1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Selfdrive Uruguay

Vanaf Buenos Aires bent u met een snelle catamaran zo in Uruguay. U bezoekt het koloniale dorp Colonia del Sacramento met zijn hobbelige straatjes en gekleurde huisjes. Daarna met een huurauto naar de hoofdstad Montevideo met statige gebouwen. Langs de kust met kleine dorpen en prachtige minimalistische villa’s. Rustig strandverblijf in José Ignacio. Terug via het binnenland en met de veerboot weer over naar Buenos Aires.

 

Koloniaal dorp aan rivier
Hoofdstad van Uruguay
Rustige strandbestemming
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith Post
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.

Reis van dag tot dag: Selfdrive Uruguay

Dag 1     Van Buenos Aires naar Uruguay

Dag 2     Montevideo

Dag 3     José Ignacio

Dag 4     José Ignacio

Dag 5     Buenos Aires

100% maat werk

Dag 1 Buenos Aires - Colonia del Sacramento

Welkom in Uruguay!

Uruguay-Colonia-gezellige-straat(2) Uruguay-Colonia-water_1_409529

Vanuit Buenos Aires stapt u op de boot naar Uruguay. U komt aan in Colonia del Sacramento: een lieflijke kleine stad aan de Rio de la Plata. Het oude centrum staat met recht op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De huizen in Portugese en Spaanse stijl zijn kleurrijk, sommige straten hebben nog de oude keien, er is een fort en een vuurtoren. De meest gefotografeerde straat is de Calle de los Suspiros. Het oude centrum is gezellig, er zijn veel terrasjes en restaurants. Ook zijn er diverse kleine musea. Het is mogelijk om een passe-partout te kopen, waarmee u bij veel musea toegang krijgt. Veel musea zijn oude huizen die in de stijl van vroeger zijn ingericht.

 

Overnachting in Colonia del Sacramento.

Inclusief privé transfer, veerboot, transfer

Dag 2 Colonia del Sacramento - Montevideo

ca. 180 km / 2 uur

Montevideo-Straten_1_409567 Uruguay-Montevideo-kunst Montevideo-Plein_1_409549

Van Colonia del Sacramento naar Montevideo. Kunt u één bezienswaardigheid in de hoofdstad van Uruguay noemen? Weinig mensen waarschijnlijk! Toch staat de stad boordevol statige historische gebouwen. Bovendien is het een superveilige stad. Het is de op één na veiligste hoofdstad ter wereld. Neem een dag de tijd om door te stad te slenteren. Er zijn diverse autovrije straten in de oude binnenstad en er is een kilometerslange boulevard langs de kust.

 

Bezoek de Mercado del Puerto, een markt maar tevens een levendig uitgaansgebied met restaurants en bars. Bekijk de kathedraal en het Museum van de Schone kunsten (Bellas Artes). Er zijn diverse pleinen in de stad. Het meest indrukwekkend is de Plaza Independencia. De Palacio Salvo met zijn wonderlijke vorm vinden wij het mooiste gebouw van de stad.

 

Overnachting in Montevideo.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Montevideo - José Ignacio

ca. 170 km / 2 uur

Vanaf Montevideo rijdt u in ruim twee uur naar San Ignacio. Het eerste deel van de rit gaat door verstedelijkt gebied, het tweede deel door een duingebied. Af en toe ziet u aan uw rechterhand de zee opdoemen. Kies voor de kustroute langs Punta del Este.

 

José Ignacio is een kalm, maar toch hip dorp aan zee, waar veel bohémien chique tweede huizen van de rijken staan. Vergaapt u zich aan de ene minimalistische villa na de andere, afgewisseld met huizen die aan een kasteel doen denken of Arabisch aandoen. Er zijn veel surfers en kitesurfers in José Ignacio. Het strandleven is niet erg ontwikkeld. De stranden zijn geelbruin, lang, breed en rustig. Ze nodigen uit om een lange strandwandeling te maken. Er zijn enkele restaurants en bars. Aan het einde van de dag met een drankje kijken naar de zonsondergang: daar vraagt San Ignacio om!

 

Overnachting in San Ignacio.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 José Ignacio

Rustige, lange zandstranden

Uruguay-Jose-Ignacio-vuurtoren_2_408112

Wandel op het strand of ga liggen op het strand of aan het zwembad. Even een dagje rust. Begint het toch te kriebelen? In de omgeving van José Ignacio is genoeg te doen. Ga fietsen, of huur een golfkarretje. Ga naar de Lagune van Garzón om vogels te spotten. Rij een stukje naar het westen en bezoek Punta del Este als u daar nog niet geweest bent. Of u rijdt naar het oosten, richting de Braziliaanse grens. Er is een aantal kleine vissersplaatsen waar nu ook wat toerisme is. La Pedrera is hip. Bij Cabo Polonia is de grootste kolonie zeeleeuwen ter wereld. U bereikt Cabo Polonia met een fourwheeldrive. Er is een parkeerplaats en daarvandaan gaat u met een fourwheeldrive nog een half uurtje verder. Bijna ieder dorp aan de kust heeft zijn eigen vuurtoren. Een kajak huren, surfen, kitesurfen, paardrijden, vogels spotten of een bezoek aan een spa zijn ook mogelijkheden in en rond José Ignacio.

 

Overnachting in San Ignacio.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 José Ignacio - Buenos Aires

ca. 340 km / 4-5 uur

Terug naar Colonia del Sacramento. Met een snelle en grote catamaran vaart u in ruim een uur van Colonia del Sacramento naar Buenos Aires. Blijf een nachtje in Buenos Aires of vervolg uw reis naar een andere bestemming.

 

Inclusief ontbijt, huurauto, veerboot

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën