1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen El Choro trekking

Eén van de mooiste meerdaagse hikes die er in Bolivia zijn! U begint heel hoog, dus grotendeels bergafwaarts en zeer afwisselen.

Eerst door de bergen, over de stenen van een oude Inca-route en daarna door de jungle en langs plantages. Tijdens deze trekking overnacht u in tenten.

Eén van de mooiste hikes
Afwisseling: bergen en jungle
Nationaal Park
Peru-route-Colca-Puno-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De tour vanuit Uyuni over de zoutvlaktes, langs gekleurde meren en vulkanen staat in mijn top 3 van mooiste landschappen. Ik vertel u er graag over.
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

Reis van dag tot dag: El Choro trekking

Dag 1      La Paz, start hike naar Challapampa

Dag 2      Wandelen naar San Francisco

Dag 3      Chairu- La Paz

100% maat werk

Dag 1 La Paz - Challapampa

Hiker-El-Choro-Trekking-Bolivia Lamas-El-Choro-Trekking-Bolivia Jungle-El-Choro-Trekking-Bolivia

U wordt bij uw hotel in La Paz opgehaald en naar La Cumbre gebracht. La Cumbre ligt op een hoogte van 4770 meter. Vanaf hier start de El Choro trekking. Het is één van de meest populaire trekkings in Bolivia. Omdat er veel afdalingen in zitten, is het voor iedereen goed te doen. Het landschap dat u tijdens de trekking ziet is afwisselend. U loopt in de voetsporen van de Inca’s. Vanaf ongeveer 4900 meter daalt u af naar 1400 meter. U wandelt over een stenen pad, van de hoge bergen naar de weelderige jungle. Hoog in de bergen kan het fris zijn, in de jungle is het subtropisch. U ziet citrusplantages en bananenplantages. Ook koffie en cocabladeren worden hier verbouwd. Er zijn veel vogels en kleurige vlinders. Af en toe moet u een rivier oversteken. Hou er rekening mee dat u natte voeten krijgt. U slaapt onderweg in tenten. De maaltijden worden door een kok bereid. Neem laagjes kleding mee. U loopt vanaf La Cumbre. Eerst een stukje klimmen tot het hoogste punt van deze trekking: de Apacheta Pas. Hier bevindt u zich op 4900 meter hoogte. Daarna volgt een spectaculaire afdaling van ongeveer zeven uur. U loopt door een savanne-achtig landschap met veel gras naar het regenwoud. Onderweg komt u door het dorp Chukara. Dit ligt op 3750 meter. Onderweg stopt u voor de lunch. Aan het einde van de middag arriveert u in Challapampa. Hier worden de tenten opgezet. De kok gaat het avondeten bereiden en meestal kruipt u vroeg uw tent in.

 

Overnachting in een tent in Challapampa.

Inclusief lunch, diner, privé-transfer La Paz-La Cumbre, gebruik van tent en kampeermateriaal, begeleiding door een Engelssprekende gids, kok.

Ter plekke dient u nog entreegeld van Bs 30 te betalen. Als u gebruik wilt maken van een drager voor uw spullen, geef dat aan bij boeking. Er zijn extra kosten voor.

Dag 2 Challapampa - San Francisco

Uitzichten met de El Choro trekking - Bolivia

De kok maakt een goed ontbijt klaar en daarna start uw hike voor vandaag. U loopt door het onaangetaste nevelwoud. Dit maakt onderdeel uit van het Cotapata National Park. Ook vandaag loopt u voornamelijk bergafwaarts. De route voert u door smalle valleien, dichte bossen en u ziet orchideeën, bromelia’s en andere tropische planten en bloemen. Felgekleurde vogels en vlinders fladderen voorbij. U wandelt vandaag ongeveer zeven uur. U daalt af tot 2600 meter en daar wordt bij Rio Jucumarini het kamp opgeslagen. De tenten worden opgezet en de kok gaat aan de slag met het eten.

 

Overnachting in een tent bij San Francisco.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, gebruik van tent en kampeermateriaal, begeleiding door een Engelssprekende gids, kok.

Dag 3 San Francisco - La Paz

De laatste dag van El Choro trekking alweer. Hopelijk heeft u goed geslapen met de geluiden uit de natuur op de achtergrond. Het ontbijt staat klaar en daarna op stap! De trek gaat verder naar beneden langs de Rio Jucumarini vallei. Hier beginnen dichte bossen. De bomen en planten worden gevarieerder. U loopt vandaag wederom zes tot zeven uur. U daalt af tot Chairu op 1400 meter hoogte. In Chairu staat een auto op u te wachten. U rijdt naar Coroico. Daar kunt u even rondkijken (of zelfs een nacht verblijven). Vanaf Coroico rijdt u in ongeveer vier uur terug naar La Paz.

 

Inclusief ontbijt, lunch, gedeeld transport van Chairo naar Coroico en van Coroico naar La Paz, Engelssprekende gids, kok.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën