1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Wandelen bij El Chaltén en Fitz Roy

El Chaltén is een paradijs voor wandelaars. Vanuit de herberg waar u verblijft is het mogelijk om op eigen gelegenheid erop uit te trekken. De bergen in waarbij het uitzicht u bij elke bocht weer de adem beneemt! El Chaltén ligt in het National Park Los Glaciares.

 

Verblijf in knusse lodge
Wandelparadijs
In National Park Los Glaciares
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara
Tamara
Van gletsjers tot watervallen, wijngebieden, gekleurde rotsen en wildlife: er zijn zoveel plekken in Argentinië die ik u graag wil laten zien

Reis van dag tot dag: Wandelen bij El Chaltén en Fitz Roy

Dag 1     Aankomst El Chaltén

Dag 2     El Chaltén

Dag 3     Vertrek El Chaltén

100% maat werk

Dag 1 Aankomst El Chaltén

Steile fotogenieke bergpieken

Argentinie-El-Chalten-ongerepte-natuur Argentinie-El-Chalten-Patagonische-stijl Argentinie-El-Chalten-hike

El Chaltén is een paradijs voor wandelaars. Er zijn wandelingen voor ieder niveau. Of u nu een klein eindje wilt lopen om te genieten van de natuur of een zware uitdaging met een beklimming naar een bergtop zoekt, er is voor ieder wat wils. Sommige trails beginnen al in het dorp. El Chaltén ligt aan de noordkant van het Viedma meer. Het meer krijgt zijn water van de Viedma gletsjer, die bij het National Park Los Glaciares hoort. Kleedt u in laagjes aan en neem in ieder geval iets warms mee, het lijkt hier altijd te waaien. Rond El Chaltén vindt u meren en verborgen lagunes, een enkele schapenboerderij en gletsjers, maar het bekendste beeld van El Chaltén is de kale granieten top van de Fitz Roy mountain.

 

Overnachting in El Chaltén.

Inclusief ontbijt

Dag 2 El Chaltén

Wandelen met de wind in het haar

Deze dag is ter vrije besteding. Maak op eigen gelegenheid een wandeling bij El Chaltén. De wandelroutes staan goed aangegeven met borden. Tips voor als u met een korte wandeling wilt beginnen zijn de hike naar de Cascada Margarita of naar de Chorillo del Salto. De eerste duurt ongeveer twee uur en de tweede ongeveer drie uur. Durft u een iets langere hike van ongeveer vier uur aan, kies dan voor de Mirador del Torre of de Laguna Capri. Bij deze twee wandelingen ziet u heel duidelijk de bijzonder gevormde toppen van de bergen waardoor het Nationale Park zo bekend is. De allerbekendste wandeling is de Fitz Roy hike. Heen en terug loopt u dezelfde route. In totaal is de route iets meer dan twintig kilometer. De route staat duidelijk aangegeven en de hike is goed te doen in een dag. Het eerste deel is vrij zwaar, u klimt dan behoorlijk. Daarna volgt een vlak stuk en de laatste kilometer is echt steil. Dan is het even afzien, maar als beloning heeft u vanaf grote hoogte een fantastisch uitzicht over de omgeving.

 

Overnachting in El Chaltén.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Vertrek El Chaltén

aa610655-cadd-4a6c-805f-b69a1a7d8290

U vertrekt vanaf El Chaltén.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën