1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Knight Inlet Lodge

De favoriete tour van onze collega Irene. Een unieke belevenis in het regenwoud van Vancouver Island. Ga met het watervliegtuig naar een drijvende lodge, midden in het leefgebied van veel wilde dieren, zoals beren en zeearenden. Kajak langs de steile fjorden en smalle inhammen, zie de beren in hun natuurlijke habitat en maak een mooie en uitdagende wandeling door het regenwoud. 

Leefgebied van de beren
Inclusief maaltijden en snacks
Vervoer per watervliegtuig
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: Knight Inlet Lodge

Dag 1  Aankomst Campbell River

Dag 2  Knight Inlet Lodge

Dag 3  Knight Inlet Lodge

Dag 4  Vertrek Knight Inlet Lodge

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Campbell River

Canada-Vancouver-Island-Grizzlybeer-1 Canada-Vancouver-Island-Campbell-River-boot_1_521884

U reist met uw huurauto vanaf uw huidige bestemming naar Campbell River. U overnacht hier zodat u morgenochtend op tijd op pad kunt gaan naar uw lodge, ver van de bewoonde wereld.

 

Zalmen, walvissen en adelaars zijn te spotten in Campbell River, ten oosten van Vancouver Island. Een wildlifetour is een aanrader in deze omgeving. Grote kans dat u hier orka’s, dolfijnen of beren ziet. Het is ook de broedplaats van de zalm. Zeker in de herfstmaanden is een bezoek aan het Elk Falls Provincial Park de perfecte plek voor de zalmentocht. Via de Canyon View Trail steekt u de Campbell River over die boordevol zalmen zit. En wat is er mooier dan een naar zalm vissende beer in het water te zien staan?

 

Overnachting in Campbell River.

Inclusief huurauto

Dag 2 Campbell River - Knight Inlet Lodge

Per watervliegtuig reist u af naar Knight Inlet Lodge. De aankomende 30 minuten geniet u van een geweldige tocht over land, zee, meren en rivieren.

 

Het langste fjord in dit gebied, is het vrijwel onbewoonde Knight Inlet Fjord, dat maar liefst 125 kilometer dwars door de steile loodrecht uit zee oprijzende bergen heen snijdt. Het fjord ligt op circa 80 kilometer van Campbell River. In het gematigde kustregenwoud, de Great Bear Rainforests staan de oudste en hoogste bomen ter wereld. Soms wel 1500 jaar oud en 90 meter hoog, net zo hoog als een wolkenkrabber.

 

Bij aankomst krijgt u een uitleg over het verblijf en de omgeving. Na de lunch gaat u met een gids op pad voor een wildlife adventure tour. Op zoek naar beren en andere wilde dieren uit de omgeving. Het is een onbeschrijflijke ervaring om oog in oog met deze machtige dieren te staan en het leefgebied te verkennen. Aan het einde van de dag neemt de gids de volgende dag met u door.

Overnachting in Knight Inlet Lodge.

Inclusief ontbijt, lunch, snacks, diner en huurauto, transfer per watervliegtuig, excursies vanuit de lodge

Dag 3 Knight Inlet Lodge

Op pad met uw gids om de omgeving verder te verkennen

Canada-Vancouver-Island-berenfamilie Canada-Vancouver-Island-KnightInletLodge Canada-Vancouver-Island-beer-boomstam_1_521951

Afhankelijk van het weer kan het programma of de volgorde er anders uit zien, maar dat mag de pret niet drukken. U gaat wandelen door het regenwoud, waarbij de gids van alles vertelt over de flora en fauna. U loopt langs de gigantische grote bomen waar u zich erg nietig voelt. Daarna met een jet boat naar de monding van de Kninaklini-rivier om verder te speuren naar beren. Langs de oevers zijn de beren vaak te vinden op zoek naar eten. Houd de camera gereed! Komt u grote pootafdrukken tegen van de beren, dan kunt u hier ook een gipsafdruk van maken. Misschien wel de afdruk van de beer die u net heeft gezien! Een mooie herinnering als souvenir.

 

Overnachting in Knight Inlet Lodge.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto, excursies vanuit de lodge

Dag 4 Vertrek Knight Inlet Lodge

Na het ontbijt is er nog tijd voor een korte tour. Ga bijvoorbeeld kajakken langs de steile bergwanden van het fjord en de watervallen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van deze fantastische locatie. U gaat per watervliegtuig terug naar Campbell River waar u rond het middaguur zal arriveren. Vervolg uw reis zuidwaarts op Vancouver Island voor een bezoek aan de walvissen.

 

Inclusief ontbijt, vervoer per watervliegtuig en huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lees ook het blog van Irene!
Beren spotten in Canada
Irene Dijkstra

Beren spotten in Canada

Irene Dijkstra Algemeen 18-1-2021

Ik schiet naar voren in mijn stoel, omdat we zo abrupt remmen. Vlak voor me steekt een moederbeer met drie jonkies de weg over. Het gaat zo snel dat ik niet eens tijd heb om mijn camera te pakken.

Wauw, ik heb mijn eerste beren in Canada gezien; wat een ervaring! En daar bleef het niet bij...