1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Actief Ontario

Bent u een liefhebber van wandelen? Of misschien kanoën? Tijdens deze bouwsteen kunt u dit dagelijks doen! De eerste stop is het Killarney Provincial Park. Een ongerept natuurparadijs waar elanden en zwarte beren leven en waar u zeker tot rust komt. Na Killarney reist u door naar Algonquin, nog zo’n prachtig park. Ontwaak met uitzicht op het meer en zie langzaam de zon opkomen. Een fotogeniek tafereel!

Sterrenkijken in Killarney
Huur een kano!
Inclusief huurauto
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: Actief Ontario

Dag 1    Toronto – Killarney Provincial Park

Dag 2    Killarney Provincial Park

Dag 3    Algonquin Provincial Park

 

Dag 4    Algonquin Provincial Park

Dag 5    Vertrek richting Ottawa

100% maat werk

Dag 1 Toronto – Killarney Provincial Park

Ca. 400 km / 4,5 uur

Via Georgian Bay reist u naar het minder toeristische Killarney Provincial Park; een nog ongerept natuurpark. Prachtige landschappen, blauwe meren en overal naaldbossen. In de zomer al prachtig, maar in de herfst, als de bladeren van de bomen verkleuren naar een roodoranje kleur, is het nog fotogenieker. Vanuit een kano heeft u het mooiste zicht op het diverse landschap, maar er zijn nog veel meer activiteiten te kiezen. Kies voor een wandel- of fietsroute, stop bij de mooiste uitzichtpunten en ga op zoek naar zwarte beren, wolven of vogels. Het is een park waar u als vogelliefhebber zeker zult genieten.

 

Hopelijk is het helder weer vanavond. Het is tevens een prima plek om sterren te kijken.

 

Overnachting in Killarney Provincial Park.

Inclusief huurauto

Dag 2 Killarney Provincial Park

Canada-Algonquin-Uitzicht Canada-Algonquin-Rustplaats_1_495529 Canada-Killarney-Provincial-Park

Huur vandaag een kano en geniet vanaf het water van de mooiste landschappen. Leg met de kano aan bij een picknicktafel en geniet hier van een lekkere lunch. Als u weer wat energie heeft opgedaan, vaart u weer verder het park in.

 

Ook te voet of op de fiets kunt u de mooiste plekjes van het park bezoeken. Er zijn veel trails aangelegd, van korte tot langere. Kies waar u vandaag zin in heeft. Misschien wordt het een plons in één van de vijftig meren, gaat u vissen of geniet u in alle rust van dit serene paradijs.

 

Wilt u een geweldige foto schieten vandaag? Zorgt dat u voor zonsopkomst of ondergang bij een meer bent. De zonnestralen weerkaatsen op het water, misschien vaart er nog iemand in een boot voorbij en u heeft een foto waar geen uitleg bij nodig is. In één woord: prachtig!

 

Overnachting in Killarney Provincial Park.

Inclusief huurauto

Dag 3 Killarney Provincial Park – Algonquin Provincial Park

Ca. 300 km / 3,5 uur

U rijdt verder naar één van de bekendste parken van Oost-Canada: Algonquin Provincial Park. Klinkt wakker worden met uitzicht op het meer voor u ook als muziek in de oren? Niet zo gek dat wij Algounquin Provincial Park een van de mooiste parken in Oost-Canada vinden. Het is een plek die nog ongerept is en waar u op verschillende manieren de natuur kunt ontdekken. Wat dacht u van kanoën op het meer, een lange wandeling of misschien wel mountainbiken? De keus is aan u.

 

Het park is vernoemd naar de Algonquin-indianen die hier vroeger leefden. Het is een gebied waar prachtige heuvels, moerassen en duizenden rivieren te zien zijn. Een prachtig kleurenpalet. Maar ook is het park het thuis voor beren en elanden. De Highway 60 loopt voor een deel door het park. Een toeristische route waar u ’s ochtends de meeste kans heeft om elanden te zien. Houdt u er alleen wel rekening mee dat elanden gevaarlijker zijn dan beren. Als u er één spot, rijd langzaam en blijf veilig in de auto.

 

Overnachting in Algonquin Provincial Park.

Inclusief huurauto, diner

Dag 4 Algonquin Provincial Park

Canada-Algonquin-Provincial-Park-1_1_495272 Canada-Algonquin-Provincial-Park-Kanoen

Vandaag staat in het teken om het Algounquin Provincial Park beter te leren kennen. In alle rust doet u dit per kano. Huur er één en geniet vanaf het water van de moerassen. Wellicht spot u in de verte wel kleine dieren, zoals de otter of wasbeer.

 

Naast een kanotocht is het leuk om een wandeling te maken. Zo kunt u het nationale park nog beter ontdekken. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt ook op pad met een gids. Als u met een gids wandelt, leert u meer over het bestaan van het park en de aanwezige flora en fauna. Liever zelf op pad? Er zijn diverse trails die u kunt lopen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Centennial Ridges Trail? Een wandeling van ongeveer 10 km waar u naar de top van twee heuvels wandelt. U raadt het al: een fotogeniek uitzicht wacht op u.

 

Overnachting in Algonquin Provincial Park.

Inclusief huurauto, ontbijt, lunch en diner

Dag 5 Algonquin Provincial Park

U laat het natuurschoon achter u en reist door naar Ottawa: de hoofdstad van Canada. Een kleine stad die u te voet of op de fiets het beste kunt ontdekken.

 

Inclusief huurauto, ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën