1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Onbekend Oost-Bolivia

Vanaf de stad Santa Cruz reist u naar bijna ongerepte natuur. Hoog oprijzende rotsen omringen de bijzondere accommodatie waar u verblijft. Ara’s vliegen krijsend over. Een schitterend wandelgebied.

Daarna naar Samaipata. Het nabijgelegen fort is strategisch gebouwd op een hoge rots. Samaipata zelf heeft een gezellig dorpsplein.

Wandelen door Nationaal Park
Knusse, afgelegen accommodatie
Fort van Samaipata
Peru-route-Colca-Puno-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De tour vanuit Uyuni over de zoutvlaktes, langs gekleurde meren en vulkanen staat in mijn top 3 van mooiste landschappen. Ik vertel u er graag over.

Reis van dag tot dag: Onbekend Oost-Bolivia

Dag 1 Santa Cruz - Amboró NP

Dag 2 Amboró NP

Dag 3 Samaipata

 

Dag 4 Samaipata

Dag 5 Santa Cruz

100% maat werk

Dag 1 Santa Cruz - Amboró National Park

Reptielen-Amboro-National-Park-Bolivia Accommodatie-Amboro-National-Park-Bolivia Junglewandeling-Amboro-National-Park-Bolivia

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Santa Cruz. De rit gaat met een taxi, die privé is. Als u onderweg wilt stoppen om een foto te nemen, kan dat. De kwaliteit van de auto is niet zo goed. Het is gewoon een lokale rammelbak met voorin gordels, maar achterin helaas niet. Het is niet de kwaliteit vervoer die Van Verre normaal heeft, maar het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen en het is lastig (en heel duur) om een goed vervoermiddel te regelen. Dus doe als de locals: geef u eraan over en geniet van de rit. U rijdt door dorpen en arriveert na ongeveer een uur in El Torno. Hier is een park waar vaak luiaards in de bomen te zien zijn. Na El Torno wordt het echt puur natuur. U rijdt een kloof in en ziet nauwelijks meer dorpen. Na ongeveer twee uur rijden, slaat u ineens af van de verharde weg. U gaat de bergen in. Het is nog maar ongeveer acht kilometer, maar het is meer hobbelen dan rijden. Op een gegeven moment kan de taxi niet meer verder (waar dat is hangt er vanaf of het geregend heeft). Hier staan jeeps van de lodge u op te wachten. Uw bagage gaat van de taxi in de jeep. De jeep duikt de diepte in. Sommige stukken zijn heel steil. U bevindt zich al op het privéterrein van de lodge. Halverwege de afdaling is er een koffieplantage. De lodge verbouwt veel eigen groente en fruit, maar er wordt ook koffie geproduceerd.

 

Een paradijsje op aarde waarin u terecht komt. In de loop van de middag maakt u een wandeling met een Spaanstalige gids.

 

Overnachting in Amboró National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, privétransfer, wandeling

Dag 2 Amboró National Park

Lekkere, verse broodje en eieren staan ’s ochtends voor u klaar. Daarna kunt u er weer tegen. Klaar voor een andere wandeling? U bepaalt wederom zelf of u op eigen gelegenheid of met een lokale begeleider wilt gaan lopen. Als u het niet te zwaar wilt maken, kiest u voor de orchideeënwandeling of de 3 cascadas hike. Beide duren nauwelijks een uur. De Sirari hike waarbij u ook naar een waterval gaat duurt bijna drie uur, maar gaat grotendeels over een vlak terrein. De wandeling waarbij u de meeste kans maakt om apen en ara’s te zien is de Loro Trail. Af en toe een flinke klim, maar voor bijna iedereen goed te doen. De vergezichten onderweg zijn schitterend! De Loro Trail duurt tweeëneenhalf á drie uur. De Condor Trail heeft ook enkele steile stukken erin. U heeft de kans om condors boven de vallei te zien zweven op de luchtstromen. Deze trail duurt ongeveer twee uur. Er zijn ook langere trails. Als u wilt, neemt u een lunchpakket mee. Lunchen in het restaurant van de Refugio kan natuurlijk ook.

 

’s Middags misschien nog een korte wandeling, zwemmen bij één van de watervallen of met een boek in de hangmat of ligstoel? Houdt wel uw camera bij de hand, want een ara of lorre kan zomaar overvliegen en neerstrijken in een boom dichtbij u.

Na het diner even omhoog kijken naar de sterrenhemel. Er is weinig lichtvervuiling, dus u ziet er veel.

 

Overnachting in Amboró National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, wandeling

Dag 3 Amboró National Park - Samaipata

In ongeveer anderhalf uur brengt de taxi u van Amboró naar El Fuerte, wat het fort betekent. U kunt een gids inhuren, maar ook zelf rondlopen. De route is zeer goed aangegeven, dat kan niet missen. U krijgt een folder met wat informatie mee. Nog maar een kwartier rijden en u bent in Samaipata.

 

Samaipata is een overzichtelijk dorp met kleurige huizen. Het ligt op ongeveer 1650 meter hoogte en is daardoor prima om langzaam aan de hoogte te wennen. De Inca’s woonden er al en zij hebben de naam aan het dorp gegeven. Samaipata betekent “uitrusten in de hoogte”. De straten zijn in vierkanten aangelegd. Zoals in bijna iedere stad in Zuid-Amerika is er een centraal plein. Hier staat de kerk en zijn een aantal gezellige restaurants en terrassen. Het park is een verzamelplaats voor de lokale Bolivianen, maar er zitten ook talloze backpackers. Dat bepaalt een beetje de sfeer. Het is gemoedelijk. Vlak bij het Centrale Plein is ook de markt. Weinig souvenirs, want er komen nog relatief weinig toeristen. U ziet stallen met groente, fruit, vlees, huishoudelijke artikelen enzovoorts. Zoek ’s avonds een gezellig restaurant uit. Er is veel keuze in Samaipata, zowel met Boliviaanse specialiteiten als met internationale gerechten. Een specialiteit die u hier kunt eten is pique a lo macho: patat met daarbovenop stukjes rundvlees, ui, paprika, stukjes worst, saus, hete pepers, ei en geitenkaas.

 

Overnachting in Samaipata.

Inclusief ontbijt, privétransfer

Dag 4 Samaipata

El Fuerte, het fort in Samaipata - Bolivia

Het kan behoorlijk warm zijn overdag in Samaipata. Neem een taxi naar een balneario. Een zwembad in de natuur. Hier is het heerlijk opfrissen. Er zijn er diverse rond Samaipata. Wat verder weg ligt de Laguna Volcan. Een meer waarin gezwommen wordt. Een zeer geliefd uitstapje voor de locals. Er zijn ook enkele watervallen in de omgeving van Samaipata. Als u zin heeft in een hike, is het een aanrader om hier naar toe te gaan. En wat dacht u van Boliviaanse wijn? Nooit van gehoord? Wij tot ons bezoek aan Samaipata ook niet. Maar bij Samaipata zijn maar liefst twee bodega’s. Ze zijn te bezoeken, u krijgt er een rondleiding en er is een wijnproeverij. Er wordt zowel witte als rode wijn geproduceerd.  Zwerf nog wat rond door de kleine straten van het centrum en breng een bezoek aan het Archeologisch Museum. Nabij Samaipata is een plek waar de kans groot is dat u condors ziet. De mooiste wandeling van de omgeving is bij Bella Vista. De naam geeft het al aan: u heeft hier een mooi uitzicht over de omgeving. Een paardrijtocht kan ook voor u geregeld worden. Niet alles dat we hierboven noemen kan op één dag. Maak een keuze of blijf een nacht extra.

 

Overnachting in Samaipata.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Samaipata - Santa Cruz

U wordt bij uw hotel in Samaipata opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Santa Cruz teruggebracht.

 

Vanaf Santa Cruz vliegt u naar uw volgende bestemming in Bolivia of naar huis of u reist overland verder.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën