1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
De leukste eettentjes in Singapore
Azie-Singapore-Lara

De leukste eettentjes in Singapore

Lara Huisenga Algemeen 23-3-2021

De stad Singapore is een mix van vele verschillende culturen en dit zorgt ervoor dat er genoeg lekkere eettentjes te vinden zijn. Heerlijke gerechten uit de Aziatische, maar ook Arabische keuken. Ik bezocht Singapore na een drieweekse rondreis Maleisië en Borneo. Ik had al aardig wat geld uitgegeven dus besloot het in Singapore niet te gek te maken. Want in Singapore liggen de prijzen wel een stukje hoger dan in de andere Zuidoost-Aziatische bestemmingen.

 

Ik heb mijn top 5 aan eettentjes/lekkere gerechten op een rij gezet. Echt de moeite waard om zelf te gaan proberen.

 

1. Singapore Sling

Misschien sta je er niet gek van te kijken, maar de Singapore Sling cocktail is in Singapore ontdekt. Om precies te zijn in het beroemde Raffles hotel, opgericht door de Britse heer Raffles. Dit luxe, koloniale hotel is geheel in traditionele stijl onderhouden. Voor mij dé plek om deze zoete cocktail te proeven. Ik koos voor een plekje aan de bar op de binnenplaats. Ook als je niet in het hotel overnacht, kun je hier gewoon een drankje doen.

        

2. China Town

China Town is niet alleen een leuke plek om doorheen te wandelen, maar ook om wat Chinese snacks te proberen. Slenter langs de vele verschillende stalletjes en kies wat jou het lekkerst lijkt.

 

Je vindt in deze wijk ook het goedkoopste Michelinsterrestaurant ter wereld: Hawker Chan. Hun signature dish is chicken & rice voor slechts $3.80. Bij de originele streetfoodstal aan de overkant van de straat is hij zelfs maar $2.00. Maar nu je hier toch bent, kan een bezoek aan een Michelinsterrestaurant er misschien wel vanaf.

    

3. Lau Pa Sat

Lau Pa Sat is geen restaurant, maar een overdekte foodcourt met vele kleine street food restaurantjes. Deze plek wordt ook wel ‘Saté-street’ genoemd, maar behalve heerlijke saté is er van alles te krijgen. De restaurantjes ogen wat simpel, omdat er veelal plastic stoeltjes staan en de tentjes wat eenvoudig zijn, maar ga niet alleen af op het uiterlijk; het eten is hier heerlijk!

        

4. Haji Lane en Arab Street

Haji Lane en Arab Street is een kleurrijke straat om doorheen te lopen. Er hangt een ontspannen en gezellig sfeer, misschien komt dat wel door de kleurrijke huisjes die er zo leuk uitzien. Er zijn hier veel Arabische lunchtentjes, weer een leuk alternatief na het Aziatische eten. En aan het einde van de straat wacht nog een culturele verrassing: de Sultanmoskee. Zeker een bezoek waard nadat u uw buik heeft volgegeten.

    

5. Marina Bay Sands

Als je in het moderne, zakelijke district van Singapore wilt genieten, kun je in vele restaurants terecht. De keus is enorm! Maar een stedentrip in Singapore afsluiten mag van mij wel op een bijzondere locatie met een spetterend uitzicht over de stad. Klinkt jou dat ook leuk? Ga dan een drankje drinken in de bar van het beroemde Marina Bay Sands. Het is het bekendste hotel van Singapore. Op de bovenste verdieping dat lijkt op een schip, kunt u genieten van een drankje terwijl u uitkijkt op de skyline van Singapore!

 

Benieuwd wat ik nog meer voor tips heb? Neem contact met mij op.

 

Lara,

Van Verre