de meeste meren in West-Canada is dit meer groen in plaats van blauw. Er zijn diverse wandelpaden en uitkijkpunten om mooie vogels te spotten.

Rijdt vervolgens nog wat verder door voor uit het uitzicht bij het Kootenay Valley View Point voor een uitzicht over de bergen en rivier.

 

Overnachting in Radium Hot Springs, buiten Kootenay National Park.

Inclusief huurauto

Dag 6 Kootenay National Park - Yoho National Park

Ca. 160 km / 2,5 uur

Een korte route langs de Columbia River, maar er is genoeg te zien onderweg! Tijd om de dag rustig te beginnen, of kies ervoor om in de middag aan te komen om het Yoho National Park te bezoeken. Neem een lunchpakketje mee voor wandeling naar de Wapta Falls.

 

Midden in het Yoho National Park ligt het plaatsje Field. Dit is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het Yoho National Park. Een bezoek aan het informatiecentrum is altijd een aanrader voor leuke lokale tips. Bovenal bezoekt u in dit park watervallen, met als meest spectaculaire, de Takkakaw Falls met een verval van maar liefst 254 meter.

 

Overnachting in Yoho National Park.

Inclusief huurauto

Dag 7 Yoho National Park

Canada-Yoho-Emerald-Lake Canada-Yoho-National-Park_1_503335 Canada-Yoho-Waterval

De naam Yoho is afkomstig van de inheemse bevolking en betekent zoiets als ontzag en verwondering. En die naam is geheel begrijpelijk. Elke bocht brengt weer wat nieuws. U raakt hier nooit uitgekeken. Bezoek de Wapta Falls, een brede waterval die te bereiken is met een wandeling van ruim twee kilometer. Of bezoek het Emerald Lake. En prachtig meer om te zien. In de nabije omgeving zijn fossielen gevonden van miljoenen jaren oud.

 

Overnachting in Yoho National Park.

Inclusief huurauto

Dag 8 Vertrek Yoho National Park

Er is een einde gekomen aan uw bezoek aan de Nationale Parken. Heeft u genoeg bergen gezien? Verleng uw reis dan met een bezoek aan Vancouver stad of Vancouver Island. Of maak de reis in omgekeerde volgorde en reis via Waterton Lakes naar Glacier National Park in de Verenigde Staten.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën