1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Steden van Bolivia

In de hooggelegen stad Sucre bekijkt u het koloniale centrum met alle witte gebouwen. In Potosí ziet u niet alleen de vele oude gebouwen, maar u bezoekt ook de nog operationele zilvermijn onder begeleiding van een mijnwerker. Tot slot verkent u de grootste stad van Bolivia: La Paz. Hier maakt u een stadstour.

Koloniaal centrum Sucre
3 mooiste steden in 1 reis
Bezoek werkende mijn Potosí
Peru-route-Colca-Puno-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De tour vanuit Uyuni over de zoutvlaktes, langs gekleurde meren en vulkanen staat in mijn top 3 van mooiste landschappen. Ik vertel u er graag over.

Reis van dag tot dag: Steden van Bolivia

Dag 1     Sucre

Dag 2     Sucre

Dag 3     Potosí

 

Dag 4     zilvermijn, nachtbus naar La Paz

Dag 5     La Paz, stadstour

Dag 6     La Paz  

100% maat werk

Dag 1 Sucre

32a7bad2-96a5-4d2f-838f-32d77ae1c043 ce7e94ed-0388-4974-bdc8-d44c767372e5

Sucre wordt de witte stad genoemd en die naam is terecht! Bijna alle gebouwen in de koloniale binnenstad zijn wit. Sucre is de hoofdstad van Bolivia. Er zijn diverse pleinen en veel mooie koloniale gebouwen. De San Francisco kerk is een speciale aanrader. Er wordt in Sucre veel chocolade gemaakt en deze kunt u in diverse winkels kopen, maar ook proeven. Onder andere enkele filialen van Para Ti. Klim omhoog naar La Recoleta om de extra calorieën er weer af te lopen (of neem een taxi). Een kerk, een museum, een klooster en een uitzichtpunt staan rondom een plein. Als u zorgt dat u hier rond lunchtijd bent, zoek dan een tafel met “a view” bij de Mirador. Het heet Café Gourmet. Hét meest interessante museum in Sucre vinden wij het textielmuseum. Bijna altijd zijn hier vrouwen aan het weven. Er zijn zeer veel aan te bevelen restaurants in Sucre.

 

Overnachting in Sucre.

Dag 2 Sucre

Er is zoveel al genoemd bij de omschrijving van de eerste dag in Sucre, dat u al bijna ook een tweede dag kunt vullen. Er zijn zoveel musea in de stad. Natuurlijk is er ook een kleurrijke markt. Zoek speciaal naar het straatje waar saltada’s worden verkocht. Dit is een heerlijke snack: een deeghapje gevuld met vlees, olijven, uien, aardappels en kruiden. En het klinkt misschien gek, maar bezoek ook het kerkhof. Dit is één van de mooiste begraafplaatsen van Bolivia. Net buiten het centrum is een dinosauruspark met echte tracks. Wandel ook naar het Simon Bolivar Park. Hier ziet u een replica van de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren. Nog leuker is het om een excursie in de omgeving van Sucre te maken. Een actieve trekking over een oude Incatrail. Per jeep kunt u naar de Maragua krater. Of bezoek een hoedenfabriek en de lokale markt. Ga op zondag naar de inheemse Tarabucomarkt of ga paardrijden rond Sucre.

 

Overnachting in Sucre.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Sucre - Potosí

Bolivia-Potosi-gebouwen_1_362655 Mijnen-Potosi-Bolivia_1_353825 Bolivia-Potosi-Marktkraam

Bij uw hotel in Sucre wordt u opgehaald voor uw transfer naar Potosí. De rit duurt 3 tot 3,5 uur.

 

Potosí is een grote stad met bijna 250.000 inwoners. Potosí is één van de hoogstgelegen steden ter wereld, op meer dan 4000 meter hoogte. Als u aan komt rijden en vanaf een omliggende berg uitzicht heeft op de stad, ziet die er nou niet direct aanlokkelijk uit. Het lijkt rommelig en onaf. Als u echter het koloniale centrum inrijdt, ziet u pas hoeveel mooie gebouwen en kerken er staan. Het middelpunt van de stad is het 10 november plein. Bijna ieder gebouw dat rondom deze Plaza gebouwd is, is een foto waard. U ziet hier onder andere de kathedraal. Een grote obelisk staat op het plein naast het centrale plein. Verder zijn er enorm veel andere kerken. Bijna allemaal op loopafstand. Doe rustig aan, want u bevindt zich op grote hoogte en alles kost hier meer energie. Er zijn talloze restaurants en leuke cafés in Potosí. Bijzonder is restaurant San Marcos in een mijnmuseum. De belangrijkste bron van inkomsten voor Potosí zijn de mijnen.

 

Overnachting in Potosí.

Inclusief ontbijt, privétransfer

Dag 4 Potosí - La Paz

U bezoekt vandaag een zilvermijn. Dit is niet zomaar een excursie of een georganiseerde tour. U maakt daadwerkelijk kennis met het leven van de mijnwerkers. Eerst bezoekt u de markt, waar alles voor mijnwerkers te koop is. Vervolgens krijgt u een pak om over uw kleren aan te trekken. Een helm en een mijnlamp maken uw outfit compleet. U bent klaar om de mijn in te gaan. Het grootste stuk loopt u; soms gebukt. Maar u moet meestal ook een klein stukje kruipen. Al snel begrijpt u hoe zwaar het leven hier is. Samen met de gids gaat u op zoek naar de mijnwerkers. Dat kan elke keer ergens anders zijn, het hangt er maar van af waar ze aan het werk zijn. Misschien ziet u zelfs hoe ze dynamiet gebruiken. Een zeer indrukwekkende excursie (halve dag, samen met andere reizigers).

 

U wordt bij uw hotel in Potosí opgehaald door een vertegenwoordiger en naar het busstation gebracht. Per lijndienstbus reist u vannacht naar La Paz.

 

Overnachting in de bus.

Inclusief ontbijt, privétransfer, ticket lijndienstbus Potosí-La Paz, excursie zilvermijnen met transport, Engelssprekende gids, uitrusting om de mijn in te gaan.

Dag 5 La Paz

69164d60-63f3-45aa-a2bc-c632b7d50e2a

’s Morgens vroeg arriveert u in La Paz. Bij het busstation wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. We boeken alvast uw hotelkamer, zodat u zich op kunt frissen en eventueel nog even kunt slapen. La Paz is een enorm grote stad. Vanochtend heeft u tijd om de stad al op eigen gelegenheid te verkennen, in de middag maakt u een stadstour.

 

Onder begeleiding van een gids verkent u de stad met een minibusje, lopend en met het lokale openbaar vervoer: een kabelbaan! U ziet de San Francisco kerk en hoort alle ins en outs over de heksenmarkt. De Mercado de Brujas is een bijzonder fenomeen. Op deze heksenmarkt treft u allerlei attributen aan die bij deze offers gebruikt worden. Zo is een lamafoetus heel gewoon om te zien. De koloniale wijk van La Paz met de kathedraal bezoekt u eveneens tijdens deze stadstour. Ergens tijdens deze stadstour maakt u gebruik van de kabelbaan. Niet een kabelbaan voor toeristen, maar in La Paz is dit een belangrijk onderdeel van het openbaar vervoer. Vanaf het uitkijkpunt Killi Killi heeft u een uitzicht van 360 graden over La Paz. U bezoekt de Maanvallei met grillig gevormde rotsen.

 

Overnachting in La Paz.

Inclusief ontbijt, privétransfer, stadstour in kleine internationale groep

Dag 6 Vertrek La Paz

In de omgeving van La Paz zijn veel leuke excursies te maken. Een pre-Inca ruïne met prachtige beelden en een museum vindt u bij Tiwanaka. Zoekt u avontuur, doe dan de steilste mountainbikeroute ter wereld. U fietst bij Coroico de Dead Road naar beneden. Vroeger was er bij La Paz een skigebied. Nu is dat niet meer in gebruik, maar het is wel een goed uitzichtpunt op 5200 meter. In de stad zelf zijn leuke musea: het instrumentenmuseum met lokale muziekinstrumenten is eveneens een aanrader. Andere musea zijn het archeologisch museum, het textielmuseum, het folkloremuseum, het kunstmuseum en nog vele andere. In de stad zelf zijn diverse markten. Sommige met souvenirs, andere met groente, fruit en vlees voor de locals. In La Paz zijn heel veel restaurants. Er is van alles, van Boliviaans tot een Argentijns steakhouse, van Italiaans tot Chinees of Indiaas, Japans en Thais; cafés voor koffie met gebak. Een typisch gerecht van La Paz is de empanada, een snack.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën